web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Science-Fiction

 1. AMBASSADÖREN – en fri fantasi om framtiden

  AMBASSADÖREN – en fri fantasi om framtiden

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-3060-3

  Mikael ber ingen bön, men det sista han tänker innan han glider ner i det kalla vattnet är: ”Jag undrar om Gud finns?” Livsgnistan har slocknat på grund av ensamhet och sjukdom och Mikael tar sitt liv. Men det är bara kroppen som dör. Hans själ och personlighet räddas i sista sekund.

  Oförmågan att leva i fred och i harmoni med naturen, parat med en framrusande teknisk utveckling, gör mänskligheten till det största hotet mot möjligheterna att leva på Jorden. Mikael erbjuds att återfödas som baby och bli AMBASSADÖREN. Han får fria händer och betydande resurser för att vända Jordens utveckling mot ett hållbart samhälle utan krig och miljöförstöring. Men tiden är begränsad. Berättelsen, som startar i Uddevalla men förflyttar sig snabbt ut i internationell miljö, är en spänningsroman.

 2. Biotron

  Biotron

  av Tora GreveGenre: ISBN: 978-91-7437-997-6

  En avancerad biotron placerad inne i en ung flicka skapar kaos på internatskolen där hennes mänskliga föräldrar placerar henne. Sedan kommer hon till en civilisation där övervakningen av medborgarna är utvecklad till det extrema. Som biotron har hon makten att skapa kaos i detta känsliga system och förstöra hela civilisationen. 

 3. Block : En deckare ur balans i tiden

  Block : En deckare ur balans i tiden

  av Genre: , , ISBN: 978-91-87858-05-5

  Josef Block är trettiosju år gammal.

  Cirka trettiosju år. Svårt att veta exakt när han större delen av sitt liv hoppat runt mellan olika tidsepoker på uppdrag av allehanda klienter som vill ha svar från det förflutna.

  Ty Josef Block är något så unikt som Sveriges enda metatemporala privatdetektiv.

  Vad hände egentligen med farfarsfarfadern som hittades livlös, dränkt i öl? Varför dog en rad för varandra okända människor under mystiska omständigheter – alla på olika konserter? Och vilket öde mötte egentligen Blocks gamla plågoandar från barndomens 1910-tal?

  Med sin unika förmåga att förflytta sig i tiden har Block vigt sitt liv åt att räta ut alla frågetecken hos de som vänt sig till honom, men även de från hans eget förflutna.

 4. Den magiska porten vid Färgargården

  Den magiska porten vid Färgargården

  av Yvette LissmanMedförfattare: Kim M. Kimselius, Åsa Persson, Tuula Löfborg, Anni Svensson, Leila Bramkvist, Tilde Lundin, Charlotta Mjellander, Ella Öhman, Michaela Larsson, Yvette Lissman, Pia Hansen, Lennart Andersson, Maria Joh Genre: , , , , ISBN: 978-91-86485-91-7

  Den här boken är portal till flera författares egna magiska världar. Låt dig inte luras av Färgargårdens idylliska skönhet. Det här är en plats som ingen annan på jorden, här finns öppningen till allt liv. Vid sällsynta tillfällen kan man stöta på något speciellt, ett skimmer, en dold väg, en port. Ta dig i akt, du har blivit varnad!

  Flera författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Finns där en magisk port? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

 5. Det är inte så lätt som du tror

  Det är inte så lätt som du tror

  av Genre: , ISBN: 978-91-980139-5-5

  Det blir inte alls som Mela tror när de landat på planeten. Som kapten skulle hon förändra allt till det bättre, men förändringarna går inte tillräckligt snabbt och det hon gör motarbetas. 
  "Det är inte så lätt som du tror att ändra människors tankar", säger Kronos. 
  När hon väl inser att han har rätt är det alldeles för sent... 

  Det är inte så lätt som du tror är andra delen i serien om rymdskeppet Diligentia. 

  "Jag sträckläste boken och blev nyfiken på de kommande delarna. 

  - Mirja Markkula, BTJ-häftet, om Kedjor känns bara när du rör dig. 

  "Köp, läs, låna på bibliotek, eller ge bort till de unga vuxna du har i din närhet!" 

  - Hanna Lans, Bokbloggen Söder om stan, om Kedjor känns bara när du r&o

 6. Det plabbiska rikets nedgång och fall

  Det plabbiska rikets nedgång och fall

  av Klas BerggrenGenre: ,

  I novellen Det plabbiska rikets nedgång och fall får vi följa en forskningsexpedition till ett avlägset land, helt isolerat från omvärlden. Titeln associerar till Gibbons verk om romarriket, och även om det plabbiska riket var betydligt mindre till sitt omfång än det romerska, är dess undergång så udda att det ändå har gått till hsitorien.

  I samlingen ingår även 32-årskrisen, berättelsen om hur en samling robotar drabbas av kraftig dödsångest och driver varandra till ett oönskat öde i Isaac Asimovs anda. Samt Erik Holmqvists sagolika äventyr där vi får följa en planlös och tidslös vandring genom ett Solna som ingen sett det förut. Novellen blev det segrande bidraget i Vi i Solnas novelltävling 2016.

 7. Ett eget luftskepp är helt klart värt pengarna

  Ett eget luftskepp är helt klart värt pengarna

  av Medförfattare: K Pollard Genre: , , , ISBN: 978-91-637-5772-3

  “Jag gillar den! Det känns som en blandning av Janet Evanovich och Blade Runner plus Steampunk. När kommer nästa del?”

  “Kap. 1 redan en bladvändare, läser gärna fortsättningen. Blandningen relationer, science fiction och action väcker nyfikenhet. Lättläst”

  Kim är jagad av militären, hennes otrogne ex-pojkvän dyker upp igen, hon hamnar i slagsmål på en fest och hennes hus skjuter en inbrottstjuv. Efter det får hon se bilderna på förödelsen hon ställt till med…

  Det är Kims liv, i ett Stockholm efter år av klimatförändringar, när Stockholm flyttat från vattnet.

 8. Ferrum

  Ferrum

  av Helena TrotzenfeldtGenre: , , ISBN: 978-91-980657-0-1

  Jackie lever ett okomplicerat singelliv i Stockholm på 2020-talet. Det förändras i ett slag när en hundraårig amerikansk kvinna vill träffa henne för att lämna över ett uppdrag som ska rädda Sverige.

  Under 1930- och 40-talet växer föräldralösa oäktingen och torparungen Kajsa-Stina upp i värmländska Bergslagen. Sverige förändras, och hon växer med svåra utmaningar och val i en tid när nya dörrar öppnar sig för starka kvinnor.

  Historierna löper parallellt genom boken, och knyts ihop först i slutet.

  Ferrum är en spänningsroman på temat personlig integritet, där politiska och individuella beslut under nittonundratalet starkt visar sig påverka hela rikets säkerhet och framtid. Den ger en tankeställare som stannar kvar.

 9. Förlora för att vinna

  Förlora för att vinna

  av Genre: , , ISBN: 978-91-980139-2-4

  Vad skulle du göra om du var diplomat på en främmande planet och upptäckte att de skickade barn ut i kriget? Sophie vet exakt vad hon ska göra. Hon försöker stoppa dem och snart är hon på flykt. Men vem är det egentligen som vill döda henne?

  Förlora för att vinna är ett rymdäventyr med fantasykänsla.

  “Klart läsvärd fantasy; levande miljö och ett underliggande budskap som alltid är lika högaktuellt. Passar alla åldrar.” - May-Louise Andersson (Boktipset)

 10. Frantak – en färd genom tid och rum

  Frantak – en färd genom tid och rum

  av Mats EkmanGenre: , ISBN: 978-91-981008-6-0

  "Jag har värsta flunsan! Tatt ett par Frantak och ligger för ankar! Mår som en prins! (Aaahtchoo!)" säger Perkas kompis Rulle när Perka vill låna hans dator, eftersom han inte kan hämta sin egen när polisen sitter och väntar på honom.

  Perka är väl en ganska ordinär lirare som mest tänker på nöjen och sex, arbetar ibland när det finns jobb och försöker ta sig fram så gott han kan i en värld som är på bommen i det mesta. Men en dag köper han ett spel som för honom tillbaka till en fiktiv medeltid - och som sedan drar honom med i en strid som löper genom tid och rum. Det blir ett spel på liv och död som han aldrig kunnat drömma om

  De värsta fienderna är skaparna av den ondskefulla drogen Frantak. Men han möter också  vänner, bland andra Trollkarlen (texten fimpad av hemsidan)

 11. Geonfysiker

  Geonfysiker

  av Tora GreveGenre: ISBN: 978-91-633-9119-4

  Avancerade civilisationer som ägnar sig åt interstellära resor drabbas av följande problem: En far kommer hem och upptäcker att den femåriga dotter han lämnade kvar har växt upp och nu är jämnårig med honom. En annan man förälskar sig i och har sex med sitt eget barnbarn, vilket är en generation för tidigt. 

 12. Gränsland

  Gränsland

  av Johan CederholmGenre: , , ISBN: 978-91-7739-081-7

  Viktors kavaj är visserligen blodig, men han hör inte hemma här. Han har ju inte dött.

  Utanför pendeltågets gallerförsedda fönster sträcker sig Gränslandet, en öken som skiljer döden från livet. I denna främmande värld, långt ifrån tillvaron som börsmäklare, påbörjar han sin resa efter svar.

   I sina mardrömmar återser Viktor sitt forna liv, han förflyttas till hembyn och till lägenheten där han fortfarande bor med sin mor. Men betyder inblickarna något mer? Hur kommer skrotsamlande mutanter, en gåtfull Klaxon-robot och kvinnan med platinablont hår in i bilden?

  * Gränsland är planerad att ges ut som pocket och e-bok under februari 2017.

 13. Hammerslag

  Hammerslag

  av Tora GreveGenre: ISBN: 978-91-7773-112-2

  Direktör Jens Hammer är fanatisk JulesVerne-anhängare och vill förverkliga sin idols drömmar om en månkanon år 1903. Med tillsynes oändliga ekonomiska resurser bygger han världens största hydroelektriska kraftverk och lägger forsen Rjukan i Norge i rör. Samtidigt förvandlar han de karga bondgårdarna i byn Saaheim till en modern industristad, befolkad av Europas ingenjörselit. Det största tekniska underverket är själva kanonen, en massaccelerator som byggs inne i berget Gaustatoppen. Men faktum är att kanonens mynning pekar österut – mot Stockholm.

 14. Kedjor känns bara när du rör dig

  Kedjor känns bara när du rör dig

  av Genre: , ISBN: 978-91-980139-4-8

  Som rådgivarens dotter har Lola alltid gjort vad alla förväntar sig. När hennes far bestämmer att hon ska gifta sig med skrivaren Tammas - trots att hon älskar Pellas - inser Lola att hon måste kämpa för det hon vill.

  Kedjor känns bara när du rör dig är första delen i serien om rymdskeppet Diligentia.

  "Det är en bok om längtan och kärlek. Om förmågan att höja blicken och att ifrågasätta verkligheten. Om att inte ge upp och att våga stå ensam. Och vem kan motstå en sådan historia?"

  - Desirée Fredlund, Bokbloggen My, Myself and I

 15. Människor från Rold

  Människor från Rold

  av Mats EkmanGenre: , ISBN: 978-91-982930-0-5

  Svenne vill egentligen bara en sak: spela gitarr. Men när han upptäcker att hans nya kompisar kommer från en främmande planet, då blir det helt grymt annorlunda.

  ”Hela spelningen var himlastormande, ofattbar, och det ledde till att jag till slut blev kaxig nog att fråga Julius om det inte vore en bra idé att byta namn på bandet. – Andros Rolders, det låter ju bara knasigt! sa jag, och Julius tittade väldigt konstigt på mej.

  – Vad betyder det egentligen? frågade jag och jag måste ha sett otroligt fåraktig ut för han tittade ännu konstigare på mej och svarade inte ens.”

  Det är mycket som verkar konstigt till att börja med men snart finner Svenne att han är indragen i ett livshotande interplanetariskt krig som han inte ens (texten fimpad av hemsidan)

 16. Nimrod

  Nimrod

  av Ann-Charlotte EnglundMedförfattare: Adan Meadows Genre: ISBN: 978-91-87633-05-8

  Trettio år efter det välplanerade och totalt utplånande maktövertagandet har Kung Nimrod och Drottning Semiramis byggt upp ett självförsörjande ziggurat, Nimrodinia, som skyddar "de överlevande" från omvärlden Exterenias fasor. Klasskillnaderna är enorma i kontrollsamhället som lever efter månens cykler. Tillsammans med sina sju eunucker, satraperna, där Sen Envio Gajni är den främste, övervakar regenterna sina intressen. Målet är att skapa den genetiskt perfekta, evigt levande och könlösa människan, nimroden. Styrt av nimrodsystemet, kretsar allt liv kring den välgenomtänkta produktionsapparaten. I takt med att dagen för den slutgiltiga lösningen närmar sig, ökar kampen för överlevnad. Då gör den förkastade hen-titulerade Neniu en märklig upptäckt i soptippen Nekropsia.

 17. Ödeland

  Ödeland

  av Genre: , , , , ISBN: 978-91-980139-9-3

  Ödeland är en novellsamling av Eva Holmquist som utforskar känslan av utanförskap från olika perspektiv och inom olika genrer som nutidsprosa, deckare, science fiction, fantasy och skräck. Vissa av novellerna har blivit publicerade i antologier, tidskrifter eller fått hedersomnämnande i novelltävlingar och andra är helt nyskrivna. 

  Eva Holmquists "Flykten från paradiset" överraskade mig. Jag imponerades över hur Holmquist kombinerat en viktig historia med återhållen humor. Duuu, det här var riktigt bra! - Swedish Zombie i recension av Maskinblod 

  Med fina penseldrag, stämningsmättad inramning och med utsökt temabehandling i impressionistisk anda skriver Eva Holmquist i "Lera på blanka skor"om ett av livets svåraste ögonblick. - Hedersomnämnande i novelltävlingen Nutidsnovellen.

 18. Orionsektorn

  Orionsektorn

  av Tora GreveGenre: ISBN: 978-91-637-0122-1

  Erich von Däniken och Zacharias Sitchin har inspirerat till denna berättelse om hur gudarna kommer till jorden och skapar människorna. Det är en slags omvänt Gilgameshberättelse, där vi får händelserna sett från gudarnas synvinkel. 

 19. Spindeln och humlan

  Spindeln och humlan

  av Mats EkmanGenre: , ISBN: 978-91-981008-7-7

  Spindeln och humlan är en framtidsdeckare som är en fortsättning på science fantasyromanen Frantak – en färd genom tid och rum, men den kan också läsas helt oberoende av denna.

  Vem har satt eld på hela juridiska avdelningen hos Tannier Systems? Och framför allt – varför? Och hur gick det till? Det finns inget motiv och inga misstänkta, själva attentatet är i sig omöjligt att genomföra och polisen ser det som ett tekniskt haveri och ett rent försäkringsfall.

  Den enda som inte köper den förklaringen är Iko Wonte som egentligen är logistiker. Nu ska hon plötsligt utreda ett brott.

  Tannier Systems arbetar hårt på att finna en syndabock och till slut tycker man sig ha funnit den. Men är det verkligen rätt man? Det är alltför mycket som inte stämmer.