web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English
Tina Back ixcp.qprz@vbpxa.rdb

Hemsida

http://www.nordlitt.com

Medlem: Tina Back

Tina Back är skribent, grafisk designer, illustratör och tillverkar eböcker. Hon gav ut den första boken på svenska om hur man kan göra en ebok, "Eboksformatering steg för steg" (2014). Egentligen skriver hon hellre science fiction på engelska och ger ut under andra namn på Amazon. Hon bor för närvarande utanför San Francisco. Tina upptäckte egenutgivning när hon och en kompis ville ge ut en barnbok i USA samtidigt som e-boksexplosionen där började. Efter att ha lärt sig göra e-böcker publicerade de "The Missing Colors" 2012 ("De försvunna färgerna" 2014). Tinas illustrationer hittas bl a i "Vad har du i örat, Kajsa?" (2004 Kikkuli Förlag) och "Lifta i Europa" (Förra seklet, Wiken Förlag).

Tinas böcker

 1. De försvunna färgerna

  De försvunna färgerna

  Medförfattare: Carmen Blatter Pfluger, Beatrix SchmokerGenre: ISBN: 978-91-981568-1-2

  Konstiga saker händer med regnbågsmössen. En efter en försvinner deras färger och egenskaper. De måste ta reda på vad det är som händer – och snabbt! Kliv in i Regnbågsfamiljens värld där det finns en gåta att lösa och nya vänner att lära känna.

  En saga av klassisk typ, illustrerad med 35+ snillrikt detaljerade bilder.

 2. Eboksformatering steg för steg

  Eboksformatering steg för steg

  Genre: ISBN: 978-91-981568-0-5

  Har du funderat på att ge ut en bok? Jämfört med att trycka, distribuera och sälja en pappersbok är det enkelt att ge ut en ebok. Allt som behövs är en uppladdningsklar fil i epubformat. Inga avancerade förkunskaper krävs. Eboksformatering steg för steg tar dig från textmanus till kvalitetstestad, uppladdningsklar ebok i epubformat.

 3. Ge ut en ebok på Amazon

  Ge ut en ebok på Amazon

  Genre: ISBN: 978-91-88684-06-6

  Funderat på att ge ut en ebok på Amazon men inte vetat hur du ska göra?

  Här är handboken du väntat på. Varje steg i processen har enkla instruktioner och tydliga illustrationer.

  Med den här boken ser du exakt vilka filer du ska ladda upp, vilken information du ska fylla i, var den ska fyllas i på Amazons webbsajt och varför.

  Ge ut din ebok snabbt och rätt: skattemässigt, upphovsrättsmässigt och inte minst - marknadsföringsmässigt.

 4. Lasse-Majas besynnerliga äventyr

  Lasse-Majas besynnerliga äventyr

  Genre: , ISBN: 978-91-981568-5-0

  Historien om bondpojken som blev Sveriges Robin Hood - om man nu kan lita på en oförbätterlig skurk och inpiskad lögnhals.

  Lasse-Maja, tjuv och bedragare i kvinnokläder, berättar osminkat om sina intet ont anande fästmän, vilda stöldturnéer och halsbrytande flykter undan lagens långa arm i 1800-talets mesta storsäljare. Äventyren avlöser varandra snabbt i ett liv levt än som kvinna, än som man, men aldrig inom lagens eller moralens råmärken.

  Lasse-Majas självbiografi blev Sveriges första bestseller när den kom ut 1833. Texten har redigerats typografiskt för att bli mera lättläst, men orden är oförändrade.

 5. Skapa en ebok med Jutoh

  Skapa en ebok med Jutoh

  Genre: ISBN: 978-91-88684-00-4

  Eböcker är ett nytt format med nya sätt att nå läsarna. Lär dig hur man inkluderar smart marknadsföring direkt i eboken. Lär dig grunderna för att framgångsrikt nå svenska och utländska nätbokhandlare. Gör din ebok tillgänglig på de svenska biblioteken och få ersättning från första utlånet. Upptäck hur enkelt det är att göra eböcker av artiklar, noveller, krönikor, bloggposter, dikter, memoarer, handböcker, tidskrifter eller antologier.

  Importera hela manuset i ett svep, redigera och spara en uppladdningsklar fil i eboksformat: epub eller Amazons mobi. Lägg med webblänkar, typsnitt, bilder, ljudfiler eller video i din ebok. Allt i ett, inga krångliga konverteringar med andra program.
  Med den här boken gör du snabbt och enkelt en proffsig ebok tillgänglig över hela världen.