web analytics
Egenutgivarna logo

Medlemmarnas böcker

 1. "Från Molestan till Mariestad"

  "Från Molestan till Mariestad"

  av Inger DernrothMedförfattare: Salim Ahmadi Genre: ISBN: 978-91-639-3627-2

  Boken har precis kommit ut. Den är en uppföljare till "Salims dramatiska flykt" som kom ut 2017 och som handlar om Salim Ahmadis femåriga flykt från Afghanistan, som han flydde från som tolvåring.

  Den nya boken handlar om ankomsten till Sverige och de första åren här. Den är en ärlig oh utlämnande historia om vad som kan hända i mötet med det svenska samhället. Vi som skrivit boken anser, att de problem som vi har med integrationen inte blir belysta på det här sättet och att det behövs. 

 2. 14 december

  14 december

  av Genre:

  Ungdomsroman

 3. 197 dagar

  197 dagar

  av Nathalie JangnäsGenre: , ISBN: 978-91-639-8809-7

  Året är 2027. Det var länge sedan Cecilia besökte hemstaden sen hon flyttat upp till Norra Dalarna, där hon lever drömmen som självhushållare tillsammans med familjen. Hon befnner sig på Stortorget i Gamla Stan under midsommarhelgen för att träffa en väninna.


  Under den varma junisolen har faran smugit sig fram och den briserar på en av uteserveringarna. Cecilia flyr och försöker varna sin omgivning. Men hur håller man sin familj säker? Vem kan man lita på när samhället kollapsar? Hur kan man överleva, när allt man tagit för givet försvinner?

 4. 365:an – En utmaning för soffliggare

  365:an – En utmaning för soffliggare

  av Genre: ISBN: 978-91-7611-775-0

  Detta är historien om en resa. En resa om en utmaning som fyra personer antog. En resa för att må bra. Dom flesta skulle kunna genomföra den och många skulle behöva det. Många uttrycker att dom vill förändra sig, sitt beteende och sin vardag för att må bättre. Ändå gör dom inte det.

  Denna bok kan vara till hjälp då.
  Den kan också vara en bra ge-bort-bok.

  Som en röd tråd genom boken finns utmaningen att för egen maskin ta sig fram 365 mil inom 365 dagar. Utöver utmaningen är boken kryddad med olika inlägg av författarens egna erfarenheter, livsiakttagelser och råd.

  Även utgiven som Ebok ISBN 978-91-7773-715-5

 5. Adventures in Crowd Funding

  Adventures in Crowd Funding

  av Genre: , ,

  An account, a guide and an interview book:  How and why to crowd fund your publishing project - and perhaps why and how not to go about it!

 6. Aitta

  Aitta

  av Genre: ISBN: 978-91-519-0869-4

  Ursprugnsmat med rötterna i den Samiska och Tornedalska matkulturen

 7. Akrobaten

  Akrobaten

  av Jenny ForsbergGenre: ISBN: 978-91-637-5486-9

  ”Nu får det vara nog!” skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet.

  Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilden av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.

  Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sina hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastikhallen och knut på sig själv för att dölja att han är mobbad i skolan. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som följer efter familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten.

  Akrobaten är en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum.

 8. Albanens Arv, Release mars-2018

  Albanens Arv, Release mars-2018

  av Genre: ISBN: 978-91-976455-5-3

  Vad är det för en hemlighet som finns där uppe på ödegården bredvid vindelälvens brus?

  Vem är Ami som nu bor i gården?

  Kan en rädd och kuvad flyktingpojke som befinner sig illegalt i en liten by göra skillnad?

  Detta medan Sigge försöker komma underfund med vad han vill göra med sitt fortsatta liv.

  Romanen är en bok om motorcyklar, drömmen om frihet och framför allt svårigheten med syskonkärlek.

  Romanen är om att sakta skala bort alla de lappar som sitter upptejpade på en spegel. Lappar som säger vem du är, lappar som döljer den du verkligen är, lappar som kan förfölja dig i ett helt liv.

  För du kan alltid välja vad du vill göra, svårare är att ta beslutet vem du verkligen vill vara.

 9. Algblomning

  Algblomning

  av Sten RosendahlGenre: , , ISBN: 978-91-984036-0-2

  Tvåhundra år efter en global miljökatastrof är Stockholm ett slutet och hårt klassindelat samhälle dominerat av trängsel, övervakning samt brist på både mat och dagsljus för de människor som bor under marknivån.

  Inspektör May Born, specialrekryterad och privilegierad, arbetar på centralpolisens säkerhetsrotel. I sitt första mordfall efter en ofrivillig tjänstledighet träffar hon på Tom Lexler, en dörrknackande försäljare av städrobotar i tunnelnivåerna. Han visar sig ha oväntat stora kunskaper om det gamla Stockholm via gamla arkiv och det fascinerande Everview. May övertalar honom att samarbeta för att lösa mordfallet och tillsammans upptäcker de saker om både mordet och Stockholm som visar sig leda mycket längre än de någonsin hade trott.

  "En debut med mersmak." -- DAST Magazine

 10. Alla andra är zombies (GML 2015)

  Alla andra är zombies (GML 2015)

  av Genre: ISBN: 978-91-87247-96-5

  Min tredje nu föreliggande diktsamling, Alla andra är zombies, markerar en tydlig återgång till modernismens rötter. Såväl ton och stil som motiv är råare och djärvare. Dikternas bildmässiga scener gestaltar fortfarande tankar kring nödvändigheten av kreativitetens etos, humanism och kritik av omedvetenhet och konsumism. Men synen på dikten som gåta har därtill tagit sig ett allt distinktare uttryck.

 11. Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år

  Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år

  av Eva Atle BjarnestamMedförfattare: Omslag Sören Backman Genre: ISBN: 978-91-519-2599-8

  Stilhistoria är en särskilt spännande sorts historia. För det är kulturen som går till eftervärlden och som definierar sin tid. Inte krig och politik. Människorna finns inte kvar, men vi kan tyda spåren efter dem, ja till och med hålla i och uppleva dem med våra sinnen. Vi kan se spår från tidigare stilar i allt vi använder varje dag, i kläder och mode, i bilar och mobiltelefoner, i möbler och serviser, i frisyrer och tatueringar och i språk och beteende.

 12. Allt det du måste

  Allt det du måste

  av Sylvia Lidén NordlundGenre: ISBN: 978-91-88097-53-8

  Del ett i trilogin om Mia, som snart fyller fyrtio och lever ett vanligt liv, men samtidigt ett liv som behöver förändras. Hennes höga ambitioner gör att hon kommit på kant med en äldre kollega på förskolan i Göteborg där de arbetar. Försåtlig mobbning och utfrysning trappas upp.

  Chefen är ung och ny och har svårt att hantera situationen. Mias vånda och ångest växer; över arbetssituationen, över tonårsdottern som har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola, liksom frustration över maken som mest har fokus på sig själv och sitt arbete.

  Eva Swedenmark skriver på framsidan: "En inträngande psykologisk roman om hur instängdhet i egna rädslor och krav förbyts i insikter som leder till inre och yttre frihet.

  Finns även utgiven som e-bok och ljudbok.

 13. Allt det här tillsammans

  Allt det här tillsammans

  av Gabriella RöschmannGenre: ISBN: 978-91-519-1463-3

  Allt det här tillsammans är en bok om jaget, livet, kärleken, förlusterna, väntan, vila, längtan och kreativitet. Allt det som vi har, tillsammans. En bok med korta texter i dikt- och prosaform, att läsa när du behöver dem eller när någon nära dig behöver.

  Utgiven 17 maj 2019 på Ordlycka Förlag.

 14. Älska noveller. 30 nyanser av saknad

  Älska noveller. 30 nyanser av saknad

  av Sylvia Lidén NordlundGenre: ISBN: 978-91-87595-29-5

  I antologin ger 30 olika författare i novvellform sin syn på begreppet saknad. BTJ (Bibliotekstjänst) skriver i sin recension: ”Det är en variationsrik bok som tillsammans ger olika infallsvinklar på hur känslor och upplevelser av brist kan utvecklas och uppstå. Här finns exempelvis åldrandet, demens, dödens tomrum, otrohet, olyckshändelser, missbruk, orosmoment och längtan. Samtidigt gestaltas livsöden som med eftertänksamma drag ger andra perspektiv såsom vikten att finna sig själv, att ta vara på varandra med kärlek, omtänksamhet och närvaro medan tid är. En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser."978-91-875952-9-5

 15. Älska noveller: 30 nyanser av frihet

  Älska noveller: 30 nyanser av frihet

  av Sylvia Lidén NordlundGenre: ISBN: 978-91-87595-58-5

  Ett trettiotal författare skriver på temat frihet. Vissa är etablerade författare med flera utgivvna romaner, andra har medverkat i novellantologier tidifgare. Det som fförenar är engagemanget och skrivglädjen.

 16. Alvas önskehund

  Alvas önskehund

  av Genre: ISBN: 978-91-637-3917-0

  Alvas högsta önskan är en egen hund. När hennes granne bryter benet får hon plötsligt ta hand om terriern Cesar. Hon lär också känna Maja, Flisan och Tara som tränar agility, och snart är hon en i gänget.

  Men glädjen grumlas av oron att hon kanske måste flytta om hennes mamma blir arbetslös. Och inte blir det bättre av att hon ser Filip, som hon nästan trodde var kär i henne, tillsammans med en annan tjej. Fast mest undrar Alva över hur det ska bli när hon till slut måste lämna tillbaka Cesar igen. Då har hon varken någon hund eller några kompisar längre.

  Så en dag blir Cesar pappa till en kull valpar och Alva får ett erbjudande som hon aldrig hade kunnat drömma om!

 17. Alvas valpsommar

  Alvas valpsommar

  av Genre: ISBN: 978-91-637-3918-7

  Sommarlovet börjar helt perfekt. Nu är det rallylydnad som gäller för Alva och hennes kompisar. Dessutom har hon blivit fodervärd till Rufus, världens finaste valp.

  Men snart hopar sig problemen. Även den sötaste valp kan vara riktigt jobbig. Och hemma hos Maja är det kris. Måste hon göra sig av med Vito när han hugger efter hennes mammas nya kille?

  För att slippa eländet ger sig tjejerna ut och tältar i skogen med sina hundar. Men vad är det som krafsar på tältet mitt i natten? Kan det vara vargen som det stod om i tidningen? För varulvar finns väl ändå inte på riktigt?

 18. AMBASSADÖREN – en fri fantasi om framtiden

  AMBASSADÖREN – en fri fantasi om framtiden

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-3060-3

  Mikael ber ingen bön, men det sista han tänker innan han glider ner i det kalla vattnet är: ”Jag undrar om Gud finns?” Livsgnistan har slocknat på grund av ensamhet och sjukdom och Mikael tar sitt liv. Men det är bara kroppen som dör. Hans själ och personlighet räddas i sista sekund.

  Oförmågan att leva i fred och i harmoni med naturen, parat med en framrusande teknisk utveckling, gör mänskligheten till det största hotet mot möjligheterna att leva på Jorden. Mikael erbjuds att återfödas som baby och bli AMBASSADÖREN. Han får fria händer och betydande resurser för att vända Jordens utveckling mot ett hållbart samhälle utan krig och miljöförstöring. Men tiden är begränsad. Berättelsen, som startar i Uddevalla men förflyttar sig snabbt ut i internationell miljö, är en spänningsroman.

 19. ANAGRAM

  ANAGRAM

  av Genre: ISBN: 978-91-7517-015-2

  "Morden på en medelålders dam och hennes granne förbryllar polisinspektör Annika Vester -erfaren 55+are och brottsutredare på Kriminaljouren. Annika är en rakryggad kvinna, samt klurig gåtlösare som ingen trampar på tårna.

  Hon vurmar för utsatta kvinnor och börjar nysta i morden där det ena har knytning till 60-talet.

  En äldre kommissarie har under alla år, på olika sätt, satt käppar i hjulet och sabbat hennes vidareutbildningar inom yrket. Han ska naturligtvis inte slippa undan detta.

  En gammal kärlekshistoria gör sig påmind när Annika möter en yngre, till synes sjabbig, man.

  Det finns en charmig kollega som tar Annika på allvar när intressanta och spännande saker poppar upp."

 20. Andas och räkna till tre

  Andas och räkna till tre

  av Monica ÖsterdahlGenre: , ISBN: 978-91-87523-17-5

  Minna vet hur det känns att bli kallad fetto, att alltid bli sist vald på gympan. Men det finns något som är värre, smärtan som river sönder henne inifrån. Det stora svarta hålet som hon måste besegra ibland.
  Finns det ett val? Ett bättre val än att bli besegrad, besegrad av sina plågoandar, besegrad av sina egna negativa känslor.
  Följ Minna när hon träffar Emma som lär henne livets gåta och varför Zlatan är så bra. Och Sebbe, skolans värsting, som tar henne till sitt hjärta och lär henne Graffitti.

  Berättelsen om Minna tar upp frågor om självkänsla, kroppsideal, nätmobbning och har vävt in tips på hur man kan förändra sin självbild och träna upp sin självkänsla. Boken passar utmärkt som diskussionsunderlag.

 21. Animals

  Animals

  av Genre:

  Animals can be in all three modules. Sensory stimulation, moving and social skils in my method Module 1,2,3.

 22. Änkenådens hemlighet

  Änkenådens hemlighet

  av Yvonne WaernGenre: , ISBN: 978-91-7517-195-1

  Änkenåden Charlotta träder fram med hjälp av kyrkoböcker och bilder från Undenästrakten. Året är 1779 och hon har blivit änka. Ensam sitter hon på Krsjöhult, en utgård till Fräckestad säteri. Tiveden omkring henne är så gott som väglöst land. I skogen ylar vargar, i kyrkan domderar präster. Charlotta är på jakt efter spåren av sin hemlighet. Motgånger möter henne, från kyrkan likaväl som från hennes egna släktingar.

 23. Annas oroliga mamma.

  Annas oroliga mamma.

  av Genre:

  "Annas mamma har en sjukdom som gör att hon alltid är rädd, men Anna förstår inte alls varför. Hon är inte ens rädd för riktiga saker, som ormar, spindlar och sådant. Nej, hon är mest rädd för saker som inte finns eller sådant som inte ens hänt. ”

   I boken får du följa Anna och hennes mamma Eva som har en ångestsjukdom. På ett enkelt sätt får du och ditt barn genom denna berättelse lära er mer om ångestproblematik.

  Barn och förälder kan tillsammans läsa boken för att diskutera kring rädsla, oro och ångest. Kanske blir boken en naturlig ingång till att presentera sina egna eller en anhörigs problem? Boken kan även användas som högläsning i grupp.

 24. Anteckningar från vinden

  Anteckningar från vinden

  av Jan Erik HallströmGenre: ISBN: 91-631-5261-4

  "Så förspiller vi våra liv, i väntan, på det som trots allt... "

  (Uppsala, 2004)

 25. Äntligen fred i Fredlösa

  Äntligen fred i Fredlösa

  av Sussi Calås-JonssonGenre: ISBN: 978-91-87523-87-8

  I Fredlösa är det alltid bråkigt. Alla verkar vara osams. Och bråkigare ska det bli för det ser ut att bli krig. Fredlösaborna gör sig beredda på angrepp. Det ser mörkt ut. Men så händer något oväntat. Vad är det som låter? Vad är det som kommer ner från luften? Fredlösaborna förstår ingenting. Men snart får de svaret ... För varje bok som säljs får Giving People fem kronor. Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige.

  Illustrationer av Gabi Frödén