web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Läromedel

 1. Adventures in Crowd Funding

  Adventures in Crowd Funding

  av Genre: , ,

  An account, a guide and an interview book:  How and why to crowd fund your publishing project - and perhaps why and how not to go about it!

 2. Att sälja i praktiken

  Att sälja i praktiken

  av Christer WallgrenGenre: ISBN: 978-91-7569-020-9

  Lär dig marknadsföring och försäljning från grunden! En bra säljare utbildas i förhandlingsteknik och framställningsteknik men mer sällan i marknadsföring och säljprocesser.. Inte heller i grundläggande allmänt praktiskt marknads- Och försäljningsarbete.

   Målet med boken är att få såväl nybörjare som proffs att använda den som ett riktverktyg i sitt arbete inom B2B (Business to Business) och till detta räknar jag även projektförsäljning, systemförsäljning, komponentförsäljning till projekt och andra komplexa säljprocesser.

  Innehållet upptar bl.a Marknadsföring och ekonomi, Kundkontakt, Kundbesök, Säljprocesser, Offertarbete, Att vara marknads- och försäljningschef med mera.

  Finns även som Ebok ISBN 9789175690971

 3. Den hemliga koden

  Den hemliga koden

  av Genre: ISBN: 91-7307-079-3

  Aktuell forskning om läs- och skrivsvårigheter

 4. Den osannolika möbelsnickarskolan

  Den osannolika möbelsnickarskolan

  av Genre: , , ISBN: 978-91-637-0847-3

  Möbelsnickarskolan i Upplands Väsby drevs som kommunal vuxenutbildning från 1976. Boken vill klargöra hur det gick till på skolan, varför det var så roligt där. En skola där alla fick lyckas utifrån sina egna förutsättningar. Om du är intresserad av pedagogik, läs den!

  Möblerna är medlet, inte målet*

  Det har getts många liknelser för Möbelsnickarskolan; ett vattenhål, en brytpunkt, en andningspaus, eller: Skolan är en kreativ hållplats medan man väntar på bussen vidare i livet. Plötsligt kommer det en buss man inte väntat sig, och den kan man ta ...

  *Målet är självkänsla, självkännedom och insikt om att man kan och duger.

 5. Eboksformatering steg för steg

  Eboksformatering steg för steg

  av Tina BackGenre: ISBN: 978-91-981568-0-5

  Har du funderat på att ge ut en bok? Jämfört med att trycka, distribuera och sälja en pappersbok är det enkelt att ge ut en ebok. Allt som behövs är en uppladdningsklar fil i epubformat. Inga avancerade förkunskaper krävs. Eboksformatering steg för steg tar dig från textmanus till kvalitetstestad, uppladdningsklar ebok i epubformat.

 6. Entreprenörskap: från idé till verklighet

  Entreprenörskap: från idé till verklighet

  av Iréne JanssonGenre: ISBN: 978-91-47-10341-6

  Här får du lära dig allt från idé till start av företag. Boken bygger på konkreta tips och råd med massor av exempel, så att du enkelt förstår hur du ska göra.

  Utveckla idéer

  Starta, planera, utveckla, projekt

  Starta företag

  Marknadsföring, söka  varumärke och skydd, ekonomi, ledarskap, teambuilding

  Länkar och kontakttips i varje avsnitt.

 7. Fantasivandringar-Magiska-Mysiga-Meditationer

  Fantasivandringar-Magiska-Mysiga-Meditationer

  av Ingela Matilda Beausang WånggrenGenre: , , ISBN: 978-91-983754-0-4

  I denna bok kan alla få fantasivandra i både rymden och havet, bland regnbågar och cirkustält. Boken syftar till stärka inre egenskaper och känslor som t.ex. styrka, mod, glädje och hoppfullhet. Man får träna sig på att använda sin fantasi att uttrycka sin vilja och sina önskningar. Boken kan användas på många olika sätt, godnattsaga, lektionsmaterial eller helt enkelt en mysig sagostund. kalla det fantasivandring eller meditation, ivilket fall som helst, får du en spännande inre resa.

  Vi hoppas kunna inspirera alla till att fantasivandra och hitta sin inre skatt.

 8. Får man använda sin fantasi?

  Får man använda sin fantasi?

  av Genre: ,

  Får man använda sin fantasi bygger på erfarenheter från projektet Att äga läsandet och skrivandet som genomfördes på två skolor i Borgholms kommun under hösten 2012. Projektet startades i ett samarbete med Skola & Kultur och Borgholms bibliotek. De elever i årskurs 5/6 som deltog i projektet har förgyllt boken med sina litterära alster. 

  Boken innehåller konkreta tips till övningar och metoder för en kreativ och reflekterande litteraturundervisning tillsammans med barn och unga. Boken riktar sig främst till pedagoger och bibliotekspersonal.

  På webben lever boken vidare: kika in på: Litteraturväggen.se

 9. Författarboken

  Författarboken

  av Kristina SvenssonGenre: , ,

  »Kristina Svenssons handbok är aktuell och mycket matnyttig för såväl debutanten som den etablerade författaren.« BTJ

  »Mycket välskriven och informativ bok. Ett uppslagsverk och en 'bibel' för alla som ska ge ut en bok på eget förlag, eller som bara vill veta mer om bokutgivning.« Författare Kim M. Kimselius

 10. Ge ut en ebok på Amazon

  Ge ut en ebok på Amazon

  av Tina BackGenre: ISBN: 978-91-88684-06-6

  Funderat på att ge ut en ebok på Amazon men inte vetat hur du ska göra?

  Här är handboken du väntat på. Varje steg i processen har enkla instruktioner och tydliga illustrationer.

  Med den här boken ser du exakt vilka filer du ska ladda upp, vilken information du ska fylla i, var den ska fyllas i på Amazons webbsajt och varför.

  Ge ut din ebok snabbt och rätt: skattemässigt, upphovsrättsmässigt och inte minst - marknadsföringsmässigt.

 11. Gift dig aldrig med en lärare (GML 2011)

  Gift dig aldrig med en lärare (GML 2011)

  av Genre: , ISBN: 978-91-86215-63-7

  Får en lärare bli arg?

  Vad menas med ´flum´?

  Får en lärare vara klädd hur som helst?

  Är du snäll eller snällistisk?

  Vad skall vi ta oss till med de religiösa friskolorna?

  De korta kapitel, ”droppar”, som serveras i Gift dig aldrig med en lärare, har jag publicerat på nätet mellan år 2000 och 2010. De växlar mellan högt och lågt, djupt och ytligt. Vissa bygger på mer grundlig ”research”, andra har snarare karaktären av spontana eruptioner. Merparten innehåller förhoppningsvis någon form av allmän giltighet. Kanske kan lärarstudenter och nybakade lärare ha särskilt stor användning för vissa av bokens råd.

 12. Grab Your Flirtivation Now!

  Grab Your Flirtivation Now!

  av Yvette LissmanGenre: , ,

  Learn how to be irrestisable using Flirtivation and NLP.

  What is Flirtivation, and Why Do I Need It?

  Flirtivation is a brand new term to approach an old concept in a new way. You’re familiar with flirting—but flirting has become a narrow term which has, more or less, a strictly romantic connotation. 
  Flirtivation is a motivation – to flirt! 
  And to expand your flirting into great social interactions with other people. 
  It’s about being motivated to create unions between people—to create bridges of trust. It’s about forging connections of understanding and care between one another. This is not about manipulation—this is about making contact between you and the world in a way that supports you in life. 

 13. Kvinnor Berättar #metoo

  Kvinnor Berättar #metoo

  av Yvette LissmanGenre: , , , , ISBN: 978-91-639-5757-4

  En samlingsantologi kring kvinnors upplevelser i samband med #metoo. Utkom dec 2017

  Boken "Kvinnor Berättar #METOO" är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället När hashtaggen #metoo fullkomligt exploderade i allas sociala medier väckte den en stark vilja till förändring. Inte bara hos dem som blivit och blir utsatta, utan även hos många av dem som utsatt andra Helt plötsligt såg de med andra ögon på vad de hade gjort och vad de hade sagt. De förstod plötsligt att de inte var oskyldiga. Uppvaknandet började sprida sig, men det fanns också de som protesterade och ville värja sig och fortsätta normalisera kränkningar, sexism och sexuella övergrepp på olika plan. 

 14. Lena, 4 – 0

  Lena, 4 – 0

  av Genre: , ISBN: 978-91-633-9995-4

  Lena Axelsson, 24 år. doktorand vid Chalmers och inbiten ateist, träffar av en tillfällighet Peter Helland, 45 år, egen företagare och djupt troende kristen.

  Under två intensiva dagar diskuterar de den kristna tron och det sätter djupa spår i dem bägge. Peter tvingas ta ställning till vad han egentligen tror på. Lena tvingas ompröva sin syn på kristna.

 15. Manusförfattarens guide

  Manusförfattarens guide

  av Genre: ,

  Vill du skriva bättre?

  Skriver du för byrålådan eller är du erfaren författare? Skriver du romaner, TV-serier eller uppsatser? Då har den här boken hundratals tips om hur du blir bättre – eller t.o.m. bra!

  hur slipper man skrivkramp?hur kramar man varenda droppe ur sina idéer?hur skapar man intriger och rollfigurer?hur håller man en TV-serie fräsch år efter år?vad är MacGuffin och Element X?

  Lennart Guldbrandsson har jobbat som skrivcoach och manuskonsult sedan 2002 och har hjälpt hundratals personer att skriva bättre. I den här boken krossar han flera myter och regler om att skriva. Efter att ha läst den kommer du att vara redo att göra karriär!

 16. Min Whiplash-och Jag

  Min Whiplash-och Jag

  av Gunnar FossmoGenre: , , ISBN: 978-91-984142-0-2

  Av Gunnar Fossmo, Svenska, ISBN 9789198414202

  ”Min whiplash-skada är från 1969 och vi kommer fortfarande inte överens…”

   

  Så inleder Gunnar Fossmo boken som berättar om hur det är att vara en av de 70000 svenskar som drabbats av så kallad pisksnärtskada i nacken.

  Beställ boken hos länk nedan

  Adlibris

 17. Omfamna livet

  Omfamna livet

  av Genre: , , , , , ,

  "Omfamna livet" är en bok lätt att hålla i handen med ett djupt innehåll. Den innehåller korta, fristående texter om livet. Om kärlek, födelse, död, natur, hopp, sorg, glädje, åldrande, mognad och annat som vi människor får uppleva genom livet. 

  Texterna är en blandning av personliga erfarenheter och fantasi. Tanken är att texterna ska läsas med eftertanke. Gärna en text i taget. 

  Boken är tänkt att öppna för samtal med sig själv eller kanske med andra. Texterna i boken passar för en studiecirkel, bokcirkel eller i andra sammanhang där man vill tala om de stora livsfrågorna. Målgrupp är unga vuxna och uppåt.

  Boken "Omfamna livet" är författaren Anna-Karin Mattssons första egenutgivna bok.

 18. p(God) > 0 Assessment Report

  p(God) > 0 Assessment Report

  av Genre: , ISBN: 978-91-980940-0-8

  Insurance companies use mathematical models of reality to predict the frequency and severity of events in nature which result in insurance claims. Successful models lead to profitable insurance companies.

  Applying the same methodology as financial supervisors utilize to assess the insurance industry's models, this assessment report analyses two different models of reality:

  Worldview 1:
  p(God) > 0
  p(Multiverse) = 0

  Worldview 2:
  p(God) = 0
  p(Multiverse) > 0

 19. Planera smartare – få tid för det viktiga.

  Planera smartare – få tid för det viktiga.

  av Helén VedléMedförfattare: Rune Nilsson Genre: , , , ISBN: 978-91-7557-943-6

   Den konkreta boken om stresshantering.

  (boken är slutsåld, några få ex finns hos författaren)

  www.planerasmartare.se

   

 20. Rätt prospektering är guld värd

  Rätt prospektering är guld värd

  av Christer WallgrenGenre: ISBN: 978-91-7699-039-1

  Boken "Rätt prospektering är guld värd" är unik i sitt slag. Försäljning och marknadsföring innebär att leta kunder och projekt. Något som måste utföras systematiskt och noggrant. Det liknar faktiskt guldvaskning där guldkornen måste hittas i en stormängd sand och grus. Det innebär noggrant grundarbete om man skall hitta kunder och projekt som  säljarbetet lönar sig. 

  Målet är ju att finna projekt och förfrågningar hos sina kunder. När det gäller B2B och OEM  är projekten få per kund och tiden mellan dem kan vara lång och antalet kunder kan vara stort. Viktigt är då att arbeta systematiskt och boken lär därför ut hur prospektlistor och organisationsanalyser kan vara lämpliga verktyg för att samla in information och öka interaktionen med kunden.  

 21. Skapa en ebok med Jutoh

  Skapa en ebok med Jutoh

  av Tina BackGenre: ISBN: 978-91-88684-00-4

  Eböcker är ett nytt format med nya sätt att nå läsarna. Lär dig hur man inkluderar smart marknadsföring direkt i eboken. Lär dig grunderna för att framgångsrikt nå svenska och utländska nätbokhandlare. Gör din ebok tillgänglig på de svenska biblioteken och få ersättning från första utlånet. Upptäck hur enkelt det är att göra eböcker av artiklar, noveller, krönikor, bloggposter, dikter, memoarer, handböcker, tidskrifter eller antologier.

  Importera hela manuset i ett svep, redigera och spara en uppladdningsklar fil i eboksformat: epub eller Amazons mobi. Lägg med webblänkar, typsnitt, bilder, ljudfiler eller video i din ebok. Allt i ett, inga krångliga konverteringar med andra program.
  Med den här boken gör du snabbt och enkelt en proffsig ebok tillgänglig över hela världen.

 22. Skriv som ett proffs

  Skriv som ett proffs

  av Genre: , ISBN: 978-91-87817-80-9

  En av tre svenskar drömmer om att skriva en bok. Vill du bli en av dem som skriver klart och dessutom får boken såld? Det enklaste är att göra som proffsen:

  √ välja idéer med omsorg
  √ lägga upp texten så att den blir effektiv
  √ hitta bokens kärna
  √ ta hjälp av andra
  √ marknadsföra på rätt sätt

  Denna enkla, underhållande guide innehåller massor av tips som du kan återkomma till gång på gång under ditt skrivande. Lär dig hemligheterna, genvägarna och tricken som författare har använt i flera hundra år, tillsammans med flera nya verktyg som faktiskt fungerar.

 23. Sluta stressa på jobbet

  Sluta stressa på jobbet

  av Helén VedléMedförfattare: Rune Nilsson Genre: , , , , ISBN: 978-91-7697-060-7

  SLUTA STRESSA PÅ JOBBET – Lycka till med det du kan förändra själv.

  Den konkreta tipsboken för att minska din jobbstress. 

  BESTÄLL HÄR

  https://slutastressapajobbet.se/bestall_har.html 

  VÅRT MÅL

  Vår önskan är att du ska hitta idéer och lösningar för att minska din stress på jobbet. Vi hoppas att du ska få tid för det viktiga i arbetet. Vi vill att du ska märka att med bättre, och kanske för din del annorlunda metoder och verktyg, går det att arbeta snabbare och effektivare. Du får mer gjort på mindre tid, får en större kontroll, du mår bättre och livet blir enklare. Vi hoppas att du ska använda de idéer som passar ditt liv och din personlighet.