web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Anita Hammarstedt

Adress

Lövstavägen 49
194 42 Upplands Väsby

pcxip.k.wpbbpghitsi@vbpxa.rdb

Medlem: Anita Hammarstedt

Jag heter Anita Hammarstedt och bor i Upplands Väsby. Började skriva först när jag blev pensionär 2009. Först en bok om mitt liv, som boken också fick heta. Tanken var att skriva ner min historia för barn och barnbarn. Tyckte det var så roligt att skriva att jag fortsatte med en andra bok, Fyra generationer kvinnor. Historien var tänkt att följa min farmor Sigrid från hennes födelse 1897 till strax efter min födelse. Men när släktingar till mig visade bilder på hennes anmödrar ända tillbaka till hennes mormors mor började jag min historia där, 1808 i Malmköping. Jag har en tredje och fjärde bok på gång, den ena en ren roman och den andra är tänkt att handla om en släkting som emigrerade till Brasilien 1891.

Anitas böcker

 1. Fyra generationer kvinnor

  Fyra generationer kvinnor

  Genre: , ISBN: 978-91-978970-7-5

  Christina, Emilia, Olga och Sigrid är fyra generationer kvinnor, som vi får följa genom den otroliga utvecklingen under 150 år från tidigt 1800-tal. Vi får järnväg, vatten, el, telefon, radio. Sverige industrialiseras och vi får uppleva två världskrig.

  Kvinnorna hade flera saker gemensamt. De var starka och trots fattigdom och motgångar gav de aldrig upp.

  Historien utspelar sig framför allt i de sörmländska samhällena Malmköping och Valla, men också i det snabbt växande Stockholm. Södermanlands regemente hade övningsplats i Malmköping och det gav upphov till korta möten med de fattiga flickorna i köpingen. Christina födde sex oäkta barn. Hennes dotter Emilia och dotterdottern Olga tjänade som piga. Så gjorde även Olgas dotter Sigrid som senare flyttade med sin familj till Stockholm.