web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Psykologi & Motivation

 1. Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

  Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

  av Genre: , ISBN: 978-91-7463-117-3

  Vår rikaste tillgång när vi utforskar tillvarons skiftande nyanser är våra känslor. Känslorna gör oss mänskliga, berikar tillvaron och ger livet färg. Med dessa tankar som utgångspunkt startade Elisabeth Jönsson, våren 2011, en bloggutmaning inom ramen för inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Utmaningen bar titeln Berika och värna livet.


  I denna personliga reflektionsbok, med plats för egna anteckningar, kan du läsa mer om de tio olika uppdrag som nu omarbetats för publicering i bokform. Gå på egen hand igenom de olika kapitlen, skriv ner dina personliga reflektioner och upplev hur du själv kan berika ditt liv.

  I slutet av boken finner du inspirationskällor att utforska på egen hand och även adresser och länkar till flera av dem som medverkade i "Berika och värna livet".

 2. Det sitter en elefant på min rygg – en liten bok om sorg

  Det sitter en elefant på min rygg – en liten bok om sorg

  av Ulrika KnutsdotterMedförfattare: Petra Vensryd (illustratör) Genre: , ISBN: 978-91-637-6301-4

  En varm och vacker sommardag dör min pappa i cancer. Två dagar senare står jag vid spisen och lagar mat åt familjen. Min kropp är så tung att det känns som att jag har näsan långt ner i grytorna. Då hör jag en röst viska i mitt inre om att det sitter en elefant på min rygg – och jag förstår varför det blivit så tungt att andas. Elefanten stannar kvar hos mig i flera månader och hjälper mig att hantera sorgen genom att förklara den på sitt sätt. Sitt alldeles kloka elefantsätt.

 3. EKO-modellen – En personalhandbok om förlorad graviditet

  EKO-modellen – En personalhandbok om förlorad graviditet

  av Barbara KjellströmMedförfattare: Annsofie Adolfsson Genre: , ISBN: 978-91-978558-5-3

  EKO-modellen är en evidensbaserad handbok för dig som arbetar inom svensk sjukvård och som kommer i kontakt med människor som har förlorat sin graviditet genom missfall eller intrauterin fosterdöd. En förlorad graviditet är ett ämne som sätter djupa spår och som berör många människor, men som det talas lite om.EKO-modellen är en metod, direkt kliniskt tillämpbar med frågeformulär och checklistor. Boken bygger på forskning och ger dig, på ett enkelt och överskådligt sätt, information om vad som händer både fysiskt men även känslomässigt vid en förlorad graviditet. EKO-modellen ger dig konkreta råd och tips hur du som personal kan hjälpa de som drabbats med att bearbeta förlusten och våga försöka få barn igen.

 4. Fantasivandringar-Magiska-Mysiga-Meditationer

  Fantasivandringar-Magiska-Mysiga-Meditationer

  av Ingela Matilda Beausang WånggrenGenre: , , ISBN: 978-91-983754-0-4

  I denna bok kan alla få fantasivandra i både rymden och havet, bland regnbågar och cirkustält. Boken syftar till stärka inre egenskaper och känslor som t.ex. styrka, mod, glädje och hoppfullhet. Man får träna sig på att använda sin fantasi att uttrycka sin vilja och sina önskningar. Boken kan användas på många olika sätt, godnattsaga, lektionsmaterial eller helt enkelt en mysig sagostund. kalla det fantasivandring eller meditation, ivilket fall som helst, får du en spännande inre resa.

  Vi hoppas kunna inspirera alla till att fantasivandra och hitta sin inre skatt.

 5. Fru Anderssons onämnbara

  Fru Anderssons onämnbara

  av Genre: ISBN: 91-631-7430-8

  Fru Anderssons onämnbara om kärlek och sex med lustfyllda tips.

  Hur kan vi hitta nya vägar för att få till ett härligare kärleksliv?

  Det finns olika sorters kärlek, den stora universella kärleken och kärleken i nära relationer. I boken beskrivs skillnaden och den stora vikten av att lära sig att ge båda kärlekarna.

 6. Fru Anderssons små "frön"

  Fru Anderssons små "frön"

  av Genre: ISBN: 91-631-3892-1

  Fru Anderssons små ”frön” är nu sammanslagen med Fru Anderssons handbok i kommunikation.

  Boken är numera inbunden för hand med lintråd och med en vacker inlaga. En alldeles speciell bok och en uppskattad present.

  ”Generöst delar författarinnan med sig av sina livserfarenheter och låter läsaren med – en suck eller ett leende – känna igen sig själv, i livets snårskog.

  Annica går ett steg längre. Boken blir snart som ett samtal med en vän, som inte vill döma eller fördöma, utan hellre uppmuntra, trösta och ge nytt livsmod.

 7. Grab Your Flirtivation Now!

  Grab Your Flirtivation Now!

  av Yvette LissmanGenre: , ,

  Learn how to be irrestisable using Flirtivation and NLP.

  What is Flirtivation, and Why Do I Need It?

  Flirtivation is a brand new term to approach an old concept in a new way. You’re familiar with flirting—but flirting has become a narrow term which has, more or less, a strictly romantic connotation. 
  Flirtivation is a motivation – to flirt! 
  And to expand your flirting into great social interactions with other people. 
  It’s about being motivated to create unions between people—to create bridges of trust. It’s about forging connections of understanding and care between one another. This is not about manipulation—this is about making contact between you and the world in a way that supports you in life. 

 8. Handbok för oglada

  Handbok för oglada

  av Lars StrömMedförfattare: Per Carlbring Genre: , ISBN: 978-91-981511-0-7

  Handbok för oglada är en bok som riktar sig till dig som är deprimerad, nedstämd eller bara oglad i största allmänhet. 

  Genom boken får du tillgång till en rad metoder, huvudsakligen utifrån Kognitiv Beteendeterapi (KBT). Det är alla metoder som i forskning har visat sig ge en tydlig effekt för att minska nedstämdhet och depression och skapa ökad livsglädje. Boken ger dig verktyg både för att förstå ditt mående och för att påverka de delar av ditt liv som har visat sig vara extra viktiga för välmående och livskvalitet. 

  Boken är också lämplig för dig som arbetar med människor där nedstämdhet är en del i problemet, och innehåller både förklaringsmodeller och arbetsformulär som kan användas i den egna verksamheten. 

 9. Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död

  Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död

  av Christina KarlbergMedförfattare: Marita Warborn Lundgren Genre: ISBN: 978-91-637-9654-8

  Döden har gjort intrång. Jordbävningen är ett faktum!

  Hur överlever man? Tar smärtan någonsin slut? Går det att lära sig leva med sorgen och saknaden? Kan man en dag återigen känna glädje och kärlek?

  Vi skriver personligt om livet när en älskad livskamrat hastigt dör alltför tidigt i livet.
  ”Vi vill försöka förmedla att det går att överleva en enorm förlust och att det till och med går att komma tillbaka till det där som kallas livet. Det är till och med möjligt att kunna tänka sig en framtid igen”.

  Boken vänder sig både till dig som förlorat någon du inte kan leva utan och till alla er andra som känner någon som har drabbats. 

 10. KAMELEN

  KAMELEN

  av Ulrika BergeGenre: , , , ISBN: 978-91-981969-0-0

  En kamel lämnar sin karavan och ger sig av på en vandring ut i öknen. Det sätter igång en händelsekedja, en ström av tankar, känslor, minnen och berättelser. I öknen finns tid. Tid att finnas. Tid att se sig själv. Vem är jag?

  En utvecklingsroman. En självbiografi. En fabel.

  "Berättelsen är ren, vacker och klok. Bitvis berörande. Överlag inspirerande. Flera delar var berörda och tänkvärda för mig personligen - och då är jag ändå hemma i det andliga gamet."

  "TACK för en underbar bok! Jag älskar den och vill köpa en till att ge bort i present. den är roligare än en bok av Tage Danielssin som jag läste för ett tag sen. Den var mer politisk men jag gillar den här bättre då den är mer filosofisk."

 11. Kvinnomisshandel – om att börja leva igen!

  Kvinnomisshandel – om att börja leva igen!

  av Genre: ISBN: 978-91-7565-148-4

  Hur kommer man upp till ytan igen efter ett våldsamt förhållande? Hur bryter man negativa mönster så man undviker att upprepa sina misstag?

  I texten har jag varvat mina egna erfarenheter, med tankar och text kring hur problematiken uppstår. Om man ökar sin förståelse och kunskap, kan man också minska risken att hamna där igen.

 12. Kvinnor Berättar #metoo

  Kvinnor Berättar #metoo

  av Yvette LissmanGenre: , , , , ISBN: 978-91-639-5757-4

  En samlingsantologi kring kvinnors upplevelser i samband med #metoo. Utkom dec 2017

  Boken "Kvinnor Berättar #METOO" är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället När hashtaggen #metoo fullkomligt exploderade i allas sociala medier väckte den en stark vilja till förändring. Inte bara hos dem som blivit och blir utsatta, utan även hos många av dem som utsatt andra Helt plötsligt såg de med andra ögon på vad de hade gjort och vad de hade sagt. De förstod plötsligt att de inte var oskyldiga. Uppvaknandet började sprida sig, men det fanns också de som protesterade och ville värja sig och fortsätta normalisera kränkningar, sexism och sexuella övergrepp på olika plan. 

 13. Lilla Yogaboken – Jag är Jag är

  Lilla Yogaboken – Jag är Jag är

  av Ulrika KnutsdotterGenre: , ISBN: 978-91-637-6300-7

  Lilla Yogaboken är uppbyggd kring affirmationer, dvs positiva ord som vill stärka dig fysiskt, mentalt och andligt. Till varje affirmation hör en enskild yogaövning, yogapass eller meditation och även en poetisk och personlig text. De dagar du känner dig rädd kan du läsa affirmationen Jag är MOD och göra den tillhörande övningen. De dagar du känner dig sårbar och liten kan du läsa affirmationen Jag är SKÖNHET och göra det tillhörande yogapasset. Boken är fylld av härliga foton på färgglada sidor och vill fylla dig med inspiration och entusiasm och ge dig verktyg för att må bra i din egen vardag.

 14. Livet tar Gestalt

  Livet tar Gestalt

  av Genre: ISBN: 978-91-637-4116-6

  Vad är då detta för en bok?

  Är det en beskrivning av gestaltteori och gestaltterapi?

  I viss mån. Det är min beskrivning och min upplevelse.

   Men det finns också delar som kanske inte är renodlad gestaltterapi. Och det är helt medvetet från min sida. Jag vill beskriva oss människor och våra relationer på många olika sätt. Ge dig tillgång till olika glasögon, med vars hjälp du kan betrakta verkligheten ur olika synvniklar. Det kan vara en hjälp till att utvidga din syn på vad verkligheten är och hur den kan beskrivas.

  Kanske tilltalar vissa beskrivningar dig mer än andra. Så ta då fasta på dem som passar just nu. Kanske kan de andra tilltala dig senare.

  Författaren är diplomerad från Gestaltakademins organisationslinje 1992.

 15. Mål som motiverar

  Mål som motiverar

  av Genre: ISBN: 978-91-982022-0-5

  Du kan åstadkomma mer än du tror. Din dröm är kanske fullt möjlig? Tro på dig själv och ta reda på vad som krävs för att nå dit. Även om du inte lyckas nå målet, vinner du ändå något på vägen och kanske till och med får uppleva mer än du någonsin trott.

  Mål som motiverar handlar inte bara om hur du sätter mål i vardagen, träningen och arbetslivet – utan också om hur du hanterar motgångar.

  Boken ger dig verktyg för att sätta mål att nå dit du vill.

 16. Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden!

  Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden!

  av Genre:

  Tycker du att det är jobbigt att vara förälder? Vantrivs du i din mammaroll eller känner disharmoni i föräldraskapet? Du är inte ensam!

   Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden berättar 16 mammor om allt från förlossning till samliv. Boken skildrar småbarnslivet från den mörka sidan där oro, ångest och förbjudna tankar ligger i fokus. I denna oretuscherade bok gör författaren upp med offentliga lögner samtidigt som hon ärligt och självutlämnande beskriver småbarnslivet.

  Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden är en bok som ifrågasätter det mysiga mammalivet, en bok som behövs!

 17. Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i

  Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i

  av Genre: ISBN: 978-91-639-0775-3

  Vad det är att vara människa i dag är den existentiella klangbotten vilken Mer Människa - tankar om livet och den tid vi lever i utgår från. Författaren delar med sig av sitt sätt att se på och förhålla sig till livet. Något som mynnar ut i tre livsvägar som beskrivs närmare i boken: viljan till kunskap, viljan till skönhet och viljan att göra skillnad.

  http://www.punctumsaliens.se/mer-manniskatankar-om-livet-och-den-tid-vi-lever-i/

 18. My inner journey

  My inner journey

  av Pia LebsundGenre:

  A spiritual book that I wrote and illustrated after one year´s seminars with Christie-Mary Sheldon and others in this group .

 19. När det inte blev som du tänkt dig – Om missfall, sorg och att våga igen

  När det inte blev som du tänkt dig – Om missfall, sorg och att våga igen

  av Barbara KjellströmGenre: ISBN: 978-91-978558-3-9

  När det inte blev som du tänkt dig vänder sig till dig som har förlorat en graviditet genom missfall eller intrauterin fosterdöd. Boken försöker ge svar på de vanligaste frågorna som många ställer sig efter en förlust. Förhoppningsvis kan svaren vara ett stöd i ditt sorgearbete. 

  En förlorad graviditet är ett ämne som sätter djupa spår och berör många människor, men som det inte talas så ...

 20. Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar

  Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar

  av Christina GustavsonGenre: , ISBN: 978-91-980685-3-5

  Låste jag dörren? Slog jag av spisen? Tittar alla på mig? Jag får hjärtklappning! Jag kvävs – jag måste fly!
  Den här boken vänder sig till de som har problem och till anhöriga och vänner som ibland står handfallna fast de vill hjälpa till. Lättbegripligt och avdramatiserat om olika psykiska problem som hör till våra stora folksjukdomar.
  Boken inleds med fallbeskrivningar av vardagliga situationer. Tvångshandlingar innebär att man har behov av att göra eller undvika vissa saker för att känna sig lugn: räkna saker, tvätta sig, noga eller inte gå på skarvar i gatubeläggningen.

  Finns som bok och e-bok.

 21. Om någon du känner har en depression

  Om någon du känner har en depression

  av Christina GustavsonGenre: , ISBN: 978-91-980685-1-1

  Om någon du känner har en depression
  Depression är en av våra stora folksjukdomar. Omkring en tredjedel av alla har en depression någon gång under sitt liv. Vem som helst kan drabbas. Ofta finner man ingen förklarande orsak, utan depressionen ”bara kom”. Bara en tredjedel av de som drabbas söker hjälp.
  Symptomen kan vara svåra att känna igen. Här visas hur en depression kan se ut för andra i omgivningen. Om det går att upptäcka symptomen fortare, kan fler söka läkare för diagnos och hjälp.
  Boken visar hur man som medmänniska hjälper den som drabbats, hur man kan förebygga depressioner och återfall och mildrar förloppet. Boken vänder sig både till den som är eller har varit deprimerad och till alla vars anhörig, vän eller arbetskamrat drabbats av en depression.

  Finns som bok och e-bok.

 22. Omfamna livet

  Omfamna livet

  av Genre: , , , , , ,

  "Omfamna livet" är en bok lätt att hålla i handen med ett djupt innehåll. Den innehåller korta, fristående texter om livet. Om kärlek, födelse, död, natur, hopp, sorg, glädje, åldrande, mognad och annat som vi människor får uppleva genom livet. 

  Texterna är en blandning av personliga erfarenheter och fantasi. Tanken är att texterna ska läsas med eftertanke. Gärna en text i taget. 

  Boken är tänkt att öppna för samtal med sig själv eller kanske med andra. Texterna i boken passar för en studiecirkel, bokcirkel eller i andra sammanhang där man vill tala om de stora livsfrågorna. Målgrupp är unga vuxna och uppåt.

  Boken "Omfamna livet" är författaren Anna-Karin Mattssons första egenutgivna bok.

 23. Planera smartare – få tid för det viktiga.

  Planera smartare – få tid för det viktiga.

  av Helén VedléMedförfattare: Rune Nilsson Genre: , , , ISBN: 978-91-7557-943-6

   Den konkreta boken om stresshantering.

  (boken är slutsåld, några få ex finns hos författaren)

  www.planerasmartare.se

   

 24. Självbilder – Att komma vidare genom skapande

  Självbilder – Att komma vidare genom skapande

  av Genre: ISBN: 978-91-633-2659-2

  Bildterapi är ett sätt att söka kunskap om sig själv, en väg till läkning och förändring. Hur är det möjligt? Vad är det som sker när man målar? Processerna beskrivs lättillgängligt i en lång rad hoppfulla livsberättelser och bilder gjorda av människor i alla åldrar. Det handlar om ett uttrycksmedel vi alla har tillgång till men som många är ovetande om. Boken visar även hur användbar bilden kan vara för den som arbetar inom t ex pedagogisk, terapeutisk, social och själavårdande verksamhet.

 25. Skrivande röster- inspirationshandbok för skrivsugna

  Skrivande röster- inspirationshandbok för skrivsugna

  av Maria Bielke von SydowGenre: , ISBN: 978-91-979719-5-9

  Att skriva är att definiera sig själv. Bli en skrivande röst!

  En helt ny inspirationshandbok för dig som är skrivsugen och vill ha konkreta exempel, skrivövningar, tips och uppmuntrande råd. Boken innehåller bland annat skrivuppgifter, textexempel med musiktexter, poesi, självbiografiskt skrivande, erotiskt skrivande, novell och bildberättande. Det finns dessutom ett komplett skrivkursupplägg för dig som vill samla ihop ett gäng och skriva tillsammans. 

  följ bokens skrivprocess på http://bielkevonsydow.blogspot.se/p/skrivande-roster.html

  läs recension

  Tidningen kulturen