web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlem: Päivi Karabetian

Jag är 46 år gammal, bor på Gotland sedan sju år tillbaka. När jag inte skriver jobbar jag som farmaceut. Det händer att jag publicerar noveller på min hemsida, Så du tror du är författare, www.sadutrorduarforfattare.wordpress.com. Jag har gett ut två böcker Hem jävla hem och End of game- världen som lekplats för själen. Mitt tredje manus Fjärilen i rummet har fastnat på ett bokförlag där den från början skulle ges ut. Fjärde manuset Hallelujabröderna kommer ut våren 2018. Den vann en bokutgivning på BoD, Books on Demand. 

Mina favoritgenre är magisk realism som jag försöker blanda in i varje manus. Det är naturligt för mig, då jag sedan jag barnsben förnimmt de döda och kan spå i framtiden med kaffesump. Livet blir inte roligare än vad man gör det till. 

Päivis böcker

 1. End of game- Världen som lekplats för själen

  End of game- Världen som lekplats för själen

  Genre: ISBN: 978-91-7517-364-1

  Allt började med frågan: ”Vad är meningen med livet?”, en fråga som många har ställt men inte fått svar på.

  Under tiden medan jag var upptagen med att leva, fick jag små pusselbitar som blev en bild av skapelsen, en större sanning om livet än det jag själv kunde uppleva. ”End of game” är ett resultat av ett uppdrag jag fick från Källan, som jag väljer att kalla för Gud.

  Följ med på min resa från uppväxten som religiös, omedveten människa till andlig skapande varelse. Det är dags att berätta om oss och vår Skapare, avskalad från religionens begränsande ramar.

  Om du är intresserad av att köpa boken kan den beställas genom att maila mig på: paivi.k@live.se. Boken kostar 60 kr + porto

 2. Hallelujabröderna

  Hallelujabröderna

  Genre: ISBN: 978-91-7699-713-0

  Bröderna Karlsson planerar en rånturné i Småland. När de hamnar i Helgeryd som dörrknackande mormoner väntar frälsningen på dem, vare sig de vill eller inte. Med en stor summa redovisningsskyldiga rånpengar startar bröderna sekten Hallelujabröderna för att i fred tvätta kollekten. Då har de inte räknat med den lokala Ica-handlaren eller den snokande kvinnan från Kammarkollegiet som vill granska Haralds egensinniga bibeltolkningar. Det kommer att behövas ett himmelska ingripande.

  Hallelujabröderna vann först en lektörsläsning hos Litterära konsulter och vann sedan en utgivning av Books on Demand, BoD. På Bokus hemsida kan du provläsa några kapitel ur Hallelujabröderna.

  Hallelujabröderna är en skönt absurd story inom feelgood-genren som den här gången tar plats i sektmiljö.

 3. Hem jävla hem

  Hem jävla hem

  Genre: ISBN: 978-91-86690-26-7

  Från det att Ove hade vaknat och druckit sin kopp kaffe, för att stå med en färdigpackad sportväska i hallen hade det bara förflutit en timme. Det här var färdigplanerat och regisserat in i minsta detalj.  Hur snabbt hade han egentligen flytt från ”hem jävla hem”?

  Mia blir chockad när hennes man meddelar att han ska lämna henne på singelsoptippen för den mycket yngre älskarinnan. Hon står ensam kvar med tre barn medan han själv kastar sig loss. I en aldrig sinande hög av räkningar beslutar sig hon för att ta sig samman. I sin kamp för att bli lycklig självbo med varannan veckas barn strular hon till sitt liv rejält.

  Det här är en komisk, varm och sorgsen bok med hög igenkänningsfaktor.