web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Poesi & Lyrik

 1. Alla andra är zombies (GML 2015)

  Alla andra är zombies (GML 2015)

  av Genre: ISBN: 978-91-87247-96-5

  Min tredje nu föreliggande diktsamling, Alla andra är zombies, markerar en tydlig återgång till modernismens rötter. Såväl ton och stil som motiv är råare och djärvare. Dikternas bildmässiga scener gestaltar fortfarande tankar kring nödvändigheten av kreativitetens etos, humanism och kritik av omedvetenhet och konsumism. Men synen på dikten som gåta har därtill tagit sig ett allt distinktare uttryck.

 2. Anteckningar från vinden

  Anteckningar från vinden

  av Jan Erik HallströmGenre: , ISBN: 91-631-5261-4

  "Så förspiller vi våra liv, i väntan, på det som trots allt... "

  Uppsala, 2004

 3. Bildskrift

  Bildskrift

  av Håkan FredénGenre:

  Lyrik och bilder i kombination

 4. Den seendes dag (GML 2010)

  Den seendes dag (GML 2010)

  av Genre: ISBN: 978-91-86215-43-9

  Den seendes dag (GML 2010) är en ljus diktsamling, ett trotsigt ”trots allt” i mörkret. Jag tar här min utgångspunkt i naturen och förmågan att begrunda och tolka sinnesintryck. Den seende söker och kan upptäcka nya djup och dimensioner hos verkligheten. 

  Mörka stråk och kulturkritiska anslag saknas inte. Tidens förflackning och brist på medvetenhet spelas ut mot de klassiska kulturernas strävan efter stillhet, inre tystnad och djupare insikt.

  Stilen är ordknapp och formen klassisk. Målet är merhet, inte nyhet.

 5. Den till hösten invigde (GML 2012)

  Den till hösten invigde (GML 2012)

  av Genre: ISBN: 978-91-86215-89-7

  Den till hösten invigde fördjupar debutsamlingens teman och motiv. Skapandet och livets annalkande höst som en fruktbar skördetid träder i förgrunden.

  Min sensommar- och hösthimmel är ljus men hotfulla skyar saknas inte. Tidens andliga utarmning och brist på inre substans kontrasterar jag mot de klassiska och österländska kulturernas strävan efter stillhet, inre tystnad och djupare insikt.

  Framställningen är klar, enkel och lågmäld i sitt allvar. Målet är ett klassiskt etos, inte något mediaclowneri.

 6. Dikter från en yngling som nu blivit vuxen.

  Dikter från en yngling som nu blivit vuxen.

  av Rolf Willard EliassonGenre: ISBN: 978-91-7739-680-2

  Detta är en diktsamling från unga år som nu fått nytt liv. De 50 dikterna samt en "bonusdikt" beskriver verkligheten som den är både i fantasi och i verklig nävaro. Precis som den borde vara.

  Tystnaden, lugnet, tankarna, saknaden, kärleken och längtan till ljus och mörker, beskrivs i ord som berör långt in i själen. Funderingar finns mellan himmel och jord.

 7. Dikter och Funderingar

  Dikter och Funderingar

  av Genre: ISBN: 91-630-6181-3

  Att ge ut en diktbok är som att släppa ett löv i Grand Canyon och vänta på ekot, har någon sagt.

  Detta är mitt löv som jag släpper trots att kanske inte ekot blir så starkt. Men blir det bara någon form av eko så är jag nöjd. Jag ger inte ut den här boken för att tjäna pengar utan för att jag har en drivkraft att förmedla något till dig.

  Detta gör jag i form av dikter och en del små funderingar om livet och samhället.

 8. KAMELEN

  KAMELEN

  av Ulrika BergeGenre: , , , ISBN: 978-91-981969-0-0

  En kamel lämnar sin karavan och ger sig av på en vandring ut i öknen. Det sätter igång en händelsekedja, en ström av tankar, känslor, minnen och berättelser. I öknen finns tid. Tid att finnas. Tid att se sig själv. Vem är jag?

  En utvecklingsroman. En självbiografi. En fabel.

  "Berättelsen är ren, vacker och klok. Bitvis berörande. Överlag inspirerande. Flera delar var berörda och tänkvärda för mig personligen - och då är jag ändå hemma i det andliga gamet."

  "TACK för en underbar bok! Jag älskar den och vill köpa en till att ge bort i present. den är roligare än en bok av Tage Danielssin som jag läste för ett tag sen. Den var mer politisk men jag gillar den här bättre då den är mer filosofisk."

 9. KREATIV INSPIRATION Årstider i dikt och bild

  KREATIV INSPIRATION Årstider i dikt och bild

  av Sandra DahlbergGenre: , ISBN: 978-91-7699-935-6

  Inspireras av dikt och bild.

  Dikter och bilder är avsedda att tillsammans eller enskilt inspirera läsaren.

  Avsikten med boken är inspirera.

  Kanske får du din nästa idé eller kansk vågar du ta första steget att själv skriva.

  Skrivandet är en konst och formas av vår omgivning.

  För att lyckas måste man först våga skriva.

  Följ med genom årstidernas gång.

 10. Liv

  Liv

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-5200-1

  Texterna följer ett visst mönster som utgår ifrån en plats och slutar i en känsla. Korta betraktelser av livet med starka inslag av natur, årstider och vädrets skiftningar. Även om formen inte är lika strikt som haiku, känner jag att det finns ett släktskap. Bilderna är en integrerad del av en helhet som jag valt att kalla fotopoesi. Även om texten är det centrala, hänger den ihop på ett intimt sätt med bilden. 

  132 fotopoem samlade i en Inbunden och närproducerad praktutgåva på 272 sidor med handgjord kassett, professionellt formgiven efter konstens alla regler.

 11. MAGISKT OCH TRAGISKT

  MAGISKT OCH TRAGISKT

  av Genre:

  MAGISKT OCH TRAGISKT är en samling kärleksbombade texter, då tanken på kärlek är att den finns överallt i obegränsade former. Ibland maxad till sin yttersta spets och ibland som om någon skriker desperat efter dess frånvaro.

  MAGISKT OCH TRAGISKT är inspirerad av musiken i mina hörlurar. Det är på ett vis en liten del av mitt hjärta, men kanske mest en produkt av otaliga timmars musiklyssnande på repeat. En akustisk version då alla instrument runt omkring inte stör. Som en kärleks-cover i bokform.

 12. Och aldrig så nära

  Och aldrig så nära

  av Jan Erik HallströmGenre: ISBN: 91-89527-00-3
 13. Omfamna livet

  Omfamna livet

  av Genre: , , , , , ,

  "Omfamna livet" är en bok lätt att hålla i handen med ett djupt innehåll. Den innehåller korta, fristående texter om livet. Om kärlek, födelse, död, natur, hopp, sorg, glädje, åldrande, mognad och annat som vi människor får uppleva genom livet. 

  Texterna är en blandning av personliga erfarenheter och fantasi. Tanken är att texterna ska läsas med eftertanke. Gärna en text i taget. 

  Boken är tänkt att öppna för samtal med sig själv eller kanske med andra. Texterna i boken passar för en studiecirkel, bokcirkel eller i andra sammanhang där man vill tala om de stora livsfrågorna. Målgrupp är unga vuxna och uppåt.

  Boken "Omfamna livet" är författaren Anna-Karin Mattssons första egenutgivna bok.

 14. ORDLEK (2017)

  ORDLEK (2017)

  av Carl SundbergGenre: ISBN: 978-91-977610-3-1

  Alla människor leker med ord - på olika språk. Som riktigt små formar vi de första stavelserna som härmningar av ord som föräldrarna talar. Vi registrerar leenden när det "träffar rätt". Som vuxen lär man sig "formlerna". Vilka ord och fraser går hem, vilka gör det inte? Ibland skriver man, eller leker med ord bara för nöjes skull. ORDLEK är en sådan bok.

  Med mitt eget versmått (Tre ord, som börjar på samma bokstav, i varje rad. Tre rader) har jag skrivit ett otal 9-ordsverser. Många av dem finns i ORDLEK. DEssutom ett antal mer eller mindre seriösa dikter.

  ORDLEK är ingen färdig bok. I boken finns några illustrationer. Måla dem med färgpennor! Det finns också några tomma sidor för dina egna Ordlekar.

 15. Passager – 101 haiku

  Passager – 101 haiku

  av Genre:

  Andra haikusamlingen. Den svåra uppföljaren. Kort sammanfattat - mer av allt. Framsidan pryds av en målning signerad konstnären Fredrik Christiansson. Och precis som målningen bjuds läsaren på en mängd versioner och tolkningar av vardagen vi dagligen vandrar genom.

  Låt oss stanna kvar.

  Gästsängen är bäddad i

  kvällens pensionat.

 16. Pepp, Sickan & Krusberth i Nordpolen och andra noveller

  Pepp, Sickan & Krusberth i Nordpolen och andra noveller

  av Genre: , , , , ISBN: 978-91-7565-177-4

  Pepp, Sickan & Krusberth är tre starka karaktärer, som de berättas om i den här samlingsboken med tre berättelser om Pepp, Sickan & Krusberth, och 10+ fler noveller om svidande kärlek, fusk på prov, sorg, vänskap, sjukdom, humor och en mängd andra varierande, känslosamma berättelser av Tricia Furtado.

 17. Skymningstankar

  Skymningstankar

  av Victoria TörnqvistGenre: ISBN: 91-87064-40-5

  I skymningens milda, omslutande ljus, i brytpunkten mellan dag och natt, strömmar en särskild skaparkraft. Många tankar sveper in och orden tränger på, som vill de försöka fånga och uttrycka något av den gångna dagens själ genom att formas till poesi.  

  Vincent Förlag, Boda Rättvik, 2003.

 18. Sorgmantelns skugga (GML 2010)

  Sorgmantelns skugga (GML 2010)

  av Genre: ISBN: 978-91-86215-27-9

  I denna diktsamling, Sorgmantelns skugga (GML 2010), föredrar jag bundet versmått, dvs en gruppering av haikuns stavelser i ordningen 5-7-5. Att hävda att stavelseräkningen går ut över innehållet är att helt missa poängen med allt diktskapande. Åtminstone efter några års skrivande kommer, så att säga, form och innehåll samtidigt i skapelseögonblicket. Dessutom ligger det i kärnan av haikudiktningen att disciplinera sig, att vara avspänt fokuserad på skeendet för att kunna låta sig inspireras av s k zen-händelser. Jag försöker således utgå från en egen autentisk upplevelse av något ”chockartat”, något ”aha-aktigt” som ger en djupare insikt i tillvarons sammanhang.

 19. Världarnas tak

  Världarnas tak

  av Genre:

  Debutsamlingen från 2012. I klassisk minimalistisk haikuskrud utforskas dagens och världens små betraktelser. Dikterna följer den traditionella stavelseräkningen 5-7-5, men blandar samtidigt in små abstrakta stråk i ögonblicksbilderna. Några av dikterna "tolkas" av svartvita fotografier signerade Rickard Andersson.

  Molnstäder. Igen.

  Ändlösa paviljonger.

  Ett dygn är sjösatt.