web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Eva Bergengren

Adress

Ljungvägen 8
311 45 Falkenberg

tkp@qtgvtcvgtc.cti

Hemsida

http://www.evabergengren.com

Medlem: Eva Bergengren

Frilansskribent, lektör, kommunikatör, redaktör som lever på, av och med bokstäver. Jag var journalist på olika dagstidningar jättelänge. Nu är jag frilans med fokus på berättelser, kulturhistoria, folkbildning och livsåskådning.  Att skriva är magi. Och på samma gång ett hantverk. Tänk att 29 krumelurer som vi placerar i lite olika ordning och med mellanrum här och där, kan bilda hela världar att gå in i!  Jag kallar mig skribent för det är det skrivna ordet som är mitt yrkesmässiga centrum. Men jag kan också få ihop en trycksak i Indesign, fota, filma, formge, projektleda och samverka med andra i alla möjliga olika former. 

Evas böcker

 1. Texter – kåserier och krönikor

  Texter – kåserier och krönikor

  Genre: ISBN: 978-91-637-8973-1

  Kåserier och krönikor från 20 år på Hallands Nyheter. Nominerad till Selmapriset 2015.

  Om hur man får plats med en blåsorkester och en lång utrikesminister i en ganska liten handväska. Om hur man tämjer vargar med hjälp av Ahlgrens bilar. Om den högst uppmätta graden av fånighet någonsin på ett gym i Sverige. Och om livet, död’n, barn som växer upp och annat banalt och oerhört. 

  Under mina år på Hallands Nyheter hände det att tillvarons absurditeter och allvar sipprade ut i kåserier och krönikor– i ett sidoflöde till det egentliga jobbet med nyheter och debatt.