web analytics
Egenutgivarna logo
Sylvia Lidén Nordlund

Adress

Skånegatan 35B
412 52 Göteborg

hnakxp@hnakxpaxstccdgsajcs.ht

Hemsida

http://www.sylvialidennordlund.se

Medlem: Sylvia Lidén Nordlund

Sylvia Lidén Nordlund är född och bosatt i Göteborg. Hon är gift, har en dotter och fyra bonusbarn. Relationer liksom läsande och skrivande, är hennes stora intressen. Hennes författarskap och yrkesliv har kommunikation och relationer som huvudingrediens. Under 2016 och 2017 medverkade hon i fem novellantologier på mellanmänskliga teman såsom saknad och livsförändring. Sommaren 2017 kom debutromanen Allt det du måste, del ett i trilogin om en kvinnas inre och yttre resa. Mia utsätts för vuxenmobbning, tvingas skärskåda sitt liv och inse vad hon egentligen måste göra. Den fristående uppföljaren, Om du bara vågar, släpptes hösten 2018. Den handlar om att pröva nya vägar, att utmana rädslan för ensamhet och för misslyckande. Samma höst medverkade Sylvia i antologin Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation, som blev nominerad till årets projektledarbok 2019, med ett kapitel om Nonviolent Communication (Giraffspråk). Romanerna finns även utgivna som e-bok och ljudbok. Den avslutande delen i trilogin, Det enda du behöver, kom i oktober 2019 och släpps som ljudbok i januari 2020.  Om författande och Mias värld: https://www.facebook.com/sylvi... Linkedin: linkedin.com/in/sylvialidennordlundförfattare Instagram: sylvialidennordlund Foto profilbild Rebecca Selin

Sylvias böcker

 1. Allt det du måste

  Allt det du måste

  Genre: ISBN: 978-91-88097-53-8

  Del ett i trilogin om Mia, som snart fyller fyrtio och lever ett vanligt liv, men samtidigt ett liv som behöver förändras. Hennes höga ambitioner gör att hon kommit på kant med en äldre kollega på förskolan i Göteborg där de arbetar. Försåtlig mobbning och utfrysning trappas upp.

  Chefen är ung och ny och har svårt att hantera situationen. Mias vånda och ångest växer; över arbetssituationen, över tonårsdottern som har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola, liksom frustration över maken som mest har fokus på sig själv och sitt arbete.

  Eva Swedenmark skriver på framsidan: "En inträngande psykologisk roman om hur instängdhet i egna rädslor och krav förbyts i insikter som leder till inre och yttre frihet.

  Finns även utgiven som e-bok och ljudbok.

 2. Älska noveller. 30 nyanser av saknad

  Älska noveller. 30 nyanser av saknad

  Genre: ISBN: 978-91-87595-29-5

  I antologin ger 30 olika författare i novvellform sin syn på begreppet saknad. BTJ (Bibliotekstjänst) skriver i sin recension: ”Det är en variationsrik bok som tillsammans ger olika infallsvinklar på hur känslor och upplevelser av brist kan utvecklas och uppstå. Här finns exempelvis åldrandet, demens, dödens tomrum, otrohet, olyckshändelser, missbruk, orosmoment och längtan. Samtidigt gestaltas livsöden som med eftertänksamma drag ger andra perspektiv såsom vikten att finna sig själv, att ta vara på varandra med kärlek, omtänksamhet och närvaro medan tid är. En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser."978-91-875952-9-5

 3. Älska noveller: 30 nyanser av frihet

  Älska noveller: 30 nyanser av frihet

  Genre: ISBN: 978-91-87595-58-5

  Ett trettiotal författare skriver på temat frihet. Vissa är etablerade författare med flera utgivvna romaner, andra har medverkat i novellantologier tidifgare. Det som fförenar är engagemanget och skrivglädjen.

 4. Det enda du behöver

  Det enda du behöver

  Genre: ISBN: 978-91-88939-16-6

  Den fristående och avslutande delen i trilogin om Mias inre och yttre resa släpptes 23/10 2019 och är en intim berättelse om nära familjerelationer och modet att våga följa sitt hjärta – och sin hjärna. Mia behöver finnas vid sin mors sida i livets slutskede.

  Hur ska hon klara av det, inte minst med tanke på deras hopplösa relation? Dottern Frida tyr sig mer och mer till exmannens nya. Innerst inne är Mia avundsjuk på deras fina kontakt. Dessutom måste hon hantera en nyhet som utmanar hennes innersta önskan … Kommer Mia leva med att hennes stora kärlek och Frida är på kollisionskurs? Eller måste hon välja …

  Annika Estassy skriver på framsidan: "En berättelse som vardagsnära, med lätt handlag och fin fingertoppskänsla skildrar ett sårigt mor-dotter förhållande."

   Ljudbok jan 2020

 5. Mer än bara ord. på tal om framgångsrik kommunikation

  Mer än bara ord. på tal om framgångsrik kommunikation

  Genre: ISBN: 978-91-87813-01-6

  Hur får du andra att föstå dig? Hur nyfiken är du på att förstå andra människor? För dig som vill bli bättre på kommunikation finns denna bok som bland annat tar upp: Att snacka snällt med sig själv, Nonviolent Communication, Extended DISC, sociolingvistik, kroppsspråk, i huvudet på en hesdhunter, att vara ny på jobbet, hur en flygledare tänker, at kommunicera i skrift, att kommunicera med tonårspojkar samt vad vi kan lära oss av naturen om kravlös kommunikation.

  Boken är nominerad till årets projektledarbok 2019.

 6. Om du bara vågar

  Om du bara vågar

  Genre: ISBN: 978-91-88097-81-1

  Den fristående andra delen om Mia handlar om våndan av separation, oro för att exmannen dricker väl mycket och för att förlora kontakten med dottern. Men också om att resa sig efter tuffa tider, att möta rädslan inför att vara ensam och att ta för sig av livet.

  Mia har hjälpligt återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja. Däremot är privatlivet sämre än någonsin. Hon vill följa sitt hjärta, men vågar hon?

  Charlotta von Zweigbergk skriver på framsidan: "Skickligt om en kvinnas inre resa – på vägen mot ett starkare jag."

  Finns även som e-bok och ljudbok.

 7. Över en sommarfika

  Över en sommarfika

  Genre: ISBN: 978-91-87813-47-4

  Vad drömde du om som barn? Kan man ge upp vad som helst för någon annan? Vad är en riktig kvinna? Hur hittar man tillbaka till livet efter en svår olycka? Vad är viktigast i livet? Dessa och andra frågor belyser författarna i denna antologi om livets mening.

 8. Över en vårfika

  Över en vårfika

  Genre: ISBN: 978-91-87813-46-7

  I denna antologi finns 26 berättelser om saker vi inte pratar om. Allt från missbruk, panikångest,otrohet och aktiv dödshjälp till handsvett, självskadebeteendde och barnlöshet. De olika författarna ger sin syn på det vi inte pratar om.

 9. Över en vinterfika

  Över en vinterfika

  Genre: ISBN: 978-91-87813-45-0

  I denna antologi samsas självupplevda och skönlitterära berättelser om när livet inte blir som man tänkt sig. När något plötsligt händer som kullkastar allt. Som gör det nödvändigt att tänka annorlunda, att förhålla sig till helt förändrade förutsättningar. Ett trettiotal författare ger sin syn på livsförändring.