web analytics
Egenutgivarna logo

Ny bok: Konstnär, maka, mor – berättelsen om Ester Elvira Nilsson av Gunnel Atlestam

Publicerat den av Christer Wallgren Ämne: Boktips

Spännande Kvinno- konst och samhällshistoria i ett! Ester Elvira Nilsson föddes 1887 hemma i den tråga arbetarbostaden i Majorna. Som 3-åring tillbringade hon dagarna med att iaktta Carl Larsson och hans medhjälpare när de skapade en enorm väggmålning. Då väcktes konstnärsdrömmen, men för någon från henns “klass” en mer eller mindre omöjlighet. Men hon lyckades efter en slingrig väg kantad med krig och sjukdomar. Drygt 30 år och tvåbarnsmor började Ester  äntligen på Valands konstskola. Sin första separatutställning hade hon vid 60 års ålder. Men vernissagdagen blev den svåraste i hennes liv – yngste sonen omkom i en flygolycka i Italien, svenska flygvapnets värsta olycka någonsin. 
Boken är rikt illustrerad med bilder på Esters verk och fotografier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *