web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Thriller / Spänning

 1. Albanens Arv, Release mars-2018

  Albanens Arv, Release mars-2018

  av Rolf RådénGenre: ISBN: 978-91-976455-5-3

  Vad är det för en hemlighet som finns där uppe på ödegården bredvid vindelälvens brus?

  Vem är Ami som nu bor i gården?

  Kan en rädd och kuvad flyktingpojke som befinner sig illegalt i en liten by göra skillnad?

  Detta medan Sigge försöker komma underfund med vad han vill göra med sitt fortsatta liv.

  Romanen är en bok om motorcyklar, drömmen om frihet och framför allt svårigheten med syskonkärlek.

  Romanen är om att sakta skala bort alla de lappar som sitter upptejpade på en spegel. Lappar som säger vem du är, lappar som döljer den du verkligen är, lappar som kan förfölja dig i ett helt liv.

  För du kan alltid välja vad du vill göra, svårare är att ta beslutet vem du verkligen vill vara.

 2. AMBASSADÖREN – en fri fantasi om framtiden

  AMBASSADÖREN – en fri fantasi om framtiden

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-3060-3

  Mikael ber ingen bön, men det sista han tänker innan han glider ner i det kalla vattnet är: ”Jag undrar om Gud finns?” Livsgnistan har slocknat på grund av ensamhet och sjukdom och Mikael tar sitt liv. Men det är bara kroppen som dör. Hans själ och personlighet räddas i sista sekund.

  Oförmågan att leva i fred och i harmoni med naturen, parat med en framrusande teknisk utveckling, gör mänskligheten till det största hotet mot möjligheterna att leva på Jorden. Mikael erbjuds att återfödas som baby och bli AMBASSADÖREN. Han får fria händer och betydande resurser för att vända Jordens utveckling mot ett hållbart samhälle utan krig och miljöförstöring. Men tiden är begränsad. Berättelsen, som startar i Uddevalla men förflyttar sig snabbt ut i internationell miljö, är en spänningsroman.

 3. Berättelsens ängel

  Berättelsens ängel

  av Jakob SverkerGenre: , , , ISBN: 978-91-981827-0-5

  Sveriges Radios utrikeskorrespondent i Paris, Carl-Henrik Wiberg, upptäcker en mycket farlig krigsförbrytare från sitt förflutna. I samma veva får han ett mystiskt brev och även möjligheten att intervjua en av Frankrikes mest kända och tillbakadragna familjer, industrifamiljen Saurelle. Madeleine Raeder är svensk marknadsassistent på Saurelle-koncernen. Hon tror sig ligga illa till på grund av ett mejl hon skickat till företagets VD.

  Händelseutvecklingen för samman Carl-Henrik och Madeleine och leder dem mot en förskräcklig hemlighet. Den tycks ha beröring till en dokumentportfölj, tillhörande filosofen Walter Benjamin, vilken försvann när han tog sitt liv vid den spansk-franska gränsen hösten 1940. 

  Berättelsens ängel är första delen i en trilogi om Carl-Henrik Wiberg och Madeleine Raeder.

 4. Blodsband

  Blodsband

  av Genre: , ISBN: 978-91-7465-676-3

  Händelsen utspelar sig mellan 60-80-talet. Man följer två flickor, tvillingar, som föds under dramatiska omständigheter. Deras vägar skiljs och de lever helt skilda liv. Men något fattas och sökande efter varandra börjar. 

  Jag älskar denna berättelse och kände mig otroligt stolt och nöjd, när den började dyka upp här och där inom näthandeln.'

  Allt utspelar sig naturligtvis på Gotland och den här gången är det i Visby och Gothem.

 5. Brudkronan

  Brudkronan

  av Genre: , ISBN: 978-91-7465-567-4

  Min förstfödda som kom till genom en kris. Boken är en paralellberättelse mellan dåtid 40-talet och nutid 2000-talet. Man följer flickan Karin, som råkar ut för både det ena och det andra. Allt utspelar sig på Gotlands centrala punkt Barlingbo och Visby. Jag älskar denna berättelse, men tyvärr var jag naiv när jag gav ut den utan att ha låtit andra bearbeta texten. Men man lär sig och utvecklas hela tiden. Har funderat på att ta tillbaka den och "göra den färdig", men något i mig säger att "låt den vara"! Så för stunden får den vara som den är. Den har dock lästs av ganska många och de säger att de "älskar den ändå".

 6. Den magiska porten vid Färgargården

  Den magiska porten vid Färgargården

  av Yvette LissmanMedförfattare: Kim M. Kimselius, Åsa Persson, Tuula Löfborg, Anni Svensson, Leila Bramkvist, Tilde Lundin, Charlotta Mjellander, Ella Öhman, Michaela Larsson, Yvette Lissman, Pia Hansen, Lennart Andersson, Maria Joh Genre: , , , , ISBN: 978-91-86485-91-7

  Den här boken är portal till flera författares egna magiska världar. Låt dig inte luras av Färgargårdens idylliska skönhet. Det här är en plats som ingen annan på jorden, här finns öppningen till allt liv. Vid sällsynta tillfällen kan man stöta på något speciellt, ett skimmer, en dold väg, en port. Ta dig i akt, du har blivit varnad!

  Flera författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Finns där en magisk port? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

 7. Den sjunde djävulen

  Den sjunde djävulen

  av Genre: ISBN: 91-501-0025-4

  En vetenskapsthriller om genteknik och galna-ko-sjukan.

 8. Den som ger

  Den som ger

  av Mats LundgrenGenre: , ISBN: 978-91-637-8861-1

  Det här är en kriminalroman som till största delen utspelar sig i Nyköping, men handlingen är även förlagd till Uppsala och Västerås. Mitt mål har varit att skriva en trovärdig historia som både är spännande och lättsam.

  Historien börjar med att den något enkla blondinen Elin Jansson anmäler pojkvännen Roger saknad sedan ett par dagar då han skulle ta upp båten. Roger som är en fyrtiotvåårig lätt kriminell machokille visar sig vara spårlöst försvunnen.

  Huvudkaraktären är en civilanställd utredare som råkar hamna i utredningen och som kommer lite på kant med de "riktiga" poliserna.

   ”Den som ger” är en roman som berör hur uppväxten kan forma oss. Till offer och förövare. Och vilka konsekvenser det kan få.

 9. Det sjuka arvet

  Det sjuka arvet

  av Medförfattare: Carina Eriksson Genre: , , ISBN: 978-91-7465-904-7

  Gavs ut den 9/6 2015

  Vem är det som vandrar i trapporna i huset på Östra Tullgränd? Kan man verkligen vara så trygg som hoppas på få vara?

  Röster från det förflutna skriker allt högre, de vill inte längre tystas. Varför stör de honom? Kan de bara inte låta honom vara ifred? Mörkret faller och allt blir tyst, nästan…

  På skolan i Roma rådde ett beskedligt lugn… allt var som vanligt… än så länge. Men under ytan rådde ett kaos. Ingen kunde ha anat något, eller kunde de ha gjort det? Visst fanns det tecken, men det är lätt att vara efterklok.

 10. Det som blir över

  Det som blir över

  av Maths NilssonGenre: , ,

  Planerad utgivning augusti 2017

  En thriller om det smutsiga efterspelet till en miljökatastrof i Elfenbenskusten med kopplingar till Sverige. Helt fiktiv men inspirerad av verkliga händelser.

 11. Det var nära…ett slut på vår planet

  Det var nära…ett slut på vår planet

  av Gunnar FossmoGenre: , , , , ISBN: 978-91-7565-434-8

  När jag var i tonåren fick jag en dröm att kunna resa ut i världen se mig omkring lite innan jag skulle bilda min familj i framtiden. Jag gjorde slag i saken gick till arbetsförmedlingen för att höra vad som krävdes för att bli sjöman. Tanken var att....

 12. Död i Minnet

  Död i Minnet

  av Nathalie JakobyMedförfattare: Angelica Regnell Genre: ISBN: 91-631-5236-3

  En psykologisk thriller där mötet mellan Johnny och Alice får oväntade konsekvenser. En katt och råtta lek genom Sverige och de personliga hjärnspökena. Johnny med sin renlighetsmani och mammafixering. Alice som inget hellre vill än att få tillbaka sin syster och om det inte räcker så gör hämnd det.

 13. Döden har sitt pris

  Döden har sitt pris

  av Jan-Eric BooGenre: ,

  En natt sprängs en serbisk lastbil som förvandlas till ett eldhav vid Netto i Hässleholm. I fö

  rarhytten hittas en skjuten man. Poliserna Michael Lundell och Mirka Salo, som arbetar 

  tillsammans på den nya enhet som har till uppgift att bekämpa den grövsta organiserade 

  brottsligheten, kopplas in på fallet. 

  Utredningen leder dem till Bosnien där Lundell upplevt fasansfulla händelser under sin tid i 

  internationell tjänst. En bild han får se chockar honom och ställer tillvaron på ända. Salo 

  brottas med svårigheter i privatlivet. Är hennes sambo verkligen den han utger sig för att 

  vara? Vem sprängde egentligen lastbilen? Och varför sköts mannen i förarhytten? 

 14. Ett eget luftskepp är helt klart värt pengarna

  Ett eget luftskepp är helt klart värt pengarna

  av Medförfattare: K Pollard Genre: , , , ISBN: 978-91-637-5772-3

  “Jag gillar den! Det känns som en blandning av Janet Evanovich och Blade Runner plus Steampunk. När kommer nästa del?”

  “Kap. 1 redan en bladvändare, läser gärna fortsättningen. Blandningen relationer, science fiction och action väcker nyfikenhet. Lättläst”

  Kim är jagad av militären, hennes otrogne ex-pojkvän dyker upp igen, hon hamnar i slagsmål på en fest och hennes hus skjuter en inbrottstjuv. Efter det får hon se bilderna på förödelsen hon ställt till med…

  Det är Kims liv, i ett Stockholm efter år av klimatförändringar, när Stockholm flyttat från vattnet.

 15. Fallet Engeström. Mannen som plundrade det svenska kulturarvet

  Fallet Engeström. Mannen som plundrade det svenska kulturarvet

  av Genre: , , , ISBN: 978-91-637-7304-4

  Arkeologen Ragnar Engeström stal under hela sitt liv. Den första kuppen genomförde han i 13-årsåldern på Kungliga Myntkabinettet i Stockholm. Från 1971 till 1996 var han anställd på Riksantikvarieämbetets Gotlandsundersökningar. Som respekterad tjänsteman kunde han stjäla antikviteter i kyrkor samt på bibliotek, myntkabinett och museer över hela landet. Vid flera tillfällen iscensatte han fejkade inbrott i syfte att lura försäkringsbolagen på mångmiljonbelopp.

  Som ägare till ett av de mest exklusiva medeltidshusen i Visby var Engeström en man som stod över alla misstankar. Kultursektorns insiderbrottslingar är - särskilt om de sitter på höga positioner - svåra att avslöja. I ett par avslutande kapitel vidgas perspektivet och författaren diskuterar bland annat hur stöldsäkerheten kan förbättras.

 16. Ferrum

  Ferrum

  av Helena TrotzenfeldtGenre: , , ISBN: 978-91-980657-0-1

  Jackie lever ett okomplicerat singelliv i Stockholm på 2020-talet. Det förändras i ett slag när en hundraårig amerikansk kvinna vill träffa henne för att lämna över ett uppdrag som ska rädda Sverige.

  Under 1930- och 40-talet växer föräldralösa oäktingen och torparungen Kajsa-Stina upp i värmländska Bergslagen. Sverige förändras, och hon växer med svåra utmaningar och val i en tid när nya dörrar öppnar sig för starka kvinnor.

  Historierna löper parallellt genom boken, och knyts ihop först i slutet.

  Ferrum är en spänningsroman på temat personlig integritet, där politiska och individuella beslut under nittonundratalet starkt visar sig påverka hela rikets säkerhet och framtid. Den ger en tankeställare som stannar kvar.

 17. Frostbiten

  Frostbiten

  av Genre: , , ISBN: 978-91-87548-15-4

  Marie de Valgir hittas medvetslös på uppfarten till sitt hus i Bromma en tidig luciamorgon av ett tidningsbud. I huset återfinns hennes man och dotter brutalt mördade. Allt pekar mot att hon är skyldig. Mikael Falk, traumaläkare, kontaktas för att söka nå hennes medvetande och söka reda på vad som egentligen hände. Men den kontakt han får är med någon helt annan.

  Frostbiten är en nervkittlande  spänningsroman/thriller där ett arv sedan generationer håller framtiden i ett iskallt grepp. Frågan är om det återstår något när sanningen kommit fram?

 18. Hennes ögon blå

  Hennes ögon blå

  av Lisa HågensenGenre: ISBN: 978-91-981930-0-8

  De väntar på henne utanför kyrkporten. Året är 1671 och Kirsti Martasdotter fängslas och anklagas för häxeri. Åtta månader senare rymmer hon. Höggravid, torterad och våldtagen tar hon sig tillbaka hem till Lövaren. 

  2011. Denna ondskans sommar, när en galning skjuter ihjäl ungdomar på en ö i norska skärgården, ser Raili fram emot sex lugna veckor i sitt lilla torp i Lövaren. Men allt står inte rätt till där runt sjön. Någonting är fruktansvärt fel. 

  Vad fyller vi varandras tomrum med?

  Kärlek?

  Hat?

  Ondska?

  Vi väljer. Sedan skördar vi.

 19. Hon dansade med Djävulen

  Hon dansade med Djävulen

  av LiseLotte DivelliGenre: ISBN: 978-91-982884-0-7

  Hon dansade med Djävulen är en novell som beskriver hur förföriskt enkelt det är att fastna i ett negativt förhållande till en annan människa.
  Många är vi som har dansat med Djävulen, men alltför få har lyckats befria sig från bojorna.

 20. Ingmar Bergman kände aldrig skuld

  Ingmar Bergman kände aldrig skuld

  av Maria Bielke von SydowGenre: , ISBN: 978-91-979719-2-8

  Maria Bielke von Sydow skriver relationsromaner utan utfyllnadsord, kvasipsykologiska metaforer och onödiga transportsträckor

  Helena är kvinnan som lever i skuld, övertygad om att hon är skyldig till sitt ena tvillingbarns död. Pär är framgångsrik självhjälpsförfattare. Med sina böcker inspirerar han många, dock inte sig själv. Hans eget liv är både i uppror och på nedgång. I Malmö bor Sylvia, en karriärskvinna. På besök till staden kommer Janne, en landsortsbo som lever ett gott liv med egen allfixarfirma.

  Helt oväntat träffas romanfigurerna på en semesterresa på Kanarieöarna. 

  http://bielkevonsydow.blogspot.se/p/las-ur-ingmar-bergman-kande-aldrig-skuld.html</

 21. Janus fjärde ansikte

  Janus fjärde ansikte

  av Helena TrotzenfeldtGenre: , ISBN: 978-91-980657-2-5

  Sökandet efter en försvunnen systemutvecklare leder projektledaren Sofia i Karlstad in i en polisutredning av en terroristorganisation som har rötter i Frankrike. Det hemliga projektet Janus som hon ansvarar för har många bottnar, och det blir alltmer osäkert vem som går att lita på.

  Janus fjärde ansikte är en klassisk deckare, men också ett relationsdrama där känslor av hopp, sorg, svartsjuka och övergivenhet blandas med korta stunder av passion och lycka. Svåra och aktuella frågeställningar som hur vi värnar vår rätt att få vara ifred i ett alltmer offentligt samhälle lyfts fram.

 22. Livet har sitt pris

  Livet har sitt pris

  av Genre: , , ISBN: 978-91-7517-441-9

  När den internationella kriminalitetens giriga klor når ner till tonårsflickor och tvingar dem till prostitution - då blir polisens arbete tungt och svårutrett. Kriminalinspektör Michael Lundell får på nyårsafton ta hand om en ung flickas självmord och blir mycket illa berörd - han känner flickan som tidigt i livet utsatts för övergrepp av flera slag. Hennes självvalda död visar sig ha kopplingar till organiserad trafficking. Kort därpå sker ett nytt självmord, där kopplingarna liknar de i det första fallet. Tillsammans med sin kollega Mirka Salo försöker Lundell reda ut sambanden och identifiera gärningsmännen bakom människohandeln. Till sin fasa finner han en gammal bekant - den onde lägerlöjtnanten från Balkan, där Michael gjort en insats som polis och suttit som gisslan med löjtnanten som plågoande.

 23. Livet har sitt pris

  Livet har sitt pris

  av Jan-Eric BooGenre: ,

  Två unga flickors plötsliga död. En luttrad polis, Michael Lundell med en ung kollega, Mirka 

  Salo, får i uppdrag att utreda huruvida det är självmord eller ej. Ganska snart hittar de 

  kopplingar till människohandel och prostitution. Vidare leder spåren mot Balkan där Lundell 

  arbetat som polis för FN under kriget. Detta har gett honom stora problem i privatlivet efter 

  att ha suttit som gisslan hos Arkans Tigrar. Dessa traumatiska minnen gör sig nu påminda 

  under utredningen av dödsfallen. Det leder till slut till problem för honom att skilja på 

  privatlivet och tjänsten. En våldsam urladdning blir till slut resultatet och för Lundell väntar 

  stora konsekvenser. 

 24. LOREM IPSUM

  LOREM IPSUM

  av Maria Bielke von SydowGenre: , ISBN: 978-91-979719-1-1

  Andra fristående delen i Bielke von Sydows romantrilogi om Pär, Sylvia och Helena.

  Pär söker upp sin dotter och försöker laga den trasiga relationen. Samtidigt är det någon som skickar honom anonyma hotbrev. Vem vill Pär illa och förstöra hans författarkarriär?

  Sylvia får ett chockbesked som förändrar hennes liv, då hennes mamma drabbas av cancer.

  Helenas familj har börjat försonas med barnets död men så får även de ett brev, ett brev med ett helt annat innehåll än Pärs.

  http://bielkevonsydow.blogspot.se/p/lorem-ipsum.html

 25. Marionetten – Boksläpp 10/4-18

  Marionetten – Boksläpp 10/4-18

  av Louise BjörnlundGenre: , ISBN: 978-91-979845-6-0

  »Han sprang fortare än någonsin tidigare. Han snubblade på en trädrot som stack upp ur gräset och ramlade framstupa. Han hörde hur hon skrattade bakom honom. Det skrämde honom så vansinnigt. Han reste sig upp. Hjärtat bultade hårt och gjorde honom yr. Han hörde hur hon närmade sig. Hans ben tappade farten och han kände hur hela hans kropp verkade ge upp. Tårarna brände innanför ögonlocken. Han ville inte. Han måste springa fortare, ännu fortare.«

  En psykologisk kriminalroman där en ung man hittas mördad och lemlästad på en skärgårdsö. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt på gärningsmannen och polisen påminns om ett ouppklarat fall i England. En roman om ett brott där svaren sträcker sig decennier bakåt i tiden.