web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Mats Ekman zjaijgbdchigti@npwdd.ht

Hemsida

http://www.kulturmonstret.se

Medlem: Mats Ekman

Första boken jag skrev var en barnbok, ”Svirre Mus och Ostgruvan”, som inte är utgiven. Sen har det blivit många olika sorters böcker. En del utgivna, andra inte. Det är det där med FLYTET. Man måste ha FLYTET. Faller bitarna på plats, smidigt och lätt, eller blir det mest käppar i hjulet? Jag skriver för att berätta något, inte för att vara författare. Precis som jag målar för att göra bilder, inte för att vara konstnär. Jag skriver när jag känner för det, inte efter tidsschema. Arbetssegrar funkar inte, det måste kännas rätt hela tiden. Man kanske skulle kunna förkasta hela mitt författarskap enligt principen ”kill your darlings” men det måste jag tyvärr stå ut med. Allt jag skriver är darlings, annars skulle jag inte stå pall.

Mats böcker

 1. Frantak – en färd genom tid och rum

  Frantak – en färd genom tid och rum

  Genre: , ISBN: 978-91-981008-6-0

  "Jag har värsta flunsan! Tatt ett par Frantak och ligger för ankar! Mår som en prins! (Aaahtchoo!)" säger Perkas kompis Rulle när Perka vill låna hans dator, eftersom han inte kan hämta sin egen när polisen sitter och väntar på honom.

  Perka är väl en ganska ordinär lirare som mest tänker på nöjen och sex, arbetar ibland när det finns jobb och försöker ta sig fram så gott han kan i en värld som är på bommen i det mesta. Men en dag köper han ett spel som för honom tillbaka till en fiktiv medeltid - och som sedan drar honom med i en strid som löper genom tid och rum. Det blir ett spel på liv och död som han aldrig kunnat drömma om

  De värsta fienderna är skaparna av den ondskefulla drogen Frantak. Men han möter också  vänner, bland andra Trollkarlen (texten fimpad av hemsidan)

 2. Growin' Leaves – jag vill bli den jag är

  Growin' Leaves – jag vill bli den jag är

  Genre: ISBN: 978-91-981008-4-6

  Monas liv är att sjunga och spela och det är vad hon är bäst på. Men för att lyckas måste hon ha flytet. Och livet är inte rakt eller rättvist, det lägger ut fällor som hindrar henne på vägen. Hon förlorar två av sina mest älskade släktingar och det bästa jobb hon haft. Hennes kärleksförhållande slås i bitar av en väninna. En energitjuv gör livet surt för henne. Och musik – det finns det tydligen redan alldeles för mycket av.

  Men hon vill bli den hon vet att hon är, och hon vill att andra ska få veta det också. Mona är seg. Hon måste våga börja slåss igen som hon gjorde som barn, fast inte med knytnävarna den här gången. Och hon ger aldrig, aldrig upp.

 3. Hexzilla och Umbolas

  Hexzilla och Umbolas

  Genre: ISBN: 978-91-981008-3-9

  Kapitelbok för barn 7–10 år om den unga häxan Hexzilla som hellre vill hitta på bus än vara en duktig skolelev. Men hon får annat att göra och det visar sig att hon kan klara av riktigt farliga saker.

  Hexzilla är en ung häxa som går i lära hos tre gamla trollkarlar för att till slut bli byhäxa som sin mamma. Men det går inte riktigt som gubbarna vill. Hon hittar på så mycket fuffens att hon inte längre får vara kvar som lärling och då tar hon chansen att ge sig ut på egna äventyr.

  Och nog blir det äventyr! Hon får flera nya vänner, hon råkar ut för ondskefulla fiender och hennes trollkraft ställs på prov mer än hon någonsin kunnat föreställa sig.

 4. Människor från Rold

  Människor från Rold

  Genre: , ISBN: 978-91-982930-0-5

  Svenne vill egentligen bara en sak: spela gitarr. Men när han upptäcker att hans nya kompisar kommer från en främmande planet, då blir det helt grymt annorlunda.

  ”Hela spelningen var himlastormande, ofattbar, och det ledde till att jag till slut blev kaxig nog att fråga Julius om det inte vore en bra idé att byta namn på bandet. – Andros Rolders, det låter ju bara knasigt! sa jag, och Julius tittade väldigt konstigt på mej.

  – Vad betyder det egentligen? frågade jag och jag måste ha sett otroligt fåraktig ut för han tittade ännu konstigare på mej och svarade inte ens.”

  Det är mycket som verkar konstigt till att börja med men snart finner Svenne att han är indragen i ett livshotande interplanetariskt krig som han inte ens (texten fimpad av hemsidan)

 5. Spindeln och humlan

  Spindeln och humlan

  Genre: , ISBN: 978-91-981008-7-7

  Spindeln och humlan är en framtidsdeckare som är en fortsättning på science fantasyromanen Frantak – en färd genom tid och rum, men den kan också läsas helt oberoende av denna.

  Vem har satt eld på hela juridiska avdelningen hos Tannier Systems? Och framför allt – varför? Och hur gick det till? Det finns inget motiv och inga misstänkta, själva attentatet är i sig omöjligt att genomföra och polisen ser det som ett tekniskt haveri och ett rent försäkringsfall.

  Den enda som inte köper den förklaringen är Iko Wonte som egentligen är logistiker. Nu ska hon plötsligt utreda ett brott.

  Tannier Systems arbetar hårt på att finna en syndabock och till slut tycker man sig ha funnit den. Men är det verkligen rätt man? Det är alltför mycket som inte stämmer.