web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Christina Gustavson

Adress

Box 4012
514 11 Limmared

vjhipkhdc.ht@vbpxa.rdb

Hemsida

http://www.joelsgarden.se,http://www.gustavson.se

Medlem: Christina Gustavson

Jag är heltidsförfattare med Joelsgården Förlag som eget bokförlag, men har en bakgrund som administrativ chef inom sjukvården, rättspsykiater och forskare. Numera bor jag i Nittorp, Tranemo kommun, i Västra Götaland men intill Smålandsgränsen. Tidigare har jag skrivit fackböcker av typ hjälp till självhjälp för personer med ångest, depression och liknande samt faktabaserade artiklar, men skriver nu huvudsakligen deckare och arbetar på en roman. Dessutom håller jag gärna föredrag om mina böcker eller det biståndsarbete jag bedriver parallellt med skrivandet.

Christinas böcker

 1. Bättre än ingen

  Bättre än ingen

  Genre: , ISBN: 978-91-88013-01-9

  Trots solglittret i den lilla sjön och fridfullt susande björkar kastas Senna in i ett dramatiskt och skrämmande otäckt händelseförlopp. Hon hamnar i knipa och tvingas göra ett svårt val. Dessutom blir hon förälskad, men kanske i fel kille?

  Omtumlad och skakad kommer Senna slutligen underfund med sig själv och förstår klarare vad hon egentligen vill. Hon fattar sina beslut, vågar sedan stå för dem också och tar så det slutliga steget ut i den vuxna kvinnans värld.
  Berättelsen bygger på verkliga händelser.

  Finns som bok och e-bok.

 2. En fingervisning om mord

  En fingervisning om mord

  Genre: ISBN: 978-91-88013-03-3

  I boken möter du färgstarka personligheter som ”Morsan”, en pensionerad bordellmamma, som nu söker andra vägar till försörjning, Bergman, ett gravt alkoholiserat original, samt kriminalkommissarie Joel Linder, som börjar känna sig låst i småstadstugget och kör motorcykel i sin längtan efter mer luft mellan sig och den sega sörjan på marken. 

  Brotten finns alldeles nära dig. Närmare än du någonsin skulle kunna tro. När det gäller möss eller råttor sägs det att det alltid finns minst en inom tre meters radie, fastän du inte anar det. Hur långt är avståndet till närmaste mördare? 

  Vem skulle kunna mörda? Hur väl känner du egentligen människorna runt omkring dig? 

 3. Jantelagens vålnad

  Jantelagens vålnad

  Genre: , ISBN: 978-91-980685-6-6

  Jantelagens vålnad är avsedd att väcka debatt. Boken beskriver svensk sjukvård sedd ur ett helikopterperspektiv över ett krisartat och katastrofdrabbat sjukvårdsområde. Den presenterar ett nytt synsätt och nya förslag till lösningar.
  I boken föreslås en vård anpassad till patienternas/skattebetalarnas egna önskemål och behov. En vård utformad i direkt samråd med patientorganisationerna, istället för vården som den ser ut idag.
  Med en förskönande omskrivning kallas det för ”patienten i fokus” när vården istället är utformad av administratörer med kikarsiktet inställt på besparingar för huvudmannen.

  Finns som bok och e-bok.

 4. Kärlek med förhinder

  Kärlek med förhinder

  Genre: ISBN: 978-91-980685-9-7

  En kärlekssaga med förhinder handlar om en handikappad kvinnas rätt till ett eget liv och ett yrke, ett kvinnoöde som lär oss att våga hoppas, att inte sluta kämpa, att inte ge upp.
  Han är från Norge, har kämpat i ”Hjemmefronten” och bland annat smugglat flyktingar över gränsen. Han blir skjuten, men räddas och vårdas länge på sjukhus. Så kommer han till Sverige.
  Tillsammans klarar de 50-talets depression, och hon lyckas, buren av egen kraft och driftighet och trots ett mycket svårt fysiskt handikapp, bygga upp en verksamhet som egen företagare.
  Berättelsen, som bygger på en sann historia, börjar 1945 och verklighetsunderlaget gör sagan till levande historia.

  Finns som bok och e-bok.

 5. Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar

  Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar

  Genre: , ISBN: 978-91-980685-3-5

  Låste jag dörren? Slog jag av spisen? Tittar alla på mig? Jag får hjärtklappning! Jag kvävs – jag måste fly!
  Den här boken vänder sig till de som har problem och till anhöriga och vänner som ibland står handfallna fast de vill hjälpa till. Lättbegripligt och avdramatiserat om olika psykiska problem som hör till våra stora folksjukdomar.
  Boken inleds med fallbeskrivningar av vardagliga situationer. Tvångshandlingar innebär att man har behov av att göra eller undvika vissa saker för att känna sig lugn: räkna saker, tvätta sig, noga eller inte gå på skarvar i gatubeläggningen.

  Finns som bok och e-bok.

 6. Om någon du känner har en depression

  Om någon du känner har en depression

  Genre: , ISBN: 978-91-980685-1-1

  Om någon du känner har en depression
  Depression är en av våra stora folksjukdomar. Omkring en tredjedel av alla har en depression någon gång under sitt liv. Vem som helst kan drabbas. Ofta finner man ingen förklarande orsak, utan depressionen ”bara kom”. Bara en tredjedel av de som drabbas söker hjälp.
  Symptomen kan vara svåra att känna igen. Här visas hur en depression kan se ut för andra i omgivningen. Om det går att upptäcka symptomen fortare, kan fler söka läkare för diagnos och hjälp.
  Boken visar hur man som medmänniska hjälper den som drabbats, hur man kan förebygga depressioner och återfall och mildrar förloppet. Boken vänder sig både till den som är eller har varit deprimerad och till alla vars anhörig, vän eller arbetskamrat drabbats av en depression.

  Finns som bok och e-bok.

 7. Tills döden skiljer oss åt

  Tills döden skiljer oss åt

  Genre: , ISBN: 978-91-980685-5-9

  e-novellen Tills döden skiljer oss åt,  är en kort,  lättläst kriminalnovell som utspelar sig i Säter i skuggan av den rättspsykiatriska kliniken.
  Läs den under en kortare resa eller som godnattdeckare!
  Tills döden skiljer oss åt finns som e-bok,  du hittar den bland e-böckerna på internet.