web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlem: Ulrika Berge

Att skriva är för mig ett annat sätt att bygga bilder. Att forma en värld som du som läsare går in i. Att skriva är nytt för mig, min första bok kom hösten 2014. Sedan tjugo år tillbaka jobbar jag med att bygga bilder och skulpturer. Här en text om det arbetet - den säger också något om min ingång till skrivandet: ”Det är energi det handlar om i Ulrika Berges arbeten. Hon hämtar den ur naturen. Hennes verk, som kan ta sig många olika uttryck, har det gemensamt att hon försökt bygga in livskraft i dem. Ta den stora installationen hon gjort som visar stora skira blommor som hänger från taket. De tar upp luftens energi som ger dem långsamma sugande rörelser. De stora blommorna  vrider sig lojt och förnöjt, de svävar mjukt i en stilla sensuell dans. De tar också hand om rummets ljus och skapar levande skuggspel. Vi går in i rummet och får en fysisk upplevelse av ständig förändring av former, perspektiv, skuggmönster. Det är vackert på ett vitaliserande sätt. Ulrika Berge ser en skönhet i hur naturen är uppbyggd och konstruerad. De är både påtaglig och undflyende. Skönheten är en del av livets omistliga mysterier och ett oöverträffat kommunikationsmedel. Den drabbar oss och vi svarar med känslor. Liksom i meditationen blir det en samtidig upplevelse av helhet och del, av allt och intet, en koncentration som inte tar, men ger energi.”  Bo Borg  Tidningen KONSTHANTVERK nr.1 – 2014

Ulrikas böcker

 1. KAMELEN

  KAMELEN

  Genre: , , , ISBN: 978-91-981969-0-0

  En kamel lämnar sin karavan och ger sig av på en vandring ut i öknen. Det sätter igång en händelsekedja, en ström av tankar, känslor, minnen och berättelser. I öknen finns tid. Tid att finnas. Tid att se sig själv. Vem är jag?

  En utvecklingsroman. En självbiografi. En fabel.

  "Berättelsen är ren, vacker och klok. Bitvis berörande. Överlag inspirerande. Flera delar var berörda och tänkvärda för mig personligen - och då är jag ändå hemma i det andliga gamet."

  "TACK för en underbar bok! Jag älskar den och vill köpa en till att ge bort i present. den är roligare än en bok av Tage Danielssin som jag läste för ett tag sen. Den var mer politisk men jag gillar den här bättre då den är mer filosofisk."