web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Hälsa, Träning & Skönhet

 1. "Klippa Vingarna", 1992

  "Klippa Vingarna", 1992

  av Ingemar H. DrogellGenre:

  Hur man kan lösa akuta kriser i sitt liv.

 2. "Lycklig och Fri Senior", 2011

  "Lycklig och Fri Senior", 2011

  av Ingemar H. DrogellGenre:

  Hur gammal är du egentligen?, Planering Ensam-Vänner-Släkten, Pengar, Din kompetens, Hobbies, Mål och Tankar osv. osv.

 3. 365:an – En utmaning för soffliggare

  365:an – En utmaning för soffliggare

  av Ludvig JanssonGenre: ISBN: 978-91-7611-775-0

  Detta är historien om en resa. En resa om en utmaning som fyra personer antog. En resa för att må bra. Dom flesta skulle kunna genomföra den och många skulle behöva det. Många uttrycker att dom vill förändra sig, sitt beteende och sin vardag för att må bättre. Ändå gör dom inte det.

  Denna bok kan vara till hjälp då.
  Den kan också vara en bra ge-bort-bok.

  Som en röd tråd genom boken finns utmaningen att för egen maskin ta sig fram 365 mil inom 365 dagar. Utöver utmaningen är boken kryddad med olika inlägg av författarens egna erfarenheter, livsiakttagelser och råd.

 4. Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

  Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

  av Genre: , ISBN: 978-91-7463-117-3

  Vår rikaste tillgång när vi utforskar tillvarons skiftande nyanser är våra känslor. Känslorna gör oss mänskliga, berikar tillvaron och ger livet färg. Med dessa tankar som utgångspunkt startade Elisabeth Jönsson, våren 2011, en bloggutmaning inom ramen för inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Utmaningen bar titeln Berika och värna livet.


  I denna personliga reflektionsbok, med plats för egna anteckningar, kan du läsa mer om de tio olika uppdrag som nu omarbetats för publicering i bokform. Gå på egen hand igenom de olika kapitlen, skriv ner dina personliga reflektioner och upplev hur du själv kan berika ditt liv.

  I slutet av boken finner du inspirationskällor att utforska på egen hand och även adresser och länkar till flera av dem som medverkade i "Berika och värna livet".

 5. Det sitter en elefant på min rygg – en liten bok om sorg

  Det sitter en elefant på min rygg – en liten bok om sorg

  av Ulrika KnutsdotterMedförfattare: Petra Vensryd (illustratör) Genre: , ISBN: 978-91-637-6301-4

  En varm och vacker sommardag dör min pappa i cancer. Två dagar senare står jag vid spisen och lagar mat åt familjen. Min kropp är så tung att det känns som att jag har näsan långt ner i grytorna. Då hör jag en röst viska i mitt inre om att det sitter en elefant på min rygg – och jag förstår varför det blivit så tungt att andas. Elefanten stannar kvar hos mig i flera månader och hjälper mig att hantera sorgen genom att förklara den på sitt sätt. Sitt alldeles kloka elefantsätt.

 6. EKO-modellen – En personalhandbok om förlorad graviditet

  EKO-modellen – En personalhandbok om förlorad graviditet

  av Barbara KjellströmMedförfattare: Annsofie Adolfsson Genre: , ISBN: 978-91-978558-5-3

  EKO-modellen är en evidensbaserad handbok för dig som arbetar inom svensk sjukvård och som kommer i kontakt med människor som har förlorat sin graviditet genom missfall eller intrauterin fosterdöd. En förlorad graviditet är ett ämne som sätter djupa spår och som berör många människor, men som det talas lite om.EKO-modellen är en metod, direkt kliniskt tillämpbar med frågeformulär och checklistor. Boken bygger på forskning och ger dig, på ett enkelt och överskådligt sätt, information om vad som händer både fysiskt men även känslomässigt vid en förlorad graviditet. EKO-modellen ger dig konkreta råd och tips hur du som personal kan hjälpa de som drabbats med att bearbeta förlusten och våga försöka få barn igen.

 7. Första läkarboken – om det nyfödda barnet och dess första tid

  Första läkarboken – om det nyfödda barnet och dess första tid

  av Stefan JohanssonGenre: , ISBN: 978-91-980985-0-1

  Att bli förälder är ett av livets största och mest omtumlande ögonblick. Inte konstigt att frågor kan hopa sig: Är barnet friskt? Varför skriker det så mycket? Ska man göra något särskilt med naveln? Hur vet man att barnet äter bra? Är hudprickarna farliga? Varför får nyfödda barn gulsot?

  "Första läkarboken" vänder sig till blivande och nyblivna föräldrar men även till andra som vill lära sig mer om det nyfödda barnet och dess första tid i livet. Utgångspunkten är det friska barnet på BB men boken hand- lar också om de vanligaste anledningarna till att barn ibland behöver vård på en så kallad neonatalavdelning.

  Mer på www.barnlakarboken.se

 8. Handbok för oglada

  Handbok för oglada

  av Lars StrömMedförfattare: Per Carlbring Genre: , ISBN: 978-91-981511-0-7

  Handbok för oglada är en bok som riktar sig till dig som är deprimerad, nedstämd eller bara oglad i största allmänhet. 

  Genom boken får du tillgång till en rad metoder, huvudsakligen utifrån Kognitiv Beteendeterapi (KBT). Det är alla metoder som i forskning har visat sig ge en tydlig effekt för att minska nedstämdhet och depression och skapa ökad livsglädje. Boken ger dig verktyg både för att förstå ditt mående och för att påverka de delar av ditt liv som har visat sig vara extra viktiga för välmående och livskvalitet. 

  Boken är också lämplig för dig som arbetar med människor där nedstämdhet är en del i problemet, och innehåller både förklaringsmodeller och arbetsformulär som kan användas i den egna verksamheten. 

 9. HITTA LÄKNINGEN I SKOGEN – En hjälp ut ur utmattningssyndrom

  HITTA LÄKNINGEN I SKOGEN – En hjälp ut ur utmattningssyndrom

  av Genre: ISBN: 978-91-88265-38-8

  När man är så trött så det värker i varenda ben i hela kroppen, ska man vara glad över att man inte är abborre.
  Carl-Gustaf Lindstedt

  Lösningen på denna kroppsliga trötthet kan vara så enkel som att dra åt skogen...

  Bokstavligt talat. Ny forskning visar nämligen att det är hälsosamt att vistas i skog och vistelsen kan till och med skydda mot allvarliga sjukdomar.

  Boken är för alla människor. Främst för de som ”gått in i väggen”, men även för de som är i riskzonen.

  Boken beskriver på ett lättillgängligt och tidvis humoristiskt sätt hur man kan hitta tillbaka till en harmonisk tillvaro med hjälp av skogens alla detaljer. Stubbar och stenar, kottar och barr, myror och löv - allt får en helt ny innebörd i denna bok.

 10. Jag är sjuk: om manisk överhälsosamhet – ortorexi

  Jag är sjuk: om manisk överhälsosamhet – ortorexi

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-7451-5

  Jag är sjuk är debutanten Lisa Jiseis berättelse om sin jakt på det perfekta, om att försöka uppnå omöjliga mål och ideal och nästan dö på kuppen. Att leva med en besatthet av att vara hälsosam kallas ortorexi, en sjukdom Lisa har upplevt och kämpar emot. Men det som syns på ytan, en fixering vid maten och träningen, är också symptom på något annat.

  Jag är sjuk består av två delar: en självbiografisk del ur Lisas perspektiv och en reflekterande del i vilken Lisa tillsammans med vänner och anhöriga, genom återblickar och eftertanke, hjälper läsaren till insikt och förståelse för livet med ortorexi.

 11. Jantelagens vålnad

  Jantelagens vålnad

  av Christina GustavsonGenre: , ISBN: 978-91-980685-6-6

  Jantelagens vålnad är avsedd att väcka debatt. Boken beskriver svensk sjukvård sedd ur ett helikopterperspektiv över ett krisartat och katastrofdrabbat sjukvårdsområde. Den presenterar ett nytt synsätt och nya förslag till lösningar.
  I boken föreslås en vård anpassad till patienternas/skattebetalarnas egna önskemål och behov. En vård utformad i direkt samråd med patientorganisationerna, istället för vården som den ser ut idag.
  Med en förskönande omskrivning kallas det för ”patienten i fokus” när vården istället är utformad av administratörer med kikarsiktet inställt på besparingar för huvudmannen.

  Finns som bok och e-bok.

 12. Leva med SLE volym 1

  Leva med SLE volym 1

  av Sandra DahlbergGenre: , ISBN: 978-91-7463-362-7

  Visste du att det finns de som blir sjuka av solen?

  Nej, vi pratar inte om cancer utan om SLE.

  Leva med SLE handlar om att leva med denna kroniska sjukdom.

  Diagnosen är mer känd under sitt engelska namn Lupus.

  90 % som drabbas är kvinnor.

  Den syns inte utanpå ändå är det en allvarlig sjukdom.

  Boken tar även upp vad SLE egentligen är.

  ______________________________

  Patienthistorier både av drabbade och anhöriga.

 13. Leva med SLE volym 2 Livet, kärleken och föräldraskap

  Leva med SLE volym 2 Livet, kärleken och föräldraskap

  av Sandra DahlbergGenre: , ISBN: 978-91-7699-427-6

  Leva med SLE, volym 2 Livet, Kärleken och Föräldraskap riktar sig mer på hur livet kan se ut, relationer och föräldraskap.

  Låt dig inspireras! Livet är inte slut för att man får en kronisk sjukdom. Man behöver bara hitta ett verktyg och förhållningssätt som fungerar för just den man är.

  Acceptera din situation på ditt sätt och staka ut din egen väg. Dessa berättelser visar hur fem olika personer tacklar sitt liv med SLE.

  DU är bra som du är och du är INTE ensam.

 14. Lilla Yogaboken – Jag är Jag är

  Lilla Yogaboken – Jag är Jag är

  av Ulrika KnutsdotterGenre: , ISBN: 978-91-637-6300-7

  Lilla Yogaboken är uppbyggd kring affirmationer, dvs positiva ord som vill stärka dig fysiskt, mentalt och andligt. Till varje affirmation hör en enskild yogaövning, yogapass eller meditation och även en poetisk och personlig text. De dagar du känner dig rädd kan du läsa affirmationen Jag är MOD och göra den tillhörande övningen. De dagar du känner dig sårbar och liten kan du läsa affirmationen Jag är SKÖNHET och göra det tillhörande yogapasset. Boken är fylld av härliga foton på färgglada sidor och vill fylla dig med inspiration och entusiasm och ge dig verktyg för att må bra i din egen vardag.

 15. Min Whiplash-och Jag

  Min Whiplash-och Jag

  av Gunnar FossmoGenre: , , ISBN: 978-91-984142-0-2

  Av Gunnar Fossmo, Svenska, ISBN 9789198414202

  ”Min whiplash-skada är från 1969 och vi kommer fortfarande inte överens…”

   

  Så inleder Gunnar Fossmo boken som berättar om hur det är att vara en av de 70000 svenskar som drabbats av så kallad pisksnärtskada i nacken.

  Beställ boken hos länk nedan

  Adlibris

 16. Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar

  Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar

  av Christina GustavsonGenre: , ISBN: 978-91-980685-3-5

  Låste jag dörren? Slog jag av spisen? Tittar alla på mig? Jag får hjärtklappning! Jag kvävs – jag måste fly!
  Den här boken vänder sig till de som har problem och till anhöriga och vänner som ibland står handfallna fast de vill hjälpa till. Lättbegripligt och avdramatiserat om olika psykiska problem som hör till våra stora folksjukdomar.
  Boken inleds med fallbeskrivningar av vardagliga situationer. Tvångshandlingar innebär att man har behov av att göra eller undvika vissa saker för att känna sig lugn: räkna saker, tvätta sig, noga eller inte gå på skarvar i gatubeläggningen.

  Finns som bok och e-bok.

 17. Om någon du känner har en depression

  Om någon du känner har en depression

  av Christina GustavsonGenre: , ISBN: 978-91-980685-1-1

  Om någon du känner har en depression
  Depression är en av våra stora folksjukdomar. Omkring en tredjedel av alla har en depression någon gång under sitt liv. Vem som helst kan drabbas. Ofta finner man ingen förklarande orsak, utan depressionen ”bara kom”. Bara en tredjedel av de som drabbas söker hjälp.
  Symptomen kan vara svåra att känna igen. Här visas hur en depression kan se ut för andra i omgivningen. Om det går att upptäcka symptomen fortare, kan fler söka läkare för diagnos och hjälp.
  Boken visar hur man som medmänniska hjälper den som drabbats, hur man kan förebygga depressioner och återfall och mildrar förloppet. Boken vänder sig både till den som är eller har varit deprimerad och till alla vars anhörig, vän eller arbetskamrat drabbats av en depression.

  Finns som bok och e-bok.

 18. Omfamna livet

  Omfamna livet

  av Genre: , , , , , ,

  "Omfamna livet" är en bok lätt att hålla i handen med ett djupt innehåll. Den innehåller korta, fristående texter om livet. Om kärlek, födelse, död, natur, hopp, sorg, glädje, åldrande, mognad och annat som vi människor får uppleva genom livet. 

  Texterna är en blandning av personliga erfarenheter och fantasi. Tanken är att texterna ska läsas med eftertanke. Gärna en text i taget. 

  Boken är tänkt att öppna för samtal med sig själv eller kanske med andra. Texterna i boken passar för en studiecirkel, bokcirkel eller i andra sammanhang där man vill tala om de stora livsfrågorna. Målgrupp är unga vuxna och uppåt.

  Boken "Omfamna livet" är författaren Anna-Karin Mattssons första egenutgivna bok.

 19. Planera smartare – få tid för det viktiga.

  Planera smartare – få tid för det viktiga.

  av Helén VedléMedförfattare: Rune Nilsson Genre: , , , ISBN: 978-91-7557-943-6

   Den konkreta boken om stresshantering.

  (boken är slutsåld, några få ex finns hos författaren)

  www.planerasmartare.se

   

 20. Sluta stressa på jobbet

  Sluta stressa på jobbet

  av Helén VedléMedförfattare: Rune Nilsson Genre: , , , , ISBN: 978-91-7697-060-7

  SLUTA STRESSA PÅ JOBBET – Lycka till med det du kan förändra själv.

  Den konkreta tipsboken för att minska din jobbstress. 

  BESTÄLL HÄR

  https://slutastressapajobbet.se/bestall_har.html 

  VÅRT MÅL

  Vår önskan är att du ska hitta idéer och lösningar för att minska din stress på jobbet. Vi hoppas att du ska få tid för det viktiga i arbetet. Vi vill att du ska märka att med bättre, och kanske för din del annorlunda metoder och verktyg, går det att arbeta snabbare och effektivare. Du får mer gjort på mindre tid, får en större kontroll, du mår bättre och livet blir enklare. Vi hoppas att du ska använda de idéer som passar ditt liv och din personlighet.