web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Roman

 1. "En flicka som heter Anna"

  "En flicka som heter Anna"

  av Genre: ISBN: 978-91-637-1306-4

  Anna föds på en gård i Delsbo som dotter till Thore Härdelin, kapten vid Hälsinge regemente, och hans hustru Sally. Det här är berättelsen om hennes liv.

  Människorna i boken har levat, och en hel del är känt om deras liv. Men författaren använder också sin fantasi. Hon ger här ett porträtt av Anna som barn och ung, som maka och mor i en tid då kvinnans roll diskuterades alltmer, och kvinnor började ta plats på ett annat sätt än tidigare inom politik, vetenskap och kultur.

  Boken ger bland annat en bild av Söderhamn under 1880-talet. Staden höll på att byggas upp efter den stora stadsbranden 1876. Det var en tid av stark utveckling. Kommunikationer förbättrades, telefonbolag öppnade, nya sträckningar av järnvägen drogs,

 2. "Nästan en familj"

  "Nästan en familj"

  av Eva-Lena BjarneborgGenre: ISBN: 978-91-639-2131-5

  Petra kallar sig evighetssingel och är rädd att komma för nära män som hon dejtar. Men mest skrämmande är den genomskinlige mannen i hennes fåtölj.

  Jonas är nybliven tvillingpappa och odlar livsfilosofiska tankar – tills en omskakande händelse förändrar tillvaron helt.

  Sedan Nova var liten kan hon lystra efter faror som en hare. Men faror kan närma sig ljudlöst. När hon råkar avslöja en hemlighet öppnas nya perspektiv.

  När deras öden möts i Göteborg och vardagen övergår i något annat, är det omöjligt att förutse om de kommer att växa tillsammans eller låta sig överskuggas.

  http://ordkanalen.com

 3. 14 december

  14 december

  av Kristina SjögrenGenre:

  Ungdomsroman

 4. Akrobaten

  Akrobaten

  av Jenny ForsbergGenre: ISBN: 978-91-637-5486-9

  ”Nu får det vara nog!” skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet.

  Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilden av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.

  Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sina hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastikhallen och knut på sig själv för att dölja att han är mobbad i skolan. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som följer efter familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten.

  Akrobaten är en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum.

 5. Änkenådens hemlighet

  Änkenådens hemlighet

  av Yvonne WaernGenre: ISBN: 978-91-7517-195-1

  Änkenåden Charlotta träder fram med hjälp av kyrkoböcker och bilder från Undenästrakten. Året är 1779 och hon har blivit änka. Ensam sitter hon på Krsjöhult, en utgård till Fräckestad säteri. Tiveden omkring henne är så gott som väglöst land. I skogen ylar vargar, i kyrkan domderar präster. Charlotta är på jakt efter spåren av sin hemlighet. Motgånger möter henne, från kyrkan likaväl som från hennes egna släktingar.

 6. Äntligen senior

  Äntligen senior

  av Staffan ÖbergGenre: ISBN: 978-91-981645-0-3

  Har du lust att följa med Terje och hans gäng på en båtkryssning? Här finns det spänning, intriger och romantik.

  Vill du veta hur det går för det nyförälskade paret Inger och Roger?

  I dansens virvlar kan mycket hända, Gösta dansar så svetten rinner men han söker alltid efter något mer.......

  Gösta, Terje och hans gäng och många fler får du lära känna i denna rafflande berättelse om livet som senior.

  I slutet av boken dyker en mystisk liten dam upp. Vem är hon? Vad gör hon där? Får vi svar på våra frågor?

  Äntligen senior är den första feelgood-boken i en serie om hur roligt det kan vara att leva som senior.

   

 7. Arvsblod

  Arvsblod

  av Genre: ,

  Tjugo år har passerat sedan alarerna svor sin hämnd och drog ut i ett krig de inte kunde vinna. Fred har än en gång sänkt sig över land och stad. Men ute på kontinenten börjar en förändringens vind återigen att blåsa och från Södern hörs illavarslande rykten. 

  I den veltriska staden Anfang dras den unge adelsmannen Garrin Seminer långsamt in i en konfrontation med dryserna som han vet att han borde försöka undvika – men som hans hjärta allt för länge sökt.

  Samtidigt försöker kaptenen för drysernas elitgarde, Tysander Otaga, att tygla kejsar Merios för att inte förvärra den känsliga situationen i kejsardömet. Men i Tysanders hjärta dväljs egna bekymmer – och hur ska han kunna tygla en skoningslös kejsare när han inte ens kan tygla sina egna tvivel?

 8. Bad Reputation – År Noll

  Bad Reputation – År Noll

  av Eva RosengrenGenre: ISBN: 978-91-983456-2-9

  Som Frankensteins monster. Simone står äntligen på scen och sjunger igen och hon känner hur alla kroppsdelar börjar kommunicera och får liv.

  Efter en personlig systemkollaps flyr Simone till föräldrahemmet på västkusten och startar om sitt liv. Året när hon fyller femtio ska bli hennes År NollSnart har hon både öppnat mindlessness-anstalt för utsjasat stadsfolk och återförenat sitt gamla punkband. Men det där bubblet i blodet från ungdomen – går det att återproducera eller har det för evigt pyst ut som kolsyran i en avslagen läsk?

  Detta är Eva Rosengrens andra roman efter debuten 2016. Släpps i september 2017.  

 9. Bättre än ingen

  Bättre än ingen

  av Christina GustavsonGenre: , ISBN: 978-91-88013-01-9

  Trots solglittret i den lilla sjön och fridfullt susande björkar kastas Senna in i ett dramatiskt och skrämmande otäckt händelseförlopp. Hon hamnar i knipa och tvingas göra ett svårt val. Dessutom blir hon förälskad, men kanske i fel kille?

  Omtumlad och skakad kommer Senna slutligen underfund med sig själv och förstår klarare vad hon egentligen vill. Hon fattar sina beslut, vågar sedan stå för dem också och tar så det slutliga steget ut i den vuxna kvinnans värld.
  Berättelsen bygger på verkliga händelser.

  Finns som bok och e-bok.

 10. Berättelsens ängel

  Berättelsens ängel

  av Jakob SverkerGenre: , , , ISBN: 978-91-981827-0-5

  Sveriges Radios utrikeskorrespondent i Paris, Carl-Henrik Wiberg, upptäcker en mycket farlig krigsförbrytare från sitt förflutna. I samma veva får han ett mystiskt brev och även möjligheten att intervjua en av Frankrikes mest kända och tillbakadragna familjer, industrifamiljen Saurelle. Madeleine Raeder är svensk marknadsassistent på Saurelle-koncernen. Hon tror sig ligga illa till på grund av ett mejl hon skickat till företagets VD.

  Händelseutvecklingen för samman Carl-Henrik och Madeleine och leder dem mot en förskräcklig hemlighet. Den tycks ha beröring till en dokumentportfölj, tillhörande filosofen Walter Benjamin, vilken försvann när han tog sitt liv vid den spansk-franska gränsen hösten 1940. 

  Berättelsens ängel är första delen i en trilogi om Carl-Henrik Wiberg och Madeleine Raeder.

 11. Blodsband

  Blodsband

  av Genre: , ISBN: 978-91-7465-676-3

  Händelsen utspelar sig mellan 60-80-talet. Man följer två flickor, tvillingar, som föds under dramatiska omständigheter. Deras vägar skiljs och de lever helt skilda liv. Men något fattas och sökande efter varandra börjar. 

  Jag älskar denna berättelse och kände mig otroligt stolt och nöjd, när den började dyka upp här och där inom näthandeln.'

  Allt utspelar sig naturligtvis på Gotland och den här gången är det i Visby och Gothem.

 12. Broder själ, syster flamma

  Broder själ, syster flamma

  av Medförfattare: Pernilla Rosenlind (form och korrektur) Genre: , ISBN: 978-91-981371-0-1

  Syskonen Hvárek och Naike flyr från fattigdom och våld. Ärrade för livet av sin uppväxt försöker de börja om i den rika staden vid sjön, men det dröjer inte länge förrän staden visar sin sanna natur. Kampen för överlevnad sliter sönder de starkaste band. Vilken väg väljer du när förtrycket blir övermäktigt? Är du beredd att offra din bror eller syster?

  Broder själ, syster flamma är socialrealistisk fantasy med vuxna teman som sociala och etniska motsättningar, förtryck och korruption. Romanen har fått goda recensioner och resulterat i en diskussion om var gränserna för vad som är fantasy går. Den representerar alldeles uppenbart något annorlunda och nytt inom fantasygenren.

 13. Brudkronan

  Brudkronan

  av Genre: , ISBN: 978-91-7465-567-4

  Min förstfödda som kom till genom en kris. Boken är en paralellberättelse mellan dåtid 40-talet och nutid 2000-talet. Man följer flickan Karin, som råkar ut för både det ena och det andra. Allt utspelar sig på Gotlands centrala punkt Barlingbo och Visby. Jag älskar denna berättelse, men tyvärr var jag naiv när jag gav ut den utan att ha låtit andra bearbeta texten. Men man lär sig och utvecklas hela tiden. Har funderat på att ta tillbaka den och "göra den färdig", men något i mig säger att "låt den vara"! Så för stunden får den vara som den är. Den har dock lästs av ganska många och de säger att de "älskar den ändå".

 14. Delad identitet

  Delad identitet

  av Astrid AhlbergGenre: , ,

  Delad identitet, andra boken i serien om Ön, börjar som en direkt fortsättning på Porten. Vi får följa utvecklingen efter de dramatiska händelserna som avslutar första boken. Men samtidigt utspelar sig ett annat drama, på en annan ö i världen på andra sidan Porten. En liten pojke blir utsatt för ett grymt experiment som ger honom den felaktiga diagnosen personlighetsklyvning. Under sin kamp för att inte gå under beger han sig som ung man till Ön för att söka efter den enda person han tror kan rädda honom. 

 15. Den du var

  Den du var

  av Frida HallbergGenre: ,

  Sabina ärver en liten går halvvägs upp på ett berg. Torpet är utan el och avlopp och ligger långt ifrån närmsta granne.

  Efter uppbrott och svek beslutar hon sig för att flytta dit.

  Under somrarna hon tillbringade där som barn var hennes största önskan att se småfolket och älvorna. Nu lyckas hon öppna ögonen och börjar ana dem.

  En dag dyker det upp en underlig man som hon inte kan avgöra om han är människa eller av älvafolket.

  Den du var handlar om att söka sig ifrån samhällets skrivna och oskrivna regler, för att komma närmare naturen och livet. Om att ta kontrollen över sitt liv.

  Det är en magisk relationsroman som tar oss med ut i skogen – och kanske ännu längre.

 16. Den tunna hinnan

  Den tunna hinnan

  av Astrid AhlbergGenre: , ,

  En flicka vaknar, blind och utan minne. I en annan verklighet kämpar Leira med att uppfylla sin mentors krav på henne. Maron har fått fly till Storskogen där han tas om hand av en egensinnig eremit. Vem är vän och vem är fiende?

 17. Det sägs att en prinsessa

  Det sägs att en prinsessa

  av Yvonne WaernGenre: ISBN: 978-91-7517-378-8

  På ytan är detta en berättelse om två kvinnors utveckling i 1700-talets Tivedstrakter.

  ”Prinsessan” växer upp i en adelsfamilj. En informator undervisar i latin men utelämnar livets väsentligheter. När hon råkat i olycka, klarar hennes familj inte av att hantera hennes skam. I stället skickas hon bort för att ”studera”.  Som guvernant i olika familjer växer hon genom prövningar.  Hennes ungdomsvän vill inte vara kvinna. Som utklädd pojkarbetare ramlar hon ner från ett tak och utvecklas genom sitt lidande som förlamad.

   Under ytan bubblar en upprördhet över kvinnans situation och över behandlingen av de fattiga och lytta. 

  Genom boken glittrar ett försonande stråk av musik och naturromantik. Slutet blir gott, åtminstone för Harald.

 18. Det sjuka arvet

  Det sjuka arvet

  av Medförfattare: Carina Eriksson Genre: , , ISBN: 978-91-7465-904-7

  Gavs ut den 9/6 2015

  Vem är det som vandrar i trapporna i huset på Östra Tullgränd? Kan man verkligen vara så trygg som hoppas på få vara?

  Röster från det förflutna skriker allt högre, de vill inte längre tystas. Varför stör de honom? Kan de bara inte låta honom vara ifred? Mörkret faller och allt blir tyst, nästan…

  På skolan i Roma rådde ett beskedligt lugn… allt var som vanligt… än så länge. Men under ytan rådde ett kaos. Ingen kunde ha anat något, eller kunde de ha gjort det? Visst fanns det tecken, men det är lätt att vara efterklok.

 19. Det som blir över

  Det som blir över

  av Maths NilssonGenre: , ,

  Planerad utgivning augusti 2017

  En thriller om det smutsiga efterspelet till en miljökatastrof i Elfenbenskusten med kopplingar till Sverige. Helt fiktiv men inspirerad av verkliga händelser.

 20. Det var nära…ett slut på vår planet

  Det var nära…ett slut på vår planet

  av Gunnar FossmoGenre: , , , , ISBN: 978-91-7565-434-8

  När jag var i tonåren fick jag en dröm att kunna resa ut i världen se mig omkring lite innan jag skulle bilda min familj i framtiden. Jag gjorde slag i saken gick till arbetsförmedlingen för att höra vad som krävdes för att bli sjöman. Tanken var att....

 21. DIAMANTEN (2010)

  DIAMANTEN (2010)

  av Carl SundbergGenre: ISBN: 978-91-977610-1-7

  Roman om 282 sidor i Pocketformat.  En vacker sommardag finner författaren Sune Carlberg en tidigare stulen sten i gapet på laxen i fontänen på Stora Torget i Laholm. Han lämnar den inte till polisen. Följ Sune Carlberg och Mr. Hacker på deras äventyrliga resa till Brazzaville och Kinshasa där de så småningom fångas in av dem som anser sig vara de rättmätiga ägarna av Kalaharis prinsessa (Diamanten).

  Carl Sundberg har tillbringat sammanlagt tio år i Brazzaville och Kinshasa. Miljöbeskrivningar och fakta varvas i en annorlunda roman där såväl diamanthantering som nutida mission belyses på ett humoristiskt och intressant sätt. 

 22. Dödliga Data

  Dödliga Data

  av Genre: ISBN: 91-27-02803-8

  Noveller om problem förknippade med IT

 23. Drömmaren Karl-Henrik Amadeussons revansch

  Drömmaren Karl-Henrik Amadeussons revansch

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-1674-4

  Boken följer Karl-Henriks brokiga väg från femårsååldern till hans studentexamen som hermodsprivatist vid 22 års ålder.  Vägen var kantad av problem, sjukdomar, tråkningar, misshag och illvilja.

  Boken är också en sann beskrivning av tidsläge. Depressionen efter Kreugerkraschen var enorm och Hitlers  framfart under 1930-talet präglade tidsandan. Det var också fattigdomens och vandringsfolkets tid. Allt detta noterar Karl-Henrik med vaksamma ögon.

  180 sidor             Pris 140 kr

  Tre böcker i samllevarnas portofritt.

  Finns för avhämtning i Kinna, Klockaregatan 9,           tel 0320-12557

 24. En brasiliansk, med svans

  En brasiliansk, med svans

  av Eva RosengrenGenre: ISBN: 978-91-983456-0-5

  Att livet skulle förändras förstod Marilyn första gången Anna kom fram till henne och bad om eld. Hon förstod bara inte hur mycket. Tänk om hon hade vetat vad som väntade. Att hon bit för bit skulle tvingas ut ur sin mörka djungel, ut i det vibrerande, hejdlösa, oberäkneliga livet. Att hon skulle hitta The Yellow Brick Road. Men vart leder den?

  Det här är en karaktärsdriven roman för dig som tycker om att ha roligt, men som inte väjer för det svåra. Hur är det att känna sig som någon annan inuti än vad som syns utanpå? Och vad händer när någon vågar skrapa på ytan?

  35 veckor på pockettopplistan i Akademibokhandeln i Göteborg. Humor med hjärta, hjärna och djup.

  Finns som pocket, e-bok och ljudbok.

 25. En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola

  En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola

  av Ann-Catrin MalmlöfGenre: ISBN: 978-91-978922-0-9

  Kundtjänst, kackerlackor,vapen, vänskap och improvisation är viktiga ingredienser i denna berättelse om nutidens Afrika.

  - Vem bryr sig om kundvård när det är krig? Den kvinnliga konsulten Gerd Malm reser till Angola för att sprida kunskap om det bästa sättet att behandla och behålla sina telekomkunder. Hon tar sig an uppdraget med öppet sinne och nyfikenhet men det sociala livet utarmas efterhand och verkligheten tränger sig alltför nära.