web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Rolf Rådén xcud@lxasgpi.ht

Hemsida

http://www.wildrat.se

Medlem: Rolf Rådén

Jag startade mitt eget förlag 2006 i samband med en skrivarkurs i Medlefors. Resultatet av kursen samt förlaget blev en novellbok - medan ett tåg rullar in - som var jag tryckte på egen hand i Polen i 500 ex. Sålde av 300 och gjorde ett litet plus som skänktes till SOS Barnbyar. Tanken med förlaget var att göra allt själv för att lära mig grunderna, förstå marknaden och dess aktörer och hantverket att göra en bok såväl i tryckt form såsom e-bok. 2015 togs nästa steg genom lanseringen av min psykologiska spänningsroman "Mot vägs ände". En bok om längtan, svårigheten att förlåta andra och förändra sig själv. Jag kallar den själv för dyster kärleksroman även om det finns mycket hopp och humor bland sorgen. Jag valde att lansera min roman som E-bok och pocketbok. I maj 2018 kommer nästa bok "Albanens arv". En roman i det jag kallar trashthriller. Marginaliserade figurer i slitna miljöer som kämpar för att få livet att gå ihop. Denna roman tar sin avstamp ute på Väddö för att fortsätta utmed Vindelälven.  Roffe, the Rat.

Rolfs böcker

 1. Albanens Arv, Release mars-2018

  Albanens Arv, Release mars-2018

  Genre: ISBN: 978-91-976455-5-3

  Vad är det för en hemlighet som finns där uppe på ödegården bredvid vindelälvens brus?

  Vem är Ami som nu bor i gården?

  Kan en rädd och kuvad flyktingpojke som befinner sig illegalt i en liten by göra skillnad?

  Detta medan Sigge försöker komma underfund med vad han vill göra med sitt fortsatta liv.

  Romanen är en bok om motorcyklar, drömmen om frihet och framför allt svårigheten med syskonkärlek.

  Romanen är om att sakta skala bort alla de lappar som sitter upptejpade på en spegel. Lappar som säger vem du är, lappar som döljer den du verkligen är, lappar som kan förfölja dig i ett helt liv.

  För du kan alltid välja vad du vill göra, svårare är att ta beslutet vem du verkligen vill vara.

 2. Medan ett tåg rullar in

  Medan ett tåg rullar in

  Genre: ISBN: 978-91-976455-2-2

  medan ett tåg rullar in- är 10 noveller som utspelar sig samtidigt på en tunnelbanestation. Det är skräck, vidskepelse och romantik. Där nere i underjorden.

  För har du funderat på vem som sitter bredvid dig på tunnelbanan?

  Vill du verkligen veta det?

  Tänk om sanningen skrämmer?

  Om livet inte är som du tror...

  Skulle du då våga kliva av vid nästa station?

 3. Mot vägs ände

  Mot vägs ände

  Genre: , ISBN: 978-91-976455-3-9

     Det finns dagar då livet går sin gilla gång. Det finns nätter då ett telefonsamtal kan leda dig mot vägs ände. Martin, en klarsynt streber med full kontroll, lyfter luren och finner Saga, tilltufsad av livet med en mörk hemlighet i bagaget. Martin bestämmer sig för att möta denna okända kvinna, glömmer dock att alla beslut har konsekvenser. En del känner man till, några kan man förutse, medan andra kommer som en käftsmäll från vänster.

  Att förändra sig själv och förlåta andra är två stora utmaningar här i livet, men är vi beredd till det? Längtan efter något ytterligare här i livet är vår bästa drivkraft, men samtidigt en förbannelse. Vet vi att välja rätt väg?