web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Språk & Litteratur

 1. Berättarens handbok

  Berättarens handbok

  av Christina ClaessonGenre: ISBN: 978-91-501-0557-5

  "...en sann guldgruva för den som vill förkovra sig i den muntliga berättarkonsten både privat vid middagsbordet och i mer offentliga sammanhang... " Bibliotekstjänst 2005:19

  En manual för muntligt berättande som innehåller svaret på alla frågor om hur man går till väga för att trollbinda lyssnare. Jordnära och humoristiska infallsvinklar, kan läsas som uppslagsbok eller njutas från pärm till pärm.
  Innehåller dramaturgi, starthjälp och felsökning för alla genrer av berättelser, situationer, publikmöten.
  Intervjuer med 4 födda berättare: Mikael Wiehe, Rolf Rang, Rosie Rothstein, Pelle Berglund

  240 sidor, flexband

  Alfabeta 2005

 2. Berättelsens ängel

  Berättelsens ängel

  av Jakob SverkerGenre: , , , ISBN: 978-91-981827-0-5

  Sveriges Radios utrikeskorrespondent i Paris, Carl-Henrik Wiberg, upptäcker en mycket farlig krigsförbrytare från sitt förflutna. I samma veva får han ett mystiskt brev och även möjligheten att intervjua en av Frankrikes mest kända och tillbakadragna familjer, industrifamiljen Saurelle. Madeleine Raeder är svensk marknadsassistent på Saurelle-koncernen. Hon tror sig ligga illa till på grund av ett mejl hon skickat till företagets VD.

  Händelseutvecklingen för samman Carl-Henrik och Madeleine och leder dem mot en förskräcklig hemlighet. Den tycks ha beröring till en dokumentportfölj, tillhörande filosofen Walter Benjamin, vilken försvann när han tog sitt liv vid den spansk-franska gränsen hösten 1940. 

  Berättelsens ängel är första delen i en trilogi om Carl-Henrik Wiberg och Madeleine Raeder.

 3. Får man använda sin fantasi?

  Får man använda sin fantasi?

  av Genre: ,

  Får man använda sin fantasi bygger på erfarenheter från projektet Att äga läsandet och skrivandet som genomfördes på två skolor i Borgholms kommun under hösten 2012. Projektet startades i ett samarbete med Skola & Kultur och Borgholms bibliotek. De elever i årskurs 5/6 som deltog i projektet har förgyllt boken med sina litterära alster. 

  Boken innehåller konkreta tips till övningar och metoder för en kreativ och reflekterande litteraturundervisning tillsammans med barn och unga. Boken riktar sig främst till pedagoger och bibliotekspersonal.

  På webben lever boken vidare: kika in på: Litteraturväggen.se

 4. Hallelujabröderna

  Hallelujabröderna

  av Päivi KarabetianGenre: ISBN: 978-91-7699-713-0

  Bröderna Karlsson planerar en rånturné i Småland. När de hamnar i Helgeryd som dörrknackande mormoner väntar frälsningen på dem, vare sig de vill eller inte. Med en stor summa redovisningsskyldiga rånpengar startar bröderna sekten Hallelujabröderna för att i fred tvätta kollekten. Då har de inte räknat med den lokala Ica-handlaren eller den snokande kvinnan från Kammarkollegiet som vill granska Haralds egensinniga bibeltolkningar. Det kommer att behövas ett himmelska ingripande.

  Hallelujabröderna vann först en lektörsläsning hos Litterära konsulter och vann sedan en utgivning av Books on Demand, BoD. På Bokus hemsida kan du provläsa några kapitel ur Hallelujabröderna.

  Hallelujabröderna är en skönt absurd story inom feelgood-genren som den här gången tar plats i sektmiljö.

 5. Hallströmare 1800-2012

  Hallströmare 1800-2012

  av Jan Erik HallströmGenre: , ISBN: 978-91-637-2804-4

  Vulkan, 2013

 6. Manusförfattarens guide

  Manusförfattarens guide

  av Genre: ,

  Vill du skriva bättre?

  Skriver du för byrålådan eller är du erfaren författare? Skriver du romaner, TV-serier eller uppsatser? Då har den här boken hundratals tips om hur du blir bättre – eller t.o.m. bra!

  hur slipper man skrivkramp?hur kramar man varenda droppe ur sina idéer?hur skapar man intriger och rollfigurer?hur håller man en TV-serie fräsch år efter år?vad är MacGuffin och Element X?

  Lennart Guldbrandsson har jobbat som skrivcoach och manuskonsult sedan 2002 och har hjälpt hundratals personer att skriva bättre. I den här boken krossar han flera myter och regler om att skriva. Efter att ha läst den kommer du att vara redo att göra karriär!

 7. Skriv som ett proffs

  Skriv som ett proffs

  av Genre: , ISBN: 978-91-87817-80-9

  En av tre svenskar drömmer om att skriva en bok. Vill du bli en av dem som skriver klart och dessutom får boken såld? Det enklaste är att göra som proffsen:

  √ välja idéer med omsorg
  √ lägga upp texten så att den blir effektiv
  √ hitta bokens kärna
  √ ta hjälp av andra
  √ marknadsföra på rätt sätt

  Denna enkla, underhållande guide innehåller massor av tips som du kan återkomma till gång på gång under ditt skrivande. Lär dig hemligheterna, genvägarna och tricken som författare har använt i flera hundra år, tillsammans med flera nya verktyg som faktiskt fungerar.

 8. Skrivande röster- inspirationshandbok för skrivsugna

  Skrivande röster- inspirationshandbok för skrivsugna

  av Maria Bielke von SydowGenre: , ISBN: 978-91-979719-5-9

  Att skriva är att definiera sig själv. Bli en skrivande röst!

  En helt ny inspirationshandbok för dig som är skrivsugen och vill ha konkreta exempel, skrivövningar, tips och uppmuntrande råd. Boken innehåller bland annat skrivuppgifter, textexempel med musiktexter, poesi, självbiografiskt skrivande, erotiskt skrivande, novell och bildberättande. Det finns dessutom ett komplett skrivkursupplägg för dig som vill samla ihop ett gäng och skriva tillsammans. 

  följ bokens skrivprocess på http://bielkevonsydow.blogspot.se/p/skrivande-roster.html

  läs recension

  Tidningen kulturen