web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlem: Ann-Charlotte Englund

Ann-Charlotte Englund (1964) ger ut barnlitteratur och har ett registrerat varumärke: Den grå kastrullen. Det finns en pedagogisk tanke med varje bok, som också bygger på verkliga händelser. Böckerna kan användas som komplement för lärare i grundskolans tidigare år. Barnböckerna som finns som e-böcker är populära hos skolor via utlåningstjänst. Tillsammans med maken Anders Englund finns också den påbörjade serien om Gilbertville utgiven. Tre delar är klara och fyra är planerade. Spänning och dramatik grundat på verkliga händelser skildras i denna serie. Den första delen "Klocktornet i Gilbertville" har fått ett fint utlåtande av lektör Tor Flensmark från BTJ: "Personteckningen är god, miljön som ur en brittisk film med cottages, en pub, herrgården och bykyrkan, och intrigen medryckande!" Häftespos 14105232 Vidare har författaren tillsammans med maken under pseudonymen Adan Meadows gett ut boken "Nimrod". Det är en dystopisk framtidsvision, en biologisk science-fiction, som funderar över vad som kan hända om maskiner blir viktigare än människor och den biologiska vetenskapsforskningen lyckas knäcka genkoden. Om detta samtidigt styrs av en enväldig ledare med ett enda syfte: att skapa den evigt levande människan.

Ann-Charlottes böcker

 1. Den grå kastrullen (1)

  Den grå kastrullen (1)

  Genre: ISBN: 978-91-981071-0-4

  Det här är berättelsen om hur allting började i en mörk kartong för länge, länge sedan. Den tjänstvilliga kastrullen har en så bra och rymlig form att den får vara med om både det ena och det andra uppdraget. För det mesta är han glad. Det är klart att det gjorde ont i huvudet när han fick en bula på locket. Men en gång händer något riktigt sorgligt. Popcornen bränner vid! Vad ska hända nu med den grå kastrullen?

   Finns som inbunden, mjukpärm och ePub

 2. Den grå kastrullen får en ny kompis (9)

  Den grå kastrullen får en ny kompis (9)

  Genre: ISBN: 978-91-981071-9-7

  Kasper den grå kastrullen ska börja skolan. Det är lite läskigt. Men fröken är snäll och redan första dagen får klassens barn en läxa: att hitta på ett namn till klassens maskot som är en häst. Sedan blir det omröstning. Hästen skulle först bara ha ett namn, men det fick bli två: Sebastian Brunte. Å vad han är duktig! Hästen lär barnen att prata inför klassen och det är så lätt när man haft så roligt tillsammans på helgen. Sebastian får följa med överallt. Men en dag verkar det som att Sebastian har gjort sig illa. 

  Finns som mjukpärm och ePub 

 3. Den grå kastrullen gifter sig (3)

  Den grå kastrullen gifter sig (3)

  Genre: ISBN: 978-91-87633-46-1

  Kasper den grå kastrullen blev kär i Paris och nu har han träffat Karolina flera gånger. De är bästa kompisar. Men ska Kasper våga fria också? Det tar ett tag för honom att lyckas övertyga Karolina, men till slut verkar det som att det är hon som bestämmer att de ska gifta sig.

  När bröllopet planeras händer en del roliga saker. För Karolina och Kasper är ganska busiga, båda två. Deras mammor måste hjälpa till. Annars blir det nog aldrig bröllop.

  Finns som mjukpärm och ePub 

 4. Den grå kastrullen reser till Europa (5)

  Den grå kastrullen reser till Europa (5)

  Genre: ISBN: 978-91-981071-4-2

  Kasper den grå kastrullen och hans fru Karolina reser till Europa. De ska egentligen till Italien, men det får du läsa om i nästa bok. Det här är resan med bil genom Europa fram och tillbaka till Italien. Det är mycket man måste veta för att kunna köra på vägarna. I Tjeckien måste Kasper stanna och prata med farbror polisen. Alperna är mystiska och vackra. Och självklart måste kastrullerna stanna vid några kyrkor också som de tycker så mycket om. Undrar hur långt de har kört egentligen när de kommer tillbaka hem? Jag tror du måste hjälpa till och räkna ut det!

   Finns som mjukpärm och ePub

 5. Den grå kastrullen reser till Israel (7)

  Den grå kastrullen reser till Israel (7)

  Genre: ISBN: 978-91-981071-6-6

  Kasper och Karolina reser till Israel på bröllopsresa. Diamanter, båtturer, öknar som blommar, klippor som bär på hemligheter och en sjö som inte lever. Det verkar vara spännande i Israel. Dessutom får kastrullerna lära sig mer om de tre religionerna som finns i landet. Kanske Karolina har en hemlighet att berätta för Kasper?

  ePub

 6. Den grå kastrullen reser till Italien (6)

  Den grå kastrullen reser till Italien (6)

  Genre: ISBN: 978-91-981071-5-9

  Kasper och Karolina utforskar Toscanas vackra landskap i vackra, varma, underbara och spännande Italien. Kasper och Karolina bor i den vackra stenstaden Cortona i Toscana och gör utflykter runt omkring. Solrosor i Toscana, ett lutande torn och en flytande stad, med dofter av oregano och persikor. Följ med kastrullerna på alla roliga utflykter! 

  ePub

 7. Den grå kastrullen reser till London (4)

  Den grå kastrullen reser till London (4)

  Genre: ISBN: 978-91-981071-3-5

  Kasper den grå kastrullen och hans fru Karolina reser till England. Karolina får köra den hyrda bilen, för Kasper tycker det är lite läskigt med vänstertrafiken. De kommer till en gullig liten ort i Dorset, där de tittar på hus, en kyrka, hör lamm bräka och äter god mat. De kommer till Engelska kanalen. Därefter bär det av till London. Oj, vad mycket fint det finns att titta på där!

  Finns som mjukpärm och ePub

 8. Den grå kastrullen reser till Paris (2)

  Den grå kastrullen reser till Paris (2)

  Genre: ISBN: 978-91-981071-1-1

  Kasper den grå kastrullen sitter på flygplanet påväg till Paris i Frankrike. Då träffar han den söta flygvärdinnan Karolina. Faktiskt springer han på henne några gånger i Frankrike också. De har kul ihop. Jag tror att Kasper börjar bli lite kär. I kärlekens stad Paris. Han besöker en hel del slott och en känd nöjespark. Han är nog lite kär ...

   Finns som mjukpärm och ePub

 9. Klockorna i Gilbertville (2)

  Klockorna i Gilbertville (2)

  Medförfattare: Anders Englund (1965)Genre: ISBN: 978-91-981055-6-8

  George Gladstone undrar 1882 var klockorna har tagit vägen och varför de aldrig levereras. Några goda år har gjort Gilbertville ganska rik, men då drar ett oväder in över Fromedalen utan dess like. Det leder till en missväxt som gör det oerhört svårt för byborna i Gilbertville med närområde. Mjölnerskan Millie åker till Dorchester för att handla in förnödenheter, men stöter på problem. Nöden växer sig allt starkare. Biskopen i Salisbury avslöjar sin hemlighet för George, men mystiken tätnar snarare än löser sig. Det verkar finnas mycket onda krafter som vill hålla Gilbertville i sitt grepp. George går på knäna och har nästan gett upp hoppet om sin dröm. Samtidigt har Frälsningsarmén i London en överraskning att bjuda på. 

 10. Klockspelet i Gilbertville (3)

  Klockspelet i Gilbertville (3)

  Medförfattare: Anders Englund (1965)Genre: ISBN: 978-91-981055-8-2

  George Gladstone får 1897 många råd som går emot det han just nu upplever är det rätta att göra. Nya festivaler och samarbeten med nära och inte fullt så nära kyrkoherdar håller George sysselsatt. Samtidigt står de sedan länge omlevererade klockorna till klockspelet och samlar damm i en lada mellan kyrkan och prästgården. Den nyblivne biskopen Abraham förstår inte varför klockspelet inte har blivit installerat. Godsets nye Lord, Sir Percy Whitby, är något på spåren, samtidigt som Georges son, Benjamin, tillsammans med John Scotts son, Charles, gör spännande upptäckter på en hemlig plats. Men kommer det att räcka för att leda till upplösningen i dramat kring det andliga mörker som har vilat över Dorsetshire i nästan ettusen år?

 11. Klocktornet i Gilbertville (1)

  Klocktornet i Gilbertville (1)

  Medförfattare: Anders Englund (1965)Genre: ISBN: 978-91-981055-0-6

  George Gladstone kommer som nyutexaminerad kyrkoherde till den lilla bykyrkan i Gilbertville, Dorsetshire, England, 1871. Det visar sig snart att inte kyrkan är så välbesökt som George först hoppats. Han får en dröm att bygga ett klocktorn, men det motarbetas redan från början av både församlingstjänare, biskop i Salisbury och från ett okänt håll, med hemlig agenda. Den unga och livliga Eleanor, som driver den lokala puben, blir överraskande en allierad, trots att hon är uppvaktad av den stilige men hatdrivne Sir John Whitby, son till godsägaren på orten. Georges tro och uthållighet sätts på prov i denna inledande del.

 12. Nimrod

  Nimrod

  Medförfattare: Adan MeadowsGenre: ISBN: 978-91-87633-05-8

  Trettio år efter det välplanerade och totalt utplånande maktövertagandet har Kung Nimrod och Drottning Semiramis byggt upp ett självförsörjande ziggurat, Nimrodinia, som skyddar "de överlevande" från omvärlden Exterenias fasor. Klasskillnaderna är enorma i kontrollsamhället som lever efter månens cykler. Tillsammans med sina sju eunucker, satraperna, där Sen Envio Gajni är den främste, övervakar regenterna sina intressen. Målet är att skapa den genetiskt perfekta, evigt levande och könlösa människan, nimroden. Styrt av nimrodsystemet, kretsar allt liv kring den välgenomtänkta produktionsapparaten. I takt med att dagen för den slutgiltiga lösningen närmar sig, ökar kampen för överlevnad. Då gör den förkastade hen-titulerade Neniu en märklig upptäckt i soptippen Nekropsia.