web analytics
Egenutgivarna logo
Linnea Dunér xcud@axcctpsjctg.ht

Hemsida

http://www.linneaduner.se

Medlem: Linnea Dunér

Linnea Dunér är författare till trilogin Vargatider om tre prästdöttrar på 1870-talet. Första delen, Det sjunger i isen, var hennes debutroman och utkom 2016. Böckerna ger Linnea ut på egna förlaget Humle. Linnea Dunér bor i Morgongåva, Uppland, och har arbetat med språk och bild på olika sätt under hela sitt yrkesverksamma liv. Historia och kulturhistoria är stora intressen, som hon bland annat utövar genom att sy historiska kläder och delta i historiska evenemang. Hemsida: http://www.linneaduner.se Facebook: http://www.facebook.com/linnea.duner.forfattare Instagram: http://www.instagram.com/linneaduner Förlagets hemsida: http://www.humleforlag.se

Linneas böcker

 1. Det sjunger i isen

  Det sjunger i isen

  Genre: , ISBN: 978-91-639-2237-4

  Första delen i Vargatider-trilogin.

  De tre systrarna Dalin har levt ett lugnt och skyddat liv som döttrar till stadens kyrkoherde, men vintern 1869 förändras allt. Inez är på väg hem från grannsocknen när hon plötsligt befinner sig mitt i mardrömmen. Ensam och utlämnad till den skräckfigur hon bara hört ont om tror hon att hoppet är ute. Men efter hand börjar hon se människan bortom alla illasinnade rykten.

  Samtidigt inser Inez att hon för första gången har möjlighet att fatta ett beslut om sitt eget liv. Men valet är inte enkelt. Hur hon än gör måste hon svika någon hon älskar. I och med Inez beslut sätts livet i gungning även för Elsa, som försöker hitta ett sätt att hantera sina skuldkänslor, och för Gertrud, som får se en ny värld öppna sig.

 2. Dit inga vindar når

  Dit inga vindar når

  Genre: , ISBN: 978-91-983985-3-3

  Dit inga vindar når är den avslutande delen i Vargatider-trilogin.

  För att kunna leva tryggt måste Inez och Ulv ta sig över riksgränsen. Gertrud, Elsa och Werner följer dem på vandringen nedåt landet. Men vägen är full av hinder och snart kommer vintern. Samtidigt känns det allt svårare för Inez att behöva lämna allt välbekant bakom sig. Hur mycket kan hon egentligen offra för kärleken? Och kommer hon någonsin att få se sina systrar igen?

  När deras vägar skilts åt ställs systrarna inför nya val. Överilade beslut leder till nya prövningar. Men när vindarna blåser som hårdast kan de alltid återvända hem. Eller?

 3. Högt flyger fåglarna

  Högt flyger fåglarna

  Genre: , ISBN: 978-91-983985-0-2

  Andra delen i Vargatider-trilogin.

  Ett år har passerat utan något livstecken från Ulv, men Inez kan inte släppa tanken på att få se honom igen. Elsa tvivlar på att han ens är vid liv och vill hjälpa sin syster att gå vidare. Hon inser att vad som än har hänt måste Inez få veta det. Men hur?

  Sedan förra sommarens händelser är det många i staden som ser ner på Inez och Elsa. Gertrud, som är mån om sitt anseende, tonar ner umgänget med systrarna. Men när hon får en chans att bistå dem tvekar hon inte att ta den, trots att hon därmed sätter hela sin tillvaro på spel. Även Inez och Elsa balanserar på slak lina när de utan mer än en vag ledtråd ger sig av från hemorten för att söka den förrymda fången.

 4. Midsommarafton

  Midsommarafton

  Genre: ISBN: 978-91-983985-2-6

  E-novellen Midsommarafton är en s.k. spinoff på Vargatider-serien. Här är det Kerstin från Toresgården som är huvudperson. Hon vaknar först av alla på fäboden tidigt en midsommarafton, och så länge de andra kullorna sover kan hon låtsas att hon är en av dem och att det kommer bli en bra dag…