web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Anna Fogelberg pccp@qdvpaduutc.ht

Hemsida

http://www.bogaloffen.se

Medlem: Anna Fogelberg

Anna Fogelberg är barnbibliotekarie, sagopedagog och författare. 2010 kom hennes första bok Drakgården. Sedan dess har det hunnit bli fem böcker till. Böckerna är skriva för barn, men har läsare i alla åldrar.  Anna gör gärna författarbesök. Mer om vad hon gör under ett sådant besök kan man läsa på författarcentrums sida.  Som barnbibliotekarie berättar Anna många sagor, leder skrivarkurser och boktipsar barn och ungdomar om bra böcker. Hon bor på landet utanför Vallentuna med man och två barn.

Annas böcker

 1. Drakgården

  Drakgården

  Genre: , ISBN: 978-91-979125-0-1

  I Drakgården (2010) möter du driftiga barn, spanarvråkar, ovidianer och gigantiska drakar. En sagobok för dig som gillar äventyr i främmande världar eller bara vill fördriva tiden med lite skön drakfantasy.

  Tilia Emilia och Viljam har bott hos en elak mjölnare och hans familj ända sedan deras föräldrar försvann i den stora snöstormen för två år sedan. När boken börjar har de rymt från mjölnarfamiljen och är på väg till landet bortom de vita bergen som skymtar i horisonten. Men någonting korsar deras väg, det är en man med svart slängkappa som erbjuder dem skjuts genom den mörka skogen. Sätena i hans vagn har mjuka kuddar och han bjuder på äpplen och bröd ur en korg, men vad vill han egentligen?

 2. Fånge i Sömnlösa träsket

  Fånge i Sömnlösa träsket

  Genre: , ISBN: 978-91-979125-3-2

  Fånge i Sömnlösa träsket (2013) är fjärde delen i serien Övervendarins lärling.
  En efter en försvinner nycklarna till magins källa. Övervendarin är bekymrad. Det vore en katastrof om alla nycklarna faller i händerna på hennes fiende vendari Artesia i Stendalen. Majra är en av landets få magiker som kan höra magiska föremål och Aldra vill ha henne med som nyckelväktare under en resa till Silverdalen.
  Majra ska stanna i Silverdalens slott och vakta den sista nyckeln. Men i skogarna runt slottet finns inte bara opålitliga stigar och odjur, där döljer sig även något annat och en dag är Majra oförsiktig och lämnar slottsträdgården.
   Fånge i Sömnlösa träsket är en riktig bladvändare.”  Siska Humlesjö, BTJ

 3. I blixtormens tunnlar

  I blixtormens tunnlar

  Genre: , ISBN: 978-91-979125-2-5

  I blixtormens tunnlar (2012) är den tredje delen i serien Övervendarins lärling.
  När vintern kommer är det dags för Majra att följa med övervendari Aldra Svedundotter på midvinterstämma. Ett möte för landets alla magiker. Majra får i uppgift att ta hand om kistan med nycklarna till magins källa. Men har Majra verkligen de kunskaper som krävs för att hålla nycklarna bort från Stendalens illasinnade vresk Hazeck? Till sin hjälp har hon vännen Vildfred och tillsammans råkar de ut för ett riktigt vinteräventyr med stormar och blixtormar.

 4. Striden vid Magins källa

  Striden vid Magins källa

  Genre: , ISBN: 978-91-979125-4-9

  Striden vid Magins källa (2014) är den sista delen om Majra, Övervendarins lärling.
  Majra har misslyckats som nyckelväktare. Alla nycklarna till magins källa har nu fallit i fiendens händer. Övervendari Aldra Svedundotter är bekymrad och samlar landets magiker för att förbereda dem på krig. Majra är också bekymrad, men över andra saker. Kan hon lita på att övervendarin verkligen vill landets bästa? Det sägs att hon tvingar barn att ansluta sig till hennes armé. Kanske det ändå skulle vara bättre att hjälpa fiendesidan att få makten över magins källa? 

 5. Tisdagar i diket

  Tisdagar i diket

  Genre: ISBN: 978-91-979125-5-6

  En dag bygger Faster ett kafé, eller är det ett utedass eller kanske en rymdraket? Fröken Fotboll, herr Bondböna och Ellerhurdjuret är de första gästerna som besöker kafét. När kaffe-och-choklad-med-vispgrädde-maskinen startar får de en riktig överraskning!

  Lär känna Faster, fröken Fotboll, herr Bondböna och alla de andra figurerna i Tisdagar i diket (2013). En rolig bok som passar bra som högläsning för den som är 3-7 år. Varje kapitel är en egen avslutad berättelse – perfekt att läsa ett om dagen.

 6. Varbesten i Vela/Främlingen i Blå tornet

  Varbesten i Vela/Främlingen i Blå tornet

  Genre: , ISBN: 978-91-979125-1-8

  Boken Varbesten i Vela/Främlingen i Blå tornet (2012) utgör de två första delarna i serien Övervendarins lärling. Det handlar om Majra som bor med sin farbror Gorm på värdshuset Tre Kittlar i utkanten av den lilla byn Vela. Där arbetar hon om dagarna med att skala kurmelrötter och mata trynkottar. En dag kommer landets mäktigaste magiker till byn för att fånga in en varbest som rymt från en gård med magiska djur. Men övervendari Aldra Svedundotter letar inte bara efter det förrymda odjuret utan även efter en ny magikerlärling…

  ”Berättelsen är full av starka kvinnliga karaktärer, fantasifulla varelser som samsas i en fantasyvärld som känns mer nordisk än anglosaxisk vilket är ett fräscht grepp.”
  Siska Humlesjö, BTJ

 7. Vinter i diket

  Vinter i diket

  Genre: ISBN: 978-91-979125-6-3

  Det är vinter i diket där Faster, Ellerhurdjuret och alla bogalofferna bor. Men hur ska det gå med julen? Bogaloffernas pepparkakor löddrar och är det verkligen jultomten som Faster bjudit in till sitt julkalas?
  Nu är den efterlängtade fortsättningen på Tisdagar i diket här! En högläsningsbok som passar barn i åldrarna 3-7 år. Varje kapitel är en egen avslutad berättelse – perfekt att läsa ett om dagen.