web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Övrigt

 1. Adventures in Crowd Funding

  Adventures in Crowd Funding

  av Genre: , ,

  An account, a guide and an interview book:  How and why to crowd fund your publishing project - and perhaps why and how not to go about it!

 2. Animals

  Animals

  av Pia LebsundGenre:

  Animals can be in all three modules. Sensory stimulation, moving and social skils in my method Module 1,2,3.

 3. Benjamins konst-såhär gick det till att skapa

  Benjamins konst-såhär gick det till att skapa

  av Pia LebsundGenre:

  Såhär gick det till att skapa för Benjamin som har autism. Han lärde sig inte att läsa eller skriva i skolan så att skapa har blivit ett formspråk för honom till att komplettera sitt tal med. Läs mer om hur svårt det varför lärarna att acceptera betydelsen av att lära sig fäger. Med färger kan han förstå dagarna i hans veckoschema. Han kans spela anpassade musikinstrument. Han kan förklara det han ser och förstärka det med färger ooch han målar härliga bilder och skapr även i screen, keramik och andra material.Utan mitt stöd i alla år skulle hans livsnerv vara förstörd. Han bor idag i Uppsala och fick även kämpa för att behålla detta där som vuxen.  Tjugofem utställningar har Benjamin och jag haft sedan har han ställt ut ca fem gånger i Uppsala.

 4. De storögda utomjordingarna

  De storögda utomjordingarna

  av Genre:

  Den här boken handlar om intelligenser från Zeta Reticuli. De här utomjordingarna inkarnerar nu till jorden efter att ha fullgjort sitt hybridprogram. Jag berättar om mina kontakter med dem och vad jag upplevt.

 5. Den kringskurna himlen. Aforismer (GML 2012)

  Den kringskurna himlen. Aforismer (GML 2012)

  av Genre: ISBN: 978-91-87247-09-5

  Den kringskurna himlen. Anteckningar 2009-2012 består inte endast av aforismer i mer kvalificerad bemärkelse utan även av allmänna tankar, idéer, infall och kommentarer till möten med människor och böcker. Allmänna tids- och kulturkritiska reflektioner får samsas med ett mer specifikt ifrågasättande av naiv positivism, biologism, reduktionism, religiös ateism, konsumism och ytliga tidsfördriv.

 6. Den magiska porten vid Färgargården

  Den magiska porten vid Färgargården

  av Yvette LissmanMedförfattare: Kim M. Kimselius, Åsa Persson, Tuula Löfborg, Anni Svensson, Leila Bramkvist, Tilde Lundin, Charlotta Mjellander, Ella Öhman, Michaela Larsson, Yvette Lissman, Pia Hansen, Lennart Andersson, Maria Joh Genre: , , , , ISBN: 978-91-86485-91-7

  Den här boken är portal till flera författares egna magiska världar. Låt dig inte luras av Färgargårdens idylliska skönhet. Det här är en plats som ingen annan på jorden, här finns öppningen till allt liv. Vid sällsynta tillfällen kan man stöta på något speciellt, ett skimmer, en dold väg, en port. Ta dig i akt, du har blivit varnad!

  Flera författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Finns där en magisk port? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

 7. Den osannolika möbelsnickarskolan

  Den osannolika möbelsnickarskolan

  av Genre: , , ISBN: 978-91-637-0847-3

  Möbelsnickarskolan i Upplands Väsby drevs som kommunal vuxenutbildning från 1976. Boken vill klargöra hur det gick till på skolan, varför det var så roligt där. En skola där alla fick lyckas utifrån sina egna förutsättningar. Om du är intresserad av pedagogik, läs den!

  Möblerna är medlet, inte målet*

  Det har getts många liknelser för Möbelsnickarskolan; ett vattenhål, en brytpunkt, en andningspaus, eller: Skolan är en kreativ hållplats medan man väntar på bussen vidare i livet. Plötsligt kommer det en buss man inte väntat sig, och den kan man ta ...

  *Målet är självkänsla, självkännedom och insikt om att man kan och duger.

 8. Det är jag som är Lennart

  Det är jag som är Lennart

  av Genre: ISBN: 978-91-637-9841-2

  Det är jag som är Lennart är en annorlunda, humoristisk och bitvis sann berättelse om en man som inte är rädd för att vara lite tokig. 

  Lennart Evert Bengtsson är en man i sina bästa år, tycker han själv i alla fall. En dag råkar han ut för en olyckshändelse som ger upphov till egendomliga drömmar.  

  Många har drömmar men Lennart är mannen som förverkligar dem! 

  Han tar chansen och genomför en av sina märkliga idéer ‒ en idé som tar honom till världens alla hörn ...

  ”Jag hade ett leende på läpparna genom hela läsningen och den lämnade mig med en ’feel good’-känsla!” 
  Katarina Vastamäki, författare/lektör

 9. End of game- Världen som lekplats för själen

  End of game- Världen som lekplats för själen

  av Päivi KarabetianGenre: ISBN: 978-91-7517-364-1

  Allt började med frågan: ”Vad är meningen med livet?”, en fråga som många har ställt men inte fått svar på.

  Under tiden medan jag var upptagen med att leva, fick jag små pusselbitar som blev en bild av skapelsen, en större sanning om livet än det jag själv kunde uppleva. ”End of game” är ett resultat av ett uppdrag jag fick från Källan, som jag väljer att kalla för Gud.

  Följ med på min resa från uppväxten som religiös, omedveten människa till andlig skapande varelse. Det är dags att berätta om oss och vår Skapare, avskalad från religionens begränsande ramar.

  Om du är intresserad av att köpa boken kan den beställas genom att maila mig på: paivi.k@live.se. Boken kostar 60 kr + porto

 10. Food,sensory stimulation

  Food,sensory stimulation

  av Pia LebsundGenre:

  Food  as a sensory stimulation is the first module in my method Module 1,2,3

 11. Fötternas bekännelse

  Fötternas bekännelse

  av Genre: ISBN: 978-91-7565-273-3

  Det är med spänd förväntan vi nu ger oss ut på en liten pilgrimsvandring i mitt liv där både mörker och ljus, ont och gott får plats. Min förhoppning är att du skall utmanas att söka ditt ursprung och till slut finna din identitet liksom jag funnit min. Fötternas bekännelse tar dig med på en resa kring familjen, politiken och kyrkan. Min pilgrimsvandring slutar inte här utan har endast börjat sin väg. Låt oss slå följe och samtala om livet!

 12. Gift dig aldrig med en lärare (GML 2011)

  Gift dig aldrig med en lärare (GML 2011)

  av Genre: , ISBN: 978-91-86215-63-7

  Får en lärare bli arg?

  Vad menas med ´flum´?

  Får en lärare vara klädd hur som helst?

  Är du snäll eller snällistisk?

  Vad skall vi ta oss till med de religiösa friskolorna?

  De korta kapitel, ”droppar”, som serveras i Gift dig aldrig med en lärare, har jag publicerat på nätet mellan år 2000 och 2010. De växlar mellan högt och lågt, djupt och ytligt. Vissa bygger på mer grundlig ”research”, andra har snarare karaktären av spontana eruptioner. Merparten innehåller förhoppningsvis någon form av allmän giltighet. Kanske kan lärarstudenter och nybakade lärare ha särskilt stor användning för vissa av bokens råd.

 13. Grön Horisont. Blogg från det röda Sundbyberg 2007-2011

  Grön Horisont. Blogg från det röda Sundbyberg 2007-2011

  av Jan Erik HallströmGenre:

  Vulkan, 2011

 14. Illusionen – En personlig resa mot andligt uppvaknande

  Illusionen – En personlig resa mot andligt uppvaknande

  av Genre: ISBN: 978-91-637-5295-7

  Detta är på många sätt en kontroversiell bok. Den resa vi får följa med på utmanar både de stora religionerna och den moderna vetenskapen, samtidigt som du kan bli tvungen att skärskåda dig själv och dina egna värderingar. Vi lever i en tid där många lämnar de gamla trossatserna bakom sig och fler och fler upplever att den materialistiska världsbilden känns kall och själslös.

  I sitt livslånga sökande efter svar har författaren utforskat platser de flesta av oss aldrig vågat besöka genom att kasta sig in i det okända. Det han berättar skakar om både samhället och våra mest fundamentala föreställningar om verkligheten, och avslöjar en brygga mellan den andliga och fysiska världen.

 15. In i mörkret

  In i mörkret

  av Maria CampbellGenre:

  Utgiven2018. En berättelse om en ung lärarinna, som på 1920-talet hamnar i en avlägsen skogsby med mörkt resultat

 16. Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död

  Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död

  av Marita Warborn LundgrenMedförfattare: Christina Karlberg Genre: ISBN: 978-91-637-9654-8

  Döden har gjort intrång. Jordbävningen är ett faktum! Hur överlever man? Tar smärtan någonsin slut? Går det att lära sig leva med sorgen och saknaden? Kan man en dag återigen känna glädje och kärlek?
  Christina och Marita skriver öppet och personligt om livet när en älskad livskamrat hastigt dör alltför tidigt i livet.

  Boken vänder sig både till dig som förlorat någon du inte kan leva utan och till alla er andra som känner någon som har drabbats.

  Författarna ger tips och råd på hur de runtomkring bör ”bete sig” (eller inte bete sig ...). De berättar också om nätverket VIMIL (Vi som mist någon mitt i livet), som blev ”livlinan” för dem och många andra i samma situation.

 17. Jantelagens vålnad

  Jantelagens vålnad

  av Christina GustavsonGenre: , ISBN: 978-91-980685-6-6

  Jantelagens vålnad är avsedd att väcka debatt. Boken beskriver svensk sjukvård sedd ur ett helikopterperspektiv över ett krisartat och katastrofdrabbat sjukvårdsområde. Den presenterar ett nytt synsätt och nya förslag till lösningar.
  I boken föreslås en vård anpassad till patienternas/skattebetalarnas egna önskemål och behov. En vård utformad i direkt samråd med patientorganisationerna, istället för vården som den ser ut idag.
  Med en förskönande omskrivning kallas det för ”patienten i fokus” när vården istället är utformad av administratörer med kikarsiktet inställt på besparingar för huvudmannen.

  Finns som bok och e-bok.

 18. KAMELEN

  KAMELEN

  av Ulrika BergeGenre: , , , ISBN: 978-91-981969-0-0

  En kamel lämnar sin karavan och ger sig av på en vandring ut i öknen. Det sätter igång en händelsekedja, en ström av tankar, känslor, minnen och berättelser. I öknen finns tid. Tid att finnas. Tid att se sig själv. Vem är jag?

  En utvecklingsroman. En självbiografi. En fabel.

  "Berättelsen är ren, vacker och klok. Bitvis berörande. Överlag inspirerande. Flera delar var berörda och tänkvärda för mig personligen - och då är jag ändå hemma i det andliga gamet."

  "TACK för en underbar bok! Jag älskar den och vill köpa en till att ge bort i present. den är roligare än en bok av Tage Danielssin som jag läste för ett tag sen. Den var mer politisk men jag gillar den här bättre då den är mer filosofisk."

 19. Kvinnor Berättar #metoo

  Kvinnor Berättar #metoo

  av Yvette LissmanGenre: , , , , ISBN: 978-91-639-5757-4

  En samlingsantologi kring kvinnors upplevelser i samband med #metoo. Utkom dec 2017

  Boken "Kvinnor Berättar #METOO" är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället När hashtaggen #metoo fullkomligt exploderade i allas sociala medier väckte den en stark vilja till förändring. Inte bara hos dem som blivit och blir utsatta, utan även hos många av dem som utsatt andra Helt plötsligt såg de med andra ögon på vad de hade gjort och vad de hade sagt. De förstod plötsligt att de inte var oskyldiga. Uppvaknandet började sprida sig, men det fanns också de som protesterade och ville värja sig och fortsätta normalisera kränkningar, sexism och sexuella övergrepp på olika plan. 

 20. Let Me Tell You A Story While You Sleep

  Let Me Tell You A Story While You Sleep

  av Liv JohannessonGenre:

  A young woman has moved to London to start a new life. The fresh start leaves her open to adventures. A chance meeting with a man in a gallery pushes her out of her comfort zone and into a romance she wasn’t looking for. Early experiences of love have left her weary and suspicious, preferring to stay single, but somehow this man gets under her skin. This love is sudden, maddening and out of her control. Will this man prove her earlier stance on relationships wrong? And who is she telling her story to?

 21. Module 1,2,3

  Module 1,2,3

  av Pia LebsundGenre:

  Module 1,2,3 have three modules to work with. Module 1 senses, module 2 different movements and module 3 social training. This is a guide to work with autism.

  It is important to work with all three modules to make progress. This e-book shows the steps to start with.

  Pay attention, aquire your focus, invest time now and make transformation are the words in PAINT to make progress in this irresistible offer to you.

 22. Norge – Rikest i verden, eller bare uhorvelig mange avgifter og forbud

  Norge – Rikest i verden, eller bare uhorvelig mange avgifter og forbud

  av Genre:

  Humoristisk bok om norsk rikedom, avgifter, skatter och förbudsmentalitet.

 23. Obeträddheter (Vulkan 2009)

  Obeträddheter (Vulkan 2009)

  av Genre: ISBN: 978-91-633-5381-9

  Aforismboken Obeträddheter (Vulkan 2009) är inspirerad av G.C. Lichtenbergs (1742-1799) metod att föra s.k. ”kladdböcker”. Personligen har jag fört kladdbok i drygt 20 år. En del har bearbetats och publicerats i andra sammanhang, men merparten har förblivit dolt i skrivbordslådan, såsom avsikten är enligt Lichtenberg. Mina anteckningar har ”separerats och ordnats" under olika rubriker.

 24. Om konsten och livet

  Om konsten och livet

  av Genre: ISBN: 978-91-637-4950-6

  Konstnärer har det tuffare än någonsin. Inte många kan leva enbart på sin konst. Ändå håller de på. Varför? Vilka är drivkrafterna?

  I boken porträtteras 23 konstnärer i text och bild. De berättar om tillvaron och arbetsvardagen. Om hur de tänker kring sina verk. Om konstnärskapets lycka och vedermödor.

  Fotograf Lennart Engström har fotograferat konstnärerna, deras ateljéer och verk.

 25. Omfamna livet

  Omfamna livet

  av Genre: , , , , , ,

  "Omfamna livet" är en bok lätt att hålla i handen med ett djupt innehåll. Den innehåller korta, fristående texter om livet. Om kärlek, födelse, död, natur, hopp, sorg, glädje, åldrande, mognad och annat som vi människor får uppleva genom livet. 

  Texterna är en blandning av personliga erfarenheter och fantasi. Tanken är att texterna ska läsas med eftertanke. Gärna en text i taget. 

  Boken är tänkt att öppna för samtal med sig själv eller kanske med andra. Texterna i boken passar för en studiecirkel, bokcirkel eller i andra sammanhang där man vill tala om de stora livsfrågorna. Målgrupp är unga vuxna och uppåt.

  Boken "Omfamna livet" är författaren Anna-Karin Mattssons första egenutgivna bok.