web analytics
Egenutgivarna logo

Ny bok: Så vitt jag förstått av Christer Hjorth

Publicerat den av Christer Wallgren Ämne: Boktips

Det här är en bok om vårt språk. Den består av fyra delar: Grammatik, Skrivande, Ortnamn och Tala inför publik.

Kanske kan boken vara något för den som vill fräscha upp sina gamla skolkunskaper i grammatik eller för den som vill förbättra sitt eget skrivande (i lite mer formella sammanhang) och sin förmåga att tala inför andra. Eller helt enkelt för den som vill läsa något relativt lättsamt och i viss mån underhållande om språk.

Det som skulle kunna vara “lite speciellt” eller “något utöver det vanliga” med den här boken är sättet att förklara – med sådant som personifikationer och ett flitigt bruk av analogier och invävda berättelser. (En närmare presentation av boken finns på www.christerhjorth.se.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *