web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Staffan Öberg hipuupc@pcphnh.ht

Hemsida

http://www.staffanoberg.se

Medlem: Staffan Öberg

Före 2010 hade jag mest läst böcker om friluftsliv inom vandringar och löpning, trädgård och blommor samt inom yrket data och statistik. Hösten 2009 blev jag nyfiken på Stieg Larssons Milleniumböcker och de inspirerade till att läsa mer och även att skriva. I början av 2010 satte jag mig vid datorn för att skriva. Det blev en bok om Lea, som var märklig och spännande och blev början till en bok inom science fiction. Samtidigt skrev jag på en annan bok för att berätta om livet som senior 50+. I mitt verkliga liv har jag arrangerat aktiviteter som biobesök, dans, promenader, vandringar, kryssningar m.m. Med inspiration från detta skrev jag boken Äntligen senior som publicerades november 2013 samt boken Seniorer på gång, som publicerades i augusti 2014.

Staffans böcker

 1. Äntligen senior

  Äntligen senior

  Genre: ISBN: 978-91-981645-0-3

  Har du lust att följa med Terje och hans gäng på en båtkryssning? Här finns det spänning, intriger och romantik.

  Vill du veta hur det går för det nyförälskade paret Inger och Roger?

  I dansens virvlar kan mycket hända, Gösta dansar så svetten rinner men han söker alltid efter något mer.......

  Gösta, Terje och hans gäng och många fler får du lära känna i denna rafflande berättelse om livet som senior.

  I slutet av boken dyker en mystisk liten dam upp. Vem är hon? Vad gör hon där? Får vi svar på våra frågor?

  Äntligen senior är den första feelgood-boken i en serie om hur roligt det kan vara att leva som senior.

   

 2. Morden i Yttsäter

  Morden i Yttsäter

  Genre: ISBN: 978-91-981645-6-5

  Vad händer med befolkningen i en by när harmonin och gemenskapen bryts av en våldtäkt och ett bestialiskt trippelmord? Plötsligt är all trygghet borta och ersätts av rädsla. Vem har dödat och varför på detta sätt? Är det någon från byn eller är det någon långt bort ifrån?

  Diskussionerna går varma i kiosken där folket samlas för att höra det senaste. Kan det vara någon som tänker slå till igen? Finns det anledning att vara rädd om sitt liv? Hur blir framtiden i Yttsäter? Blir den ännu mörkare än man någonsin kan ana?

  Polisen gör allt för att utreda morden och hitta mördaren. Byn besöks av en av huvudstadens journalister som är ett ständigt irritationsmoment för polisen. Han är ofta steget före och får kontakt med människorna i byn. 

 3. Seniorer på gång

  Seniorer på gång

  Genre: ISBN: 978-91-981645-3-4

  Vad är det som gör att människor dras till varandra trots sina olikheter? Och vilka blir konsekvenserna när någon inte har förmågan att urskilja ironin i andras uttalanden?

  ”Inte för att jag behöver lära mig hur man gör för att springa. Det är väl bara att slänga fram det ena benet framför det andra så att man ibland är i luften. Är du här för att lära dig att springa ?” skrattade Bodil och vände sig mot Terje.

  ”Staffan Öberg har en förmåga att skapa dramatiska scener med driv och träffsäkra repliker samt att lyfta fram ensamhetskänslan på ett annorlunda och skickligt sätt.  Stundtals kan jag knappt sluta skratta och emellanåt infinner sig en nyfikenhet om vart berättelsen är på väg.” 

  Petra Dessmark, Discemus Förlag

 4. Vem är Lea?

  Vem är Lea?

  Genre: ISBN: 978-91-981645-8-9

  Aningslösa lever människorna sina liv ovetande om dommerna som lever djupt under deras fötter, och att en av dem rör sig mitt ibland dem.

  Längst bort vid den stora sjön i norr njöt hon av soluppgången, den första hon upplevt på länge men inte den sista. Hon skulle få leva uppe bland människorna, lära känna dem och trivas. I motsats till livet nere i underjorden, bland alla dommer där hon kände sig ensam och hotad.

  Lea var nog högst sextio, trodde Olsson. Kanske var det ett fruntimmer att satsa på? Men han vågade inte. Lea brukade styra alla samtal de hade och bestämma med sin barska röst. Den var något metallisk ibland, framför allt när hon ville visa att diskussionen var avslutad. Sedan försvann hon bara, med sin käpp. Hon gick fort, fast hon hade käpp.