web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Willy Klaeson lzapthdc@vbpxa.rdb

Hemsida

http://www.willyklaeson.com

Medlem: Willy Klaeson

Har slängt in femmans växel och fått upp skaplig fart. Nu gäller det att hålla tempo.Journalistbakgrund och började skriva längre texter/bokmanus sent. Höll ögonen på Sherwood Anderson som debuterade vid 41. Gott om tid, tänkte jag. Men 41 kom och gick. Själv hade jag vid det laget bara anteckningar och försök med fel tonfall (sa självkritiska jag). Det dröjde ytterligare ett par decennier innan bokskrivandet kom igång. Men nu är jag här och har därmed bevisat: Det är aldrig för sent! För någon.Jag har hittills skrivit två faktaböcker som utgivits av Bokförlaget Mormor. Övning ger faktiskt färdighet och nu är tonträffen där även i det skönlitterära skrivandet. Två projekt växer fram just nu.Kommer ut med en barnbok till hösten.

Willys böcker

 1. Fängelsehästarna

  Fängelsehästarna

  Jag tillbringade fyra månader i ett fängelse i Nevada, USA, för att följa interner som tämjde och tränade vilda mustanger. Drygt 30 000 vilda hästar strövar fritt i USA och anhängare anser dem hotade av överstatliga BLM:s policy. Från början rädda hästar och interner skapade till slut helande allianser. En fantastisk upplevelse och en av internerna är i dag en av mina bästa vänner.
  Boken prisbelönades 2013

 2. Mustang – en förföljd frihetssymbol

  Mustang – en förföljd frihetssymbol

  Boken handlar om mustangens historia, hur den spreds över nuvarande USA och blev riddjur åt urfolken, indianerna. Under 100 år sköts och jagades mustangen näst intill utrotning (av boskapsägare och andra), tills en kvinna kallad Wild Horse Annie vände utvecklingen på 1950-talet. Jag besökte aktivister som oförtröttligt arbetar för mustangens sak. Shirley Allen är en av dem. Hon räddar moderlösa vildhästföl och tar hand om dem i sitt hem. Tar också upp hur indianer I dag försöker återuppliva 1700- och 1800-talens traditionella hästkultur för att rädda sina unga från drogmissbruk och alkoholism.