web analytics
Egenutgivarna logo

Ny bok: Förändring – Berättelser om livet i Norrbotten förr och nu av Johanna Lundeberg

Publicerat den av Christer Wallgren Ämne: Boktips

Förändring. Hur påverkar den oss?

När man bygger upp ett helt samhälle som under några få år blomstrar, för att sen riva allt och låta skogen ta över. När man flyttar en hel ort. När älven tystnar och flottning ersätts av timmerbilar. När den nya riksvägen en dag står klar och man plötsligt inte längre lever i väglöst land.

Förändringen påverkar oss alla. Men hur vi uppfattar den, och vad den gör med oss, beror också på vilken sida om den som vi befinner oss. 

I min bok om livet i Norrbottens inland får människor som har upplevt omvälvande förändring komma till tals i åtta reportage. Hur påverkades de av det som hände? Vad har de för minnen och hur tror de att framtiden kommer att se ut i deras hembygd?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *