web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Tora Greve

Adress

Ö.Bernadottersg. 37B
216 16 Limhamn

idgp.vgtkt@hxgxjhhdapghnhitb.ht

Hemsida

http://www.tiratigerforlag.se

Medlem: Tora Greve

Tora Greve skriver science fiction, fantasy och alternativ historie. På svenska har hon utgivit science fictionromanerna Geonfysikerna 2011, Orionsektorn 2012, Biotron 2013. Siriuskrönikan1: Erövraren 2014, Siriuskrönikan2: Härskaren 2015, Siriuskrönikan3: Drottningen 2016, Siriuskrönikan 4: Mästaren 2017. Steampunkromanen Hammerslag 2017. Hon är även med i novellantologier på andra förlag. Hennes novell Lebe deinen Traum valdes ut till att representera Sverige som en av fyra i en tysk antologi, Auf dem Weg. Hennes novell The Philosophers Stone i antologin Waiting for the Machines to fall asleep valdes till att representera svensk science fiction i Lightspeed Magazine. Medlem av Svenska Författarförbundet 2017.

Toras böcker

 1. Biotron

  Biotron

  Genre: ISBN: 978-91-7437-997-6

  En avancerad biotron placerad inne i en ung flicka skapar kaos på internatskolen där hennes mänskliga föräldrar placerar henne. Sedan kommer hon till en civilisation där övervakningen av medborgarna är utvecklad till det extrema. Som biotron har hon makten att skapa kaos i detta känsliga system och förstöra hela civilisationen. 

 2. Drottningen. Siriuskrönikan

  Drottningen. Siriuskrönikan

  Genre: ISBN: 978-91-7611-414-8

  Den unge adelsmannen Damion Tishtryia kommer till huvudstaden Cibia för att bli klanledare efter sin far. Där möter han motstånd från sina äldre släktingar och dras snabbt in i hovets intriger. Dessutom måste han ta reda på vem som egentligen mördade hans far. Han inser att drottning Kaya Robes är inblandad och att Robesklanen är en långt farligare motståndare än någon räknat med.

  Finns även som hårdband.

  Den tryckta boken innehåller färgbilder.

 3. Erövraren. Siriuskrönikan.

  Erövraren. Siriuskrönikan.

  Genre: ISBN: 978-91-7609-247-7

  Erövraren är första bok i Siriuskrönikan.

  Sirianernas planet rör sig mellan de båda stjärnorna i Sirius solsystem i en instabil bana. Ledaren för den svarte Nairobistammen, Svarte Nairobi, har fått tillgång till en universell Kraft som kan korrigera banan. Vid hjälp av svåra ritualer, där deltagarna riskerar livet, stabiliseras planetens bana. Den aningslöse härskaren Eros av Cibia blir Svarte Nairobis fiende då Nairobistammenh gör stora ingrepp i hans klan. Eros förföljer Svarte Nairobi och vill döda honom och utrota Nairobistammen, utan att veta att han samtidigt hotar planetens existens.

  Finns även som hårdband.

  Den tryckta boken innehåller färgbilder.

 4. Geonfysiker

  Geonfysiker

  Genre: ISBN: 978-91-633-9119-4

  Avancerade civilisationer som ägnar sig åt interstellära resor drabbas av följande problem: En far kommer hem och upptäcker att den femåriga dotter han lämnade kvar har växt upp och nu är jämnårig med honom. En annan man förälskar sig i och har sex med sitt eget barnbarn, vilket är en generation för tidigt. 

 5. Hammerslag

  Hammerslag

  Genre: ISBN: 978-91-7773-112-2

  Direktör Jens Hammer är fanatisk JulesVerne-anhängare och vill förverkliga sin idols drömmar om en månkanon år 1903. Med tillsynes oändliga ekonomiska resurser bygger han världens största hydroelektriska kraftverk och lägger forsen Rjukan i Norge i rör. Samtidigt förvandlar han de karga bondgårdarna i byn Saaheim till en modern industristad, befolkad av Europas ingenjörselit. Det största tekniska underverket är själva kanonen, en massaccelerator som byggs inne i berget Gaustatoppen. Men faktum är att kanonens mynning pekar österut – mot Stockholm.

 6. Härskaren. Siriuskrönikan.

  Härskaren. Siriuskrönikan.

  Genre: ISBN: 978-91-7609-925-4

  Härskaren är andra bok i Siriuskrönikan.

  Kaya Robes från matriarkatet i Robesdalen kämpar för sin klans överlevnad gentemot den patriarkale härskaren och erövraren Urian av Cibia. Kaya överger sin dotter Fanny för att bli Urians drottning, en position där de båda fienderna kan kontrollera varandra. Mot sin vilja utvecklar de en kärleksrelation. Men Fanny glömmer inte att Urian har tagit mamman ifrån henne och vill hämnas. Tillfälligtvis upptäcker hon vad som är Urians största svaghet och att hon bär nyckeln till att utnyttja den. 

  Finns även som hårdband.

  Den tryckta boken innehåller färgbilder.

 7. Mästaren. Siriuskrönikan

  Mästaren. Siriuskrönikan

  Genre: ISBN: 978-91-7773-146-7

  Konflikten mellan Robesklanen och den svarte härskaren Urian av Cibia utvecklas till fullt krig. Samtidigt går planeten in i en bana runt Sirius B och klimatet försämras. Urian fastnar i Robesdalen under sitt fälttåg mot den gula drottningen Laila Robes. Den brune härskaren Pluto Nairobi utnyttjar detta och intar Cibia, där han slår sig ihop med det strategiska geniet Kaya Robes som är Urians fånge i Cibia. Cibias hov har splittrats och klanledarna avvaktar utgången av maktkampen i sina dalar. Först då klimatet förbättras kan Urian återvända för slutstriden.

  Finns även som hårdband.

  Den tryckta boken innehåller färgbilder.

 8. Orionsektorn

  Orionsektorn

  Genre: ISBN: 978-91-637-0122-1

  Erich von Däniken och Zacharias Sitchin har inspirerat till denna berättelse om hur gudarna kommer till jorden och skapar människorna. Det är en slags omvänt Gilgameshberättelse, där vi får händelserna sett från gudarnas synvinkel.