web analytics
Egenutgivarna logo

Vad kostar det att trycka 100 ex?

Publicerat den av Tina Back Ämne: egenutgivare tipsar, tryck

Att trycka en liten upplaga för att pejla intresse, sälja vid föredrag och konferenser eller ha med sig vid signeringar kan vara en god idé. Vi undersökte vad det skulle kosta att trycka upp 100 ex hos några av de mera populära bokutgivningstjänsterna. Prisnivån varierar rejält, så man gör bäst i att undersöka alternativen.

Ofta blir beställningen i form av ett utgivningspaket där andra tjänster är inkluderade. Hos Booqla ingår t ex eboksfiler i två format. Övriga företag erbjuder POD till näthandlarna. Granska paketerbjudandena noggrant så du vet vad du får. Inget hindrar dig från att använda POD hos en aktör och trycka en liten upplaga hos en annan.

Hantering av pliktex är en bra tjänst, medan marknadsföring genom boktjänstföretagets nyhetsbrev eller synlighet i företagets nätbokhandel inte gör mycket för att boken ska bli mer uppmärksammad i media.

Provtryck innebär att ett ex trycks så kunden kan granska tryckkvaliteten. Upplagan trycks först när kunden godkänt provtrycket. Att inte veta om trycket blir bra är att köpa grisen i säcken.

100 exemplar i A5-storlek, Munkens 90g krämfärgat papper, mjukpärm, 200 sidor sv/v

Totalpris/kr Pris/bok Provtryck Sköter Pliktex Frakt ingår
BoD *5 116 44 ja ja nej
Booqla 2 565  26 ja ja ja
Publit *4 549 43 ja ja nej
Recito 15 200 152 nej ja nej
Solentro 5 900 36 ja ja nej
Vulkan 5 900 59 ja ja nej

 

Moms tillkommer. *Startavgift ingår.

Priset är förstås inte allt. Service och kvalitet är också viktigt. Fråga gärna andra egenutgivare vilka företag de rekommenderar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *