web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Johan Cederholm wty@ydwpcrtstgwdab.rdb

Hemsida

http://www.johancederholm.com

Medlem: Johan Cederholm

Jag är född 1988 i Vinslöv, norra Skåne och upptäckte tidigt en lust för att författa och berätta medryckande och gärna lite skeva berättelser. Under högstadiet utvecklade sig intresset till filmskapande och efter gymnasiet flyttade jag till Karlshamn i Blekinge, för att studera medieteknik vid Blekinge Tekniska Högskola. Sommaren 2010, efter slutförda studier, bildade jag och en klasskamrat filmproduktionsbolaget Cinematik. Åren därefter arbetade jag främst med rörlig media, med regi som huvudansvar, men på  fritiden skrev jag även fiktion. Främst sci-fi och fantasy i form av filmmanus och noveller. Första publiceringen skedde med novellen Permafrost som gavs ut i sci-fi och fantastik novellsamlingen, Maskinblod 2, av förlaget Affront, i mars 2014. Gränsland är resultatet av ett längre tids författande och min debutroman, med lansering i februari 2017, som pocket och e-bok.

Johans böcker

 1. Gränsland

  Gränsland

  Genre: , , ISBN: 978-91-7739-081-7

  Viktors kavaj är visserligen blodig, men han hör inte hemma här. Han har ju inte dött.

  Utanför pendeltågets gallerförsedda fönster sträcker sig Gränslandet, en öken som skiljer döden från livet. I denna främmande värld, långt ifrån tillvaron som börsmäklare, påbörjar han sin resa efter svar.

   I sina mardrömmar återser Viktor sitt forna liv, han förflyttas till hembyn och till lägenheten där han fortfarande bor med sin mor. Men betyder inblickarna något mer? Hur kommer skrotsamlande mutanter, en gåtfull Klaxon-robot och kvinnan med platinablont hår in i bilden?

  * Gränsland är planerad att ges ut som pocket och e-bok under februari 2017.