web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Unga vuxna

 1. "Om ett missfoster"

  "Om ett missfoster"

  av Pauline WågströmGenre: , ISBN: 978-91-7437-923-5

  Det här är en självbiografisk berättelse om ett annorlunda och svårt liv, om hur det känns att leva med selektiv mutism, autism och social fobi. Pauline Wågström beskriver en resa genom en skolgång som kantas av utanförskap, mobbning och en ständigt malande känsla av att vara konstig och misslyckad. I den här boken får vi komma in i Paulines huvud och hon delar med sig av sina innersta tankar och känslor, och det hela skildras nyktert och knivskarpt. Genom boken får man tankeställare och perspektiv - världen och livet kan uppfattas så otroligt olika för olika människor, och om hur mycket de flesta av oss faktiskt tar för givet. Detta är en unik inblick i ett annorlunda och plågsamt liv som berör och engagerar läsaren djupt!

 2. "Om ett missfoster"

  "Om ett missfoster"

  av Pauline WågströmGenre: ,

  Det här är den första, lättlästa versionen av min biografi som handlar om hur det är att leva med autism, selektiv mutism och social fobi.

 3. "Udda & Utsatt"

  "Udda & Utsatt"

  av Pauline WågströmGenre: , ISBN: 978-91-7611-625-8

  Aaron, 14 och Jimmy, 17, bor ensamma med sin alkoholiserade och oberäkneliga pappa. De lyder hans minsta vink för att undvika problem, och de försöker hålla sig hemifrån så ofta de kan. Sommaren är slut och Aaron och Jimmy ska tillbaks till skolan. Aaron ska börja i en ny klass, fast besluten om att denna gång inte mista sin stora chans till kompisar och Jimmy ska börja i gymnasiet. Det dröjer inte länge förrän de båda stöter på nya bekantskaper och personer som på kort tid kommer att förändra hela deras liv, både på gott och ont.

 4. Åskflickan

  Åskflickan

  av Christina ClaessonGenre: , , ,

  Fyra noveller med magiskt tema, baserade på muntliga originalberättelser av Christina Claesson. Samtliga är utarbetade live i otaliga möten med publik. De präglas av CCs typiska glidning mellan fakta och fantasi, realism och skröna. "Vartenda ord är sant - men allt har inte hänt än" säger CC. Detta är första boken i serien PåPränt som består av novelliserade muntliiga berättelser.
  Mjukband: 978-91-979872-4-0 Elbok: 978-91-979872-4-0 Ljudbok: 978-91-979872-7-1

 5. Att vara Alice

  Att vara Alice

  av Marcus TallbergGenre: , ISBN: 978-91-984109-0-7

  Alice är en vanlig tjej med helt vanliga drömmar. Förutom att alla andra har kallat henne Oliver sen den dag hon föddes. Det här är hennes historia.

  Hon träffar Ursula Undress, en av de lokala Drag Queens som finns i staden, som tar Alice under sina vingar. Ursulas riktiga namn är Vincent, en genderfluid prinsessa, och tillsammans försöker dem få deras drömmar att gå i uppfyllelse. Kampen som Alice kämpar är riktig och när hon vaknar upp på sjukhuset vet hon att allting kommer att förändras.

  Förköp på https://tallbergsforlag.se/shop.html#!/products/att-vara-alice-förbeställ.html

 6. Bättre än ingen

  Bättre än ingen

  av Christina GustavsonGenre: , ISBN: 978-91-88013-01-9

  Trots solglittret i den lilla sjön och fridfullt susande björkar kastas Senna in i ett dramatiskt och skrämmande otäckt händelseförlopp. Hon hamnar i knipa och tvingas göra ett svårt val. Dessutom blir hon förälskad, men kanske i fel kille?

  Omtumlad och skakad kommer Senna slutligen underfund med sig själv och förstår klarare vad hon egentligen vill. Hon fattar sina beslut, vågar sedan stå för dem också och tar så det slutliga steget ut i den vuxna kvinnans värld.
  Berättelsen bygger på verkliga händelser.

  Finns som bok och e-bok.

 7. Bögjävel

  Bögjävel

  av Marcus TallbergMedförfattare: Emma Björck Genre: , ISBN: 978-91-633-9121-7

  Det handlar om en vänskap som är så starkt att inget kan klippa sönder det starka bandet mellan dem... och deras två helt olika liv.

  Först har vi Mattias: en helt hysterisk kille som kämpar med sin homosexualitet och försöker få struktur på sitt liv. Men familjen, skolan och hans egna känslor gör det svårt att riktigt hitta vem han egentligen är. Hans mamma favoriserar systern och behandlar Mattias illa. I skolan är han osynlig och den enda vännen han har är Tove...

  Tove är populär, snygg och ödmjuk. Hon bryr sig för mycket om vännerna omkrig sig och glömmer bort sig själv. Hon vänder sig ofta till Gud då hennes familj är kristna och lever sina liv efter tron. Men allt är i

 8. Cosmo (Del 1 i serien om Cosmo & Evil)

  Cosmo (Del 1 i serien om Cosmo & Evil)

  av Barbara KjellströmMedförfattare: Harald Kjellström Genre: ISBN: 978-91-981785-1-7

  Cosmo fyller snart fjorton år, spelar i Västerängens BK och har bara en sak i huvudet - fotboll. Laget har kämpat i två år för att få ihop pengar till säsongens höjdpunkt, Gothia Cup, men kan de konkurrera med alla storklubbar som är med i cupen? Hemma är det mest tjafs  ...

 9. Delad identitet

  Delad identitet

  av Astrid AhlbergGenre: , ,

  Delad identitet, andra boken i serien om Ön, börjar som en direkt fortsättning på Porten. Vi får följa utvecklingen efter de dramatiska händelserna som avslutar första boken. Men samtidigt utspelar sig ett annat drama, på en annan ö i världen på andra sidan Porten. En liten pojke blir utsatt för ett grymt experiment som ger honom den felaktiga diagnosen personlighetsklyvning. Under sin kamp för att inte gå under beger han sig som ung man till Ön för att söka efter den enda person han tror kan rädda honom. 

 10. Den tunna hinnan

  Den tunna hinnan

  av Astrid AhlbergGenre: , ,

  En flicka vaknar, blind och utan minne. I en annan verklighet kämpar Leira med att uppfylla sin mentors krav på henne. Maron har fått fly till Storskogen där han tas om hand av en egensinnig eremit. Vem är vän och vem är fiende?

 11. Det är inte så lätt som du tror

  Det är inte så lätt som du tror

  av Genre: , ISBN: 978-91-980139-5-5

  Det blir inte alls som Mela tror när de landat på planeten. Som kapten skulle hon förändra allt till det bättre, men förändringarna går inte tillräckligt snabbt och det hon gör motarbetas. 
  "Det är inte så lätt som du tror att ändra människors tankar", säger Kronos. 
  När hon väl inser att han har rätt är det alldeles för sent... 

  Det är inte så lätt som du tror är andra delen i serien om rymdskeppet Diligentia. 

  "Jag sträckläste boken och blev nyfiken på de kommande delarna. 

  - Mirja Markkula, BTJ-häftet, om Kedjor känns bara när du rör dig. 

  "Köp, läs, låna på bibliotek, eller ge bort till de unga vuxna du har i din närhet!" 

  - Hanna Lans, Bokbloggen Söder om stan, om Kedjor känns bara när du r&o

 12. Det nästan döda trädet

  Det nästan döda trädet

  av Genre: , ISBN: 978-91-639-0853-8

  Det nästan döda trädet är andra delen i serien Miras saga.

  Plötsligt kände jag tydligt att någonting närmade sig bakifrån. Det var inte möjligt! Jag satt lutad mot solitt berg. Det måste vara en hallucination. Känslan blev starkare och mina hårstrån reste sig på huden. Jag undrade om jag borde varna Tan och Consalvo, men vad skulle de kunna göra?
  Likt dimma som formade sig stod hon plötsligt framför mig. Liten och späd, med håret böljande över ryggen och skimrade som om hennes väsen höll ett eget inre ljus.
  Bergets skyddsande. Rösten var ljus och inte mycket starkare än en viskning.
  "Du kallade?"

  "ungdomsböcker som vänder sig till alla åldrar med väsen inspirerade av nordisk folktro och grekisk mytologi"-Böcker emellan

 13. En av de sista

  En av de sista

  av Genre: , ISBN: 978-91-633-9441-6

  En av de sista är första delen i Ekens dotter.

  Stjärnorna styr ödet och på mindre än ett dygn ställs hela Kels värld på ända. Hon rycks iväg från sin familj och sin bror som hon älskar över allt annat. Vem är hon och var hör hon hemma? Vid Irvs fästning är det av tradition bara pojkar som lärs upp, men Kel får ändå lära sig svärdskonst och om örters helande verkan. Trots att hennes mors fiender inte lämnar henne ifred så finner hon kärleken och ser med tillförsikt på framtiden.

  "Extra glad blir jag alltid när det är en tuff, envis och kritiskt tänkande kvinnlig karaktär som står i centrum" - Litteraturmagazinet

 14. Evil (del 2 i serien om Cosmo & Evil)

  Evil (del 2 i serien om Cosmo & Evil)

  av Barbara KjellströmMedförfattare: Harald Kjellström Genre: ISBN: 978-91-981785-6-2

  Evil är fjorton år, spelar i rockbandet Flaming Birds och har bara en sak i huvudet - sin bas. Det stora målet är att vinna rockbandstävlingen där finalen går i London. Men hur ska hon lyckas med det när de inte kommer överens i bandet? Livet är inte bara musik. Hemma har det varit bråkigt och det är nästan skönt att mamma och pappa har skiljt sig. Att flytta och byta skola går rätt bra, även om inte alla lärare ...

 15. Förlora för att vinna

  Förlora för att vinna

  av Genre: , , ISBN: 978-91-980139-2-4

  Vad skulle du göra om du var diplomat på en främmande planet och upptäckte att de skickade barn ut i kriget? Sophie vet exakt vad hon ska göra. Hon försöker stoppa dem och snart är hon på flykt. Men vem är det egentligen som vill döda henne?

  Förlora för att vinna är ett rymdäventyr med fantasykänsla.

  “Klart läsvärd fantasy; levande miljö och ett underliggande budskap som alltid är lika högaktuellt. Passar alla åldrar.” - May-Louise Andersson (Boktipset)

 16. I det okända bor rädslan

  I det okända bor rädslan

  av Genre: , ISBN: 978-91-980870-1-7

  Theklas lycka med Gabriel blir kortvarig och han försvinner allt oftare. När hon drabbas av en stor sorg drabbar hans svek henne hårdare och när han lämnar henne för ett liv i underjordentar mardrömmar över hennes tillvaro. Mardrömmar som ibland lämnar fysiska spår och skador på hennes kropp. Är det hans bröder som återigen vill henne illa och varför gör Gabriel i så fall ingenting för att stoppa dem?

  En oväntad spelare lägger sig i den urgamla maktkampen mellan fallna ägnar och demoner och placerar Thekla i dess epicentrum.

  I det okända bor rädslan är den spännande uppföljaren till I skuggan av ett ljus och avslutar serien om Thekla.

 17. I skuggan av ett ljus

  I skuggan av ett ljus

  av Genre: , ISBN: 978-91-980870-0-0

  Thekla känner i hela kroppen att hon är bevakad när hon och kompisgänget är på en sommarfestival men det skrämmer henne inte. Hon söker efter det som skapar känslan men den håller sig hela tiden utom räckhåll och när hon kommer hem försvinner känslan bara för att dyka upp när skolan börjar igen på hösten. 
  Det visar sig att den hänger ihop med den nya killen i klassen, Gabriel du Rietz. 

  Han drar in henne i en urgammal maktkamp mellan fallna änglar och demoner.

 18. Kedjor känns bara när du rör dig

  Kedjor känns bara när du rör dig

  av Genre: , ISBN: 978-91-980139-4-8

  Som rådgivarens dotter har Lola alltid gjort vad alla förväntar sig. När hennes far bestämmer att hon ska gifta sig med skrivaren Tammas - trots att hon älskar Pellas - inser Lola att hon måste kämpa för det hon vill.

  Kedjor känns bara när du rör dig är första delen i serien om rymdskeppet Diligentia.

  "Det är en bok om längtan och kärlek. Om förmågan att höja blicken och att ifrågasätta verkligheten. Om att inte ge upp och att våga stå ensam. Och vem kan motstå en sådan historia?"

  - Desirée Fredlund, Bokbloggen My, Myself and I

 19. Kvinnan med silverhåret

  Kvinnan med silverhåret

  av Astrid AhlbergGenre: , ,

  I den tredje delen i serien om Ön får vi än en gång möta de välkända karaktärerna från Porten och Delad identitet. Men nu tillkommer ett par nya huvudpersoner, extremt olika varandra. Alec är en ung flicka från vår egen värld. Hon har haft en jobbig uppväxt och är van att klara sig själv. Ändå blir hon beroende av andras hjälp när katastrofen drabbar henne. Kvinnan Sherádme hamnar i Ö-världen av misstag. Hon har en mental egenhet som hon använder sig av i självförsvar. Frågan är om hon är vän eller fiende. Och var kommer hon ifrån? Är det möjligt att det finns ytterligare en annan värld? 

 20. Kvinnor Berättar #metoo

  Kvinnor Berättar #metoo

  av Yvette LissmanGenre: , , , , ISBN: 978-91-639-5757-4

  En samlingsantologi kring kvinnors upplevelser i samband med #metoo. Utkom dec 2017

  Boken "Kvinnor Berättar #METOO" är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället När hashtaggen #metoo fullkomligt exploderade i allas sociala medier väckte den en stark vilja till förändring. Inte bara hos dem som blivit och blir utsatta, utan även hos många av dem som utsatt andra Helt plötsligt såg de med andra ögon på vad de hade gjort och vad de hade sagt. De förstod plötsligt att de inte var oskyldiga. Uppvaknandet började sprida sig, men det fanns också de som protesterade och ville värja sig och fortsätta normalisera kränkningar, sexism och sexuella övergrepp på olika plan. 

 21. Lika säkert som döden

  Lika säkert som döden

  av Petra DessmarkGenre: ISBN: 978-91-983940-1-6

  Novellen är tidigare utgiven under titeln Tillknycklade burkar rullar inte.

  Om novellen: Det surrar i Viktors bakhuvud av adrenalinpåslag. Bästa kompisen Anton tycker att han ska tagga ner. En morgon berättar hans mamma om något som får Viktor att vilja spöa upp någon. "Lika säkert som döden" är en novell om en nittonårig kille och hans liv skildrat under två dagar. Om vänskap, familj och oförutsedda händelser.

  Genre: Samtida skönlitteratur
  Omslagslayout: Petra Dessmark
  Omslagsfoto: pixabay.com

  Utgivningsdatum: 2017-10-05

 22. Månfolkets Land

  Månfolkets Land

  av Genre: ,

  Vilda och Vilja kämpar med att leva upp till sina roller, det är inte alltid lätt att ha en mor som är gudinna. Eller en far som är överbeskyddande. Men trots alla ögon de har på sig smyger sig andra krafter närmre, de dras till tvillingarna och vill vara i deras närhet. Lockelsen är stor och Vilda och Vilja hamnar mitt i en storm av begär, vänskap, hat, avundsjuka och kärlek. 

  De tvingas växa upp och att finna sig själva, finna sin egen styrka.

  Mycket har hänt och mycket har förändrats och allt det för att tvillingarna skulle födas och få liv. Varför var deras liv så viktiga och vad är det som förväntas av dem?

 23. Människor från Rold

  Människor från Rold

  av Mats EkmanGenre: , ISBN: 978-91-982930-0-5

  Svenne vill egentligen bara en sak: spela gitarr. Men när han upptäcker att hans nya kompisar kommer från en främmande planet, då blir det helt grymt annorlunda.

  ”Hela spelningen var himlastormande, ofattbar, och det ledde till att jag till slut blev kaxig nog att fråga Julius om det inte vore en bra idé att byta namn på bandet. – Andros Rolders, det låter ju bara knasigt! sa jag, och Julius tittade väldigt konstigt på mej.

  – Vad betyder det egentligen? frågade jag och jag måste ha sett otroligt fåraktig ut för han tittade ännu konstigare på mej och svarade inte ens.”

  Det är mycket som verkar konstigt till att börja med men snart finner Svenne att han är indragen i ett livshotande interplanetariskt krig som han inte ens (texten fimpad av hemsidan)

 24. Mysteriet på High Chaparral

  Mysteriet på High Chaparral

  av Lisa HågensenGenre: , ISBN: 978-91-981930-1-5

  "Folk försvinner. Barn och gamla... Så är det." Gus nickade för sig själv. "Det är därför jag aldrig går här ensam. Och jag håller mig borta från de gamla husen." 

  Simon sa till Maja, Klara och Örjan att den gamle trappern bara berättade en spökhistoria för dem. Men det var någonting skumt i görningen inne på High Chaparral, det måste till och med Simon medge. 

  En kväll smyger de sig in i parken för att undersöka de gamla husen, och samtidigt som det fruktansvärda åskvädret brakar loss upptäcker de något mycket hemskare än de någonsin kunnat föreställa sig.

 25. Och när de har levat

  Och när de har levat

  av Petra DessmarkGenre: , ISBN: 978-91-983940-3-0

  Om novellen: Det är tolvåriga Emilys födelsedag och familjen hotas av självaste Oden, gengångarnas herre.

  Omslagslayout: Petra Dessmark

  Omslagsfoto: pixabay.com

  Utgivningsdatum: 2017-10-05