web analytics
Egenutgivarna logo
Mats Lundgren bpih.ajcsvgtc.ba@vbpxa.rdb

Hemsida

http://www.matsilundgren.se

Medlem: Mats Lundgren

Jag arbetar till vardags som utvecklingschef på Ericsson i Stockholm och debuterade 2015 med boken Den som ger som nominerades till Selmapriset det året. Idag har mina tre böcker sålt i drygt 6000 exemplar och ljudböckerna har ungefär lika många lyssningar. När jag skriver har jag fokus på brottet och för att nå en hög grad av trovärdighet tar jag hjälp av poliser, läkare och andra sakkunniga. Mina berättelser är värda omsorg så jag anlitar även en professionell dramaturg och en kvalitetesredaktör med över tjugo års erfarenhet som språkkonsult i svenska. Samt en byrå för mina omslag. Som person är jag en lugn och gladlynt person med en positiv livssyn. Balans i tillvaron är viktig för mig. Jag har lagt ned stressandet och märker att jag kan få gjort det jag vill ändå. Mycket humor är också ett kännetecken, vilket märks i mina böcker. Jag dagspendlar fyra dagar i veckan och det gillar jag! Tiden på tåget är för mig kvalitetstid då jag kan vila, reflektera eller jobba ikapp. Och skriva kriminalromaner!

Mats böcker

 1. Den som ger

  Den som ger

  Genre: , ISBN: 978-91-637-8861-1

  Det här är en kriminalroman som till största delen utspelar sig i Nyköping, men handlingen är även förlagd till Uppsala och Västerås. Mitt mål har varit att skriva en trovärdig historia som både är spännande och lättsam.

  Historien börjar med att Elin Jansson anmäler pojkvännen Roger saknad sedan ett par dagar då han skulle ta upp båten. Roger som är en fyrtiotvåårig lätt kriminell machokille visar sig vara spårlöst försvunnen.

  Arne Olofsson och hans kollegor vid Nyköpingspolisen får sig en utmaning när de ska reda ut vad som hänt.

   ”Den som ger” är en roman som berör hur uppväxten kan forma oss. Till offer och förövare. Och vilka konsekvenser det kan få. Boken nominerades till Selmapriset 2016.

 2. Sara

  Sara

  Genre: , ISBN: 978-91-639-3712-5

  Det här den andra boken i serien om kriminalinspektör Arne Olofsson och hans kollegor. Handlingen utspelar sig huvudsakligen i Nyköping med omnejd. Den handlar om den unga Sara som blir kidnappad. Hon beslutar sig att fly men har inte räknat med att så mycket står på spel för förövaren. Sara har inget annat val än att ta upp striden för att överleva.

  Boken blev nominerad till Selmapriset 2018 och landade Topp 5 med motiveringen: En gastkramande thriller när den är som bäst - avskalad och nära.

 3. Sydväst om Ytterskär

  Sydväst om Ytterskär

  Genre: , ISBN: 978-91-89219-21-2

  Detta är den tredje boken i serien och handligen kretsar kring en sedan länge försvunnen dykare som i nutid hittas i havet utanför Oxelösund. Frågetecknen är många och kriminalinspektör Arne Olofsson och hans kollegor får ett mycket svårt fall att lösa. .