web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Astrid Ahlberg

Adress

Björnamo Lindhem
355 92 växjö

phigxspw54@vbpxa.rdb

Hemsida

http://astridahlberg.blogspot.se/

Medlem: Astrid Ahlberg

Jag är en 60+ distriktsveterinär som för några år sedan började skriva. Håller mig till fantasy-genren eftersom det är vad jag själv helst läser. Porten är min debutbok, första delen i serien om Ön. Kom ut 2013, med nytryck 2014 och 2016. Bok två, Delad identitet blev tryckt lagom till Bokmässan i Göteborg 2014. Bok nr 3 heter Kvinnan med silverhåret, den kom ut hösten 2015. Redan 2014 började jag ett givande samarbete med författaren och utgivaren Caroline Hurtig i Antares förlag, numera Seraf förlag. Vi är nu tre författare i förlaget, den tredje är Gabriella P Kjeilen. Under hösten 2016 kommer min första fristående bok, med titeln Den tunna hinnan.

Astrids böcker

 1. Delad identitet

  Delad identitet

  Genre: , ,

  Delad identitet, andra boken i serien om Ön, börjar som en direkt fortsättning på Porten. Vi får följa utvecklingen efter de dramatiska händelserna som avslutar första boken. Men samtidigt utspelar sig ett annat drama, på en annan ö i världen på andra sidan Porten. En liten pojke blir utsatt för ett grymt experiment som ger honom den felaktiga diagnosen personlighetsklyvning. Under sin kamp för att inte gå under beger han sig som ung man till Ön för att söka efter den enda person han tror kan rädda honom. 

 2. Den tunna hinnan

  Den tunna hinnan

  Genre: , ,

  En flicka vaknar, blind och utan minne. I en annan verklighet kämpar Leira med att uppfylla sin mentors krav på henne. Maron har fått fly till Storskogen där han tas om hand av en egensinnig eremit. Vem är vän och vem är fiende?

 3. Kvinnan med silverhåret

  Kvinnan med silverhåret

  Genre: , ,

  I den tredje delen i serien om Ön får vi än en gång möta de välkända karaktärerna från Porten och Delad identitet. Men nu tillkommer ett par nya huvudpersoner, extremt olika varandra. Alec är en ung flicka från vår egen värld. Hon har haft en jobbig uppväxt och är van att klara sig själv. Ändå blir hon beroende av andras hjälp när katastrofen drabbar henne. Kvinnan Sherádme hamnar i Ö-världen av misstag. Hon har en mental egenhet som hon använder sig av i självförsvar. Frågan är om hon är vän eller fiende. Och var kommer hon ifrån? Är det möjligt att det finns ytterligare en annan värld? 

 4. Porten

  Porten

  Genre: , ,

   Året då Miranda fyller tjugo, förändras hennes liv dramatiskt. Hennes trygga tillvaro som enda barnet till ett lantbrukarpar på vars gård hon arbetar som djurskötare, splittras utan återvändo.

  Upptäckten av Porten – en öppning till en annan värld – medför att hon möter nya utmaningar och en rad av människor med helt andra levnadsvillkor och för henne oacceptabla värderingar. Inte minst får hon uppleva att kärlek och förnuft inte följs åt.

   Porten är första delen i serien om Ön, men kan även läsas som fristående bok.