web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Pia Lebsund expatq@rdbwtb.ht

Hemsida

http://www.piaalife.se

Medlem: Pia Lebsund

Hittils har jag skrivit mest om autism på svenska och engelska. Det är mest faktaböcker som jag skrivit, fotograferat och illustrerat om min metod Module 1,2,3. Jag har gjort två sagoböcker pch håller på med den tredje tillsammans med Benjamin. Pedro från 90-talet och den sista Snövit och Aslungen. Jag har skrivit en svår bok om andra världskrigets fasor som mina föräldrar upplevt det b la och mitt medberoende m m som pesudonym. Jag har också skrivit en rolig bok om Sommar som jag illustrerat. Min son Benjamin är trettio ett år och han har haft ca tjugofem konstutställningar med mig och jag beskriver mer om det i Benjamins konst-såhär gick det till att skapa. Han var månadens konstnär i december där han bor i Uppsala. Benjamins autism uppdagades när han var sex år hos en antroposofisk läkare. Det har varit en kaotisk resa med att få till vardagen. För det mesta har jag fått ta över lärarrollen då skolan inte klarat av detta. Jag vidareutbildade mig i specialpedagogik och har även gjort ett dataprogram som jag testat på friska barn och barn med autism i min indiviuella forskringsinriktning. Jag hoppade av detta senare då jag inte blev finansierad. Jag har också varit handikappolitiskt engagerad för miljöpartiet i tio år och målar själv.  

Pias böcker

 1. Animals

  Animals

  Genre:

  Animals can be in all three modules. Sensory stimulation, moving and social skils in my method Module 1,2,3.

 2. Benjamins food and recipes

  Benjamins food and recipes

  Genre:

   Benjamin is eating healthy and ecological food and  you can read his recipes.

 3. Benjamins konst-såhär gick det till att skapa

  Benjamins konst-såhär gick det till att skapa

  Genre:

  Såhär gick det till att skapa för Benjamin som har autism. Han lärde sig inte att läsa eller skriva i skolan så att skapa har blivit ett formspråk för honom till att komplettera sitt tal med. Läs mer om hur svårt det varför lärarna att acceptera betydelsen av att lära sig fäger. Med färger kan han förstå dagarna i hans veckoschema. Han kans spela anpassade musikinstrument. Han kan förklara det han ser och förstärka det med färger ooch han målar härliga bilder och skapr även i screen, keramik och andra material.Utan mitt stöd i alla år skulle hans livsnerv vara förstörd. Han bor idag i Uppsala och fick även kämpa för att behålla detta där som vuxen.  Tjugofem utställningar har Benjamin och jag haft sedan har han ställt ut ca fem gånger i Uppsala.

 4. Benjamins mat och recept

  Benjamins mat och recept

  Genre:

  Benjamin började bli lite tunnhårig så jag lade till vissa ingredienser från ett amerikanskt koncept att bota tunnhåriga till hans redan nyttiga och allsidiga kost som mest är ekologisk mat. Nu har du chansen till att ta del av hand  recep som han lagar varje dag med stöd av personalen.

 5. Boken om Pedro

  Boken om Pedro

  Genre:

  Den här boken skrev och illustrererade jag när jag gjorde ett dataprogram för barn med autism "Vardag med Benji och polarna". Pedro lever i Mexico och hans liv är enklare som en jämförelse till vad barn måste göra i Sverige innan de går till skolan. dataprogrammet tog fem år att göra och blev klar 1997.

 6. Food,sensory stimulation

  Food,sensory stimulation

  Genre:

  Food  as a sensory stimulation is the first module in my method Module 1,2,3

 7. Module 1,2,3

  Module 1,2,3

  Genre:

  Module 1,2,3 have three modules to work with. Module 1 senses, module 2 different movements and module 3 social training. This is a guide to work with autism.

  It is important to work with all three modules to make progress. This e-book shows the steps to start with.

  Pay attention, aquire your focus, invest time now and make transformation are the words in PAINT to make progress in this irresistible offer to you.

 8. My inner journey

  My inner journey

  Genre:

  A spiritual book that I wrote and illustrated after one year´s seminars with Christie-Mary Sheldon and others in this group .

 9. Pedro

  Pedro

  Genre:

  This is a book about Pedro living in Mexico and his every day living. I wrote athis book in 1995 meanwhile I made acomputer program for every day living (ADL) for children with autism. 

 10. Seasons

  Seasons

  Genre:

  I photograpehd Benjamin in all the seasons and there you have sensory stimulation, movements and social skills in my Module 1,2,3.

 11. Sensory stimulation

  Sensory stimulation

  Genre:

  Sensory stimulation is the first module in my method Module 1,2,3. I have flowers and colours in a special way to learn out more about it.

 12. Snövit och Askungen

  Snövit och Askungen

  Genre:

  Benjamin fick två julgranskulor som han tyckte såg ut som Snövit och Askungen. Han tog fram dem när vi Skypade. Jag berättade sagan som vanligt och han visade upp Snövit och sedan Askungen så har sagan växt.Jag har alltid läst sagor för Benjamin och fortsatte även när han fick sin diagnos Autism och har förenklat sagorna så att de blivit begripliga. varje torsdag skypar vi och pratar sagor som Benjamin matchar med olika objekt. Han lever sig in i sagornas värdl och kan också visa tt han vill ändra på dem med egna initiativ. Det är mycket stimulerande för honom att visa att han förstår. annars har han svårt med att återberätta saker i det erkliga livet. Något som man tränar honom med.  finns både som tryckt och digital bok. Jag har skrivit flera faktaböcker inom Autism som är e-böcker.

 13. Social skills

  Social skills

  Genre:

  I photographed Benjamin in different social skills that is the third module in my method Module 1,2,3. I have also recommendations.

 14. Sommar

  Sommar

  Genre:

  Den här boken kom till efter att jag illustrerat flera dråpliga sommarepisoder. Den kom till när jag var på semester och har inget med autism att göra.

 15. Varför händer det mig?

  Varför händer det mig?

  Medförfattare: Perl LebovitsGenre:

  En av mina tyngsta böcker som är en blanding av självbiografi, fiction och esoteriska värderingar. Jag återberättar starka berättelser som mina föräldrar berättat från koncentrationsläger och försöker ta mig ur medberoendet genom att ta upp Inanna myten. Jag kliver ned i underjorden och försöker förstå smärtan som min mamma och pappa återberättar. Jag försökte hjälpa min mamma och heala mig från smärtan. Jag hann inte vara ett barn. Jag berättar också om minnen som jag gick igenom fram till jag var ca trettio år gammal. Jag har ersatt namn och platser med andra. För att inte bli igenkänd har jag använt ett annat namn. De stigman som uppstod finns kvar och jag vill inte få mer trakasserier. Det tog åtta år att skriva boken.

 16. Water, sensory stimulation

  Water, sensory stimulation

  Genre:

  Water is healing and is also a sensory stimulation that is in my method Module 1,2,3