web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Christina Claesson

Adress

Kyrkbyn 202
243 71 Tjörnarp

rr@rwgxhixcprapthhdc.ht

Hemsida

http://www.christinaclaesson.se,%20www.triangelhissen.se

Medlem: Christina Claesson

Författare, dramatiker, muntlig berättare, föreläsare, trädsovare, programledare (Retorik i P1), radiopratare (bl a 2 st Sommar, och över 40 Tankar för Dagen), utbildare (storytelling), konstnär (bl a Tomteurbanen, se www.tomteurbanen.se  och Väntrummen se www.facebook.com/Väntrummen), uppfinnare (svenskt patent inom trädsovarbranchen).

Numera ägare och chef på Triangelhissen förlag med kundmottagning i hissen från plattformen upp till Station Triangeln i Malmö. www,triangelhissen.se

Malmökontor i delad studio: 51 kvadrat på Helmfeltsgatan 7 i Malmö.

Har min huvudsakliga dygnsvila i huset i Tjörnarp men sover runt så mycket jag kan, ofta i träd. Har två döttrar och fyra barnbarn. Har tryffelhund och 3 katter. Har varit Sveriges (troligen) första, enda och sista tryffelgrisfostrare, tryffelgrisen Carmen.

Har haft fullständiga rättigheter till spritutskänkning på krog (Restaurang Möllan i Malmö) samt har jägarexamen och vapenlicens. 

Christinas böcker

 1. Åskflickan

  Åskflickan

  Genre: , , ,

  Fyra noveller med magiskt tema, baserade på muntliga originalberättelser av Christina Claesson. Samtliga är utarbetade live i otaliga möten med publik. De präglas av CCs typiska glidning mellan fakta och fantasi, realism och skröna. "Vartenda ord är sant - men allt har inte hänt än" säger CC. Detta är första boken i serien PåPränt som består av novelliserade muntliiga berättelser.
  Mjukband: 978-91-979872-4-0 Elbok: 978-91-979872-4-0 Ljudbok: 978-91-979872-7-1

 2. Berättarens handbok

  Berättarens handbok

  Genre: ISBN: 978-91-501-0557-5

  "...en sann guldgruva för den som vill förkovra sig i den muntliga berättarkonsten både privat vid middagsbordet och i mer offentliga sammanhang... " Bibliotekstjänst 2005:19

  En manual för muntligt berättande som innehåller svaret på alla frågor om hur man går till väga för att trollbinda lyssnare. Jordnära och humoristiska infallsvinklar, kan läsas som uppslagsbok eller njutas från pärm till pärm.
  Innehåller dramaturgi, starthjälp och felsökning för alla genrer av berättelser, situationer, publikmöten.
  Intervjuer med 4 födda berättare: Mikael Wiehe, Rolf Rang, Rosie Rothstein, Pelle Berglund

  240 sidor, flexband

  Alfabeta 2005