web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Ulrika Knutsdotter

Adress

Nässelfjärilgatan 4
233 36 Svedala

jagxzp.zcjihsdiitg@itaxp.rdb

Hemsida

http://www.thelightofmysoul.se

Medlem: Ulrika Knutsdotter

Om författaren: Jag skulle varit född 1974 och hetat Johan. Men jag föddes 1975 och fick heta Ulrika, vilket kan betyda vargarnas härskarinna - kanske är det därför jag fascineras så av vargar? Och kor. Jag har alltid bott i Svedala, det är där jag bor och trivs, och bor nu i ett hus med make, två söner och en katt. Det lilla i livet fascinerar mig: koltrastens skymningssång, nyckelpigans sommarflykt, att se solstrålarna lysa genom trädets gröna lövverk. Jag har stor respekt för ordet, både det talade och det skrivna, och finner stort intresse i hur vi uttrycker oss både med röst och kropp. Jag är yogalärare och som yogalärare är jag väldigt omtyckt just för min röst; den grundar, tryggar och vaggar eleverna till ro. Boken "Det sitter en elefant på min rygg - en liten bok om sorg" skrev jag när sorgen efter pappa var som störst. Min vän Petra Vensryd har gjort illustrationerna och tillsammans vill vi försöka förklara den svåra och obegripliga döden på ett ljust och vackert sätt. Jag är också författare till "Lilla Yogaboken Jag är Jag är", har gett ut en liten diktsamling och är en av medförfattarna till antologin "Värdefulla röster" (Heal my voice Sweden).

Ulrikas böcker

 1. Det sitter en elefant på min rygg – en liten bok om sorg

  Det sitter en elefant på min rygg – en liten bok om sorg

  Medförfattare: Petra Vensryd (illustratör)Genre: , ISBN: 978-91-637-6301-4

  En varm och vacker sommardag dör min pappa i cancer. Två dagar senare står jag vid spisen och lagar mat åt familjen. Min kropp är så tung att det känns som att jag har näsan långt ner i grytorna. Då hör jag en röst viska i mitt inre om att det sitter en elefant på min rygg – och jag förstår varför det blivit så tungt att andas. Elefanten stannar kvar hos mig i flera månader och hjälper mig att hantera sorgen genom att förklara den på sitt sätt. Sitt alldeles kloka elefantsätt.

 2. Lilla Yogaboken – Jag är Jag är

  Lilla Yogaboken – Jag är Jag är

  Genre: , ISBN: 978-91-637-6300-7

  Lilla Yogaboken är uppbyggd kring affirmationer, dvs positiva ord som vill stärka dig fysiskt, mentalt och andligt. Till varje affirmation hör en enskild yogaövning, yogapass eller meditation och även en poetisk och personlig text. De dagar du känner dig rädd kan du läsa affirmationen Jag är MOD och göra den tillhörande övningen. De dagar du känner dig sårbar och liten kan du läsa affirmationen Jag är SKÖNHET och göra det tillhörande yogapasset. Boken är fylld av härliga foton på färgglada sidor och vill fylla dig med inspiration och entusiasm och ge dig verktyg för att må bra i din egen vardag.