web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Fantasy

 1. Arvsblod

  Arvsblod

  av Genre: ,

  Tjugo år har passerat sedan alarerna svor sin hämnd och drog ut i ett krig de inte kunde vinna. Fred har än en gång sänkt sig över land och stad. Men ute på kontinenten börjar en förändringens vind återigen att blåsa och från Södern hörs illavarslande rykten. 

  I den veltriska staden Anfang dras den unge adelsmannen Garrin Seminer långsamt in i en konfrontation med dryserna som han vet att han borde försöka undvika – men som hans hjärta allt för länge sökt.

  Samtidigt försöker kaptenen för drysernas elitgarde, Tysander Otaga, att tygla kejsar Merios för att inte förvärra den känsliga situationen i kejsardömet. Men i Tysanders hjärta dväljs egna bekymmer – och hur ska han kunna tygla en skoningslös kejsare när han inte ens kan tygla sina egna tvivel?

 2. Åskflickan

  Åskflickan

  av Christina ClaessonGenre: , , ,

  Fyra noveller med magiskt tema, baserade på muntliga originalberättelser av Christina Claesson. Samtliga är utarbetade live i otaliga möten med publik. De präglas av CCs typiska glidning mellan fakta och fantasi, realism och skröna. "Vartenda ord är sant - men allt har inte hänt än" säger CC. Detta är första boken i serien PåPränt som består av novelliserade muntliiga berättelser.
  Mjukband: 978-91-979872-4-0 Elbok: 978-91-979872-4-0 Ljudbok: 978-91-979872-7-1

 3. Broder själ, syster flamma

  Broder själ, syster flamma

  av Medförfattare: Pernilla Rosenlind (form och korrektur) Genre: , ISBN: 978-91-981371-0-1

  Syskonen Hvárek och Naike flyr från fattigdom och våld. Ärrade för livet av sin uppväxt försöker de börja om i den rika staden vid sjön, men det dröjer inte länge förrän staden visar sin sanna natur. Kampen för överlevnad sliter sönder de starkaste band. Vilken väg väljer du när förtrycket blir övermäktigt? Är du beredd att offra din bror eller syster?

  Broder själ, syster flamma är socialrealistisk fantasy med vuxna teman som sociala och etniska motsättningar, förtryck och korruption. Romanen har fått goda recensioner och resulterat i en diskussion om var gränserna för vad som är fantasy går. Den representerar alldeles uppenbart något annorlunda och nytt inom fantasygenren.

 4. Caliciens prinsessor

  Caliciens prinsessor

  av Genre: , ISBN: 978-91-7609-345-0

  Molly och Lisa är två unga prinsessor som lever i var sin del av kungariket Calicien. Landet lever under relativt lugn medan prinsessorna växer upp och allt mer följer sina egna vägar. De rider ut i vildmarken på olika äventyr och lär känna sig själva och världen runt omkring sig. Samtidigt vaknar ett hot från onda makter i Västmark till liv och mörka varelser börjar dyka upp. Lisa och Molly dras alltmer in i kampen mot ondskan. Det blir en lång resa med många äventyr, som tar dem till oväntade platser och leder till oväntade möten, ända till den slutliga striden, där de ska möta sitt öde.

  Provläs ett kapitel här:

  http://www.smakprov.se/bok/caliciens-prinsessor/bj%C3%B6rn-trepte/isbn/9789176093450

 5. Delad identitet

  Delad identitet

  av Astrid AhlbergGenre: , ,

  Delad identitet, andra boken i serien om Ön, börjar som en direkt fortsättning på Porten. Vi får följa utvecklingen efter de dramatiska händelserna som avslutar första boken. Men samtidigt utspelar sig ett annat drama, på en annan ö i världen på andra sidan Porten. En liten pojke blir utsatt för ett grymt experiment som ger honom den felaktiga diagnosen personlighetsklyvning. Under sin kamp för att inte gå under beger han sig som ung man till Ön för att söka efter den enda person han tror kan rädda honom. 

 6. Den du var

  Den du var

  av Frida HallbergGenre: ,

  Sabina ärver en liten går halvvägs upp på ett berg. Torpet är utan el och avlopp och ligger långt ifrån närmsta granne.

  Efter uppbrott och svek beslutar hon sig för att flytta dit.

  Under somrarna hon tillbringade där som barn var hennes största önskan att se småfolket och älvorna. Nu lyckas hon öppna ögonen och börjar ana dem.

  En dag dyker det upp en underlig man som hon inte kan avgöra om han är människa eller av älvafolket.

  Den du var handlar om att söka sig ifrån samhällets skrivna och oskrivna regler, för att komma närmare naturen och livet. Om att ta kontrollen över sitt liv.

  Det är en magisk relationsroman som tar oss med ut i skogen – och kanske ännu längre.

 7. Den magiska porten vid Färgargården

  Den magiska porten vid Färgargården

  av Yvette LissmanMedförfattare: Kim M. Kimselius, Åsa Persson, Tuula Löfborg, Anni Svensson, Leila Bramkvist, Tilde Lundin, Charlotta Mjellander, Ella Öhman, Michaela Larsson, Yvette Lissman, Pia Hansen, Lennart Andersson, Maria Joh Genre: , , , , ISBN: 978-91-86485-91-7

  Den här boken är portal till flera författares egna magiska världar. Låt dig inte luras av Färgargårdens idylliska skönhet. Det här är en plats som ingen annan på jorden, här finns öppningen till allt liv. Vid sällsynta tillfällen kan man stöta på något speciellt, ett skimmer, en dold väg, en port. Ta dig i akt, du har blivit varnad!

  Flera författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Finns där en magisk port? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

 8. Den tunna hinnan

  Den tunna hinnan

  av Astrid AhlbergGenre: , ,

  En flicka vaknar, blind och utan minne. I en annan verklighet kämpar Leira med att uppfylla sin mentors krav på henne. Maron har fått fly till Storskogen där han tas om hand av en egensinnig eremit. Vem är vän och vem är fiende?

 9. Det nästan döda trädet

  Det nästan döda trädet

  av Genre: , ISBN: 978-91-639-0853-8

  Det nästan döda trädet är andra delen i serien Miras saga.

  Plötsligt kände jag tydligt att någonting närmade sig bakifrån. Det var inte möjligt! Jag satt lutad mot solitt berg. Det måste vara en hallucination. Känslan blev starkare och mina hårstrån reste sig på huden. Jag undrade om jag borde varna Tan och Consalvo, men vad skulle de kunna göra?
  Likt dimma som formade sig stod hon plötsligt framför mig. Liten och späd, med håret böljande över ryggen och skimrade som om hennes väsen höll ett eget inre ljus.
  Bergets skyddsande. Rösten var ljus och inte mycket starkare än en viskning.
  "Du kallade?"

  "ungdomsböcker som vänder sig till alla åldrar med väsen inspirerade av nordisk folktro och grekisk mytologi"-Böcker emellan

 10. Det plabbiska rikets nedgång och fall

  Det plabbiska rikets nedgång och fall

  av Klas BerggrenGenre: ,

  I novellen Det plabbiska rikets nedgång och fall får vi följa en forskningsexpedition till ett avlägset land, helt isolerat från omvärlden. Titeln associerar till Gibbons verk om romarriket, och även om det plabbiska riket var betydligt mindre till sitt omfång än det romerska, är dess undergång så udda att det ändå har gått till hsitorien.

  I samlingen ingår även 32-årskrisen, berättelsen om hur en samling robotar drabbas av kraftig dödsångest och driver varandra till ett oönskat öde i Isaac Asimovs anda. Samt Erik Holmqvists sagolika äventyr där vi får följa en planlös och tidslös vandring genom ett Solna som ingen sett det förut. Novellen blev det segrande bidraget i Vi i Solnas novelltävling 2016.

 11. Drakgården

  Drakgården

  av Anna FogelbergGenre: , ISBN: 978-91-979125-0-1

  I Drakgården (2010) möter du driftiga barn, spanarvråkar, ovidianer och gigantiska drakar. En sagobok för dig som gillar äventyr i främmande världar eller bara vill fördriva tiden med lite skön drakfantasy.

  Tilia Emilia och Viljam har bott hos en elak mjölnare och hans familj ända sedan deras föräldrar försvann i den stora snöstormen för två år sedan. När boken börjar har de rymt från mjölnarfamiljen och är på väg till landet bortom de vita bergen som skymtar i horisonten. Men någonting korsar deras väg, det är en man med svart slängkappa som erbjuder dem skjuts genom den mörka skogen. Sätena i hans vagn har mjuka kuddar och han bjuder på äpplen och bröd ur en korg, men vad vill han egentligen?

 12. Drottningen. Siriuskrönikan

  Drottningen. Siriuskrönikan

  av Tora GreveGenre: ISBN: 978-91-7611-414-8

  Den unge adelsmannen Damion Tishtryia kommer till huvudstaden Cibia för att bli klanledare efter sin far. Där möter han motstånd från sina äldre släktingar och dras snabbt in i hovets intriger. Dessutom måste han ta reda på vem som egentligen mördade hans far. Han inser att drottning Kaya Robes är inblandad och att Robesklanen är en långt farligare motståndare än någon räknat med.

  Finns även som hårdband.

  Den tryckta boken innehåller färgbilder.

 13. En av de sista

  En av de sista

  av Genre: , ISBN: 978-91-633-9441-6

  En av de sista är första delen i Ekens dotter.

  Stjärnorna styr ödet och på mindre än ett dygn ställs hela Kels värld på ända. Hon rycks iväg från sin familj och sin bror som hon älskar över allt annat. Vem är hon och var hör hon hemma? Vid Irvs fästning är det av tradition bara pojkar som lärs upp, men Kel får ändå lära sig svärdskonst och om örters helande verkan. Trots att hennes mors fiender inte lämnar henne ifred så finner hon kärleken och ser med tillförsikt på framtiden.

  "Extra glad blir jag alltid när det är en tuff, envis och kritiskt tänkande kvinnlig karaktär som står i centrum" - Litteraturmagazinet

 14. Erövraren. Siriuskrönikan.

  Erövraren. Siriuskrönikan.

  av Tora GreveGenre: ISBN: 978-91-7609-247-7

  Erövraren är första bok i Siriuskrönikan.

  Sirianernas planet rör sig mellan de båda stjärnorna i Sirius solsystem i en instabil bana. Ledaren för den svarte Nairobistammen, Svarte Nairobi, har fått tillgång till en universell Kraft som kan korrigera banan. Vid hjälp av svåra ritualer, där deltagarna riskerar livet, stabiliseras planetens bana. Den aningslöse härskaren Eros av Cibia blir Svarte Nairobis fiende då Nairobistammenh gör stora ingrepp i hans klan. Eros förföljer Svarte Nairobi och vill döda honom och utrota Nairobistammen, utan att veta att han samtidigt hotar planetens existens.

  Finns även som hårdband.

  Den tryckta boken innehåller färgbilder.

 15. Ett eget luftskepp är helt klart värt pengarna

  Ett eget luftskepp är helt klart värt pengarna

  av Medförfattare: K Pollard Genre: , , , ISBN: 978-91-637-5772-3

  “Jag gillar den! Det känns som en blandning av Janet Evanovich och Blade Runner plus Steampunk. När kommer nästa del?”

  “Kap. 1 redan en bladvändare, läser gärna fortsättningen. Blandningen relationer, science fiction och action väcker nyfikenhet. Lättläst”

  Kim är jagad av militären, hennes otrogne ex-pojkvän dyker upp igen, hon hamnar i slagsmål på en fest och hennes hus skjuter en inbrottstjuv. Efter det får hon se bilderna på förödelsen hon ställt till med…

  Det är Kims liv, i ett Stockholm efter år av klimatförändringar, när Stockholm flyttat från vattnet.

 16. Fånge i Sömnlösa träsket

  Fånge i Sömnlösa träsket

  av Anna FogelbergGenre: , ISBN: 978-91-979125-3-2

  Fånge i Sömnlösa träsket (2013) är fjärde delen i serien Övervendarins lärling.
  En efter en försvinner nycklarna till magins källa. Övervendarin är bekymrad. Det vore en katastrof om alla nycklarna faller i händerna på hennes fiende vendari Artesia i Stendalen. Majra är en av landets få magiker som kan höra magiska föremål och Aldra vill ha henne med som nyckelväktare under en resa till Silverdalen.
  Majra ska stanna i Silverdalens slott och vakta den sista nyckeln. Men i skogarna runt slottet finns inte bara opålitliga stigar och odjur, där döljer sig även något annat och en dag är Majra oförsiktig och lämnar slottsträdgården.
   Fånge i Sömnlösa träsket är en riktig bladvändare.”  Siska Humlesjö, BTJ

 17. Förlora för att vinna

  Förlora för att vinna

  av Genre: , , ISBN: 978-91-980139-2-4

  Vad skulle du göra om du var diplomat på en främmande planet och upptäckte att de skickade barn ut i kriget? Sophie vet exakt vad hon ska göra. Hon försöker stoppa dem och snart är hon på flykt. Men vem är det egentligen som vill döda henne?

  Förlora för att vinna är ett rymdäventyr med fantasykänsla.

  “Klart läsvärd fantasy; levande miljö och ett underliggande budskap som alltid är lika högaktuellt. Passar alla åldrar.” - May-Louise Andersson (Boktipset)

 18. Frantak – en färd genom tid och rum

  Frantak – en färd genom tid och rum

  av Mats EkmanGenre: , ISBN: 978-91-981008-6-0

  "Jag har värsta flunsan! Tatt ett par Frantak och ligger för ankar! Mår som en prins! (Aaahtchoo!)" säger Perkas kompis Rulle när Perka vill låna hans dator, eftersom han inte kan hämta sin egen när polisen sitter och väntar på honom.

  Perka är väl en ganska ordinär lirare som mest tänker på nöjen och sex, arbetar ibland när det finns jobb och försöker ta sig fram så gott han kan i en värld som är på bommen i det mesta. Men en dag köper han ett spel som för honom tillbaka till en fiktiv medeltid - och som sedan drar honom med i en strid som löper genom tid och rum. Det blir ett spel på liv och död som han aldrig kunnat drömma om

  De värsta fienderna är skaparna av den ondskefulla drogen Frantak. Men han möter också  vänner, bland andra Trollkarlen (texten fimpad av hemsidan)

 19. Gränsland

  Gränsland

  av Johan CederholmGenre: , , ISBN: 978-91-7739-081-7

  Viktors kavaj är visserligen blodig, men han hör inte hemma här. Han har ju inte dött.

  Utanför pendeltågets gallerförsedda fönster sträcker sig Gränslandet, en öken som skiljer döden från livet. I denna främmande värld, långt ifrån tillvaron som börsmäklare, påbörjar han sin resa efter svar.

   I sina mardrömmar återser Viktor sitt forna liv, han förflyttas till hembyn och till lägenheten där han fortfarande bor med sin mor. Men betyder inblickarna något mer? Hur kommer skrotsamlande mutanter, en gåtfull Klaxon-robot och kvinnan med platinablont hår in i bilden?

  * Gränsland är planerad att ges ut som pocket och e-bok under februari 2017.

 20. Härskaren. Siriuskrönikan.

  Härskaren. Siriuskrönikan.

  av Tora GreveGenre: ISBN: 978-91-7609-925-4

  Härskaren är andra bok i Siriuskrönikan.

  Kaya Robes från matriarkatet i Robesdalen kämpar för sin klans överlevnad gentemot den patriarkale härskaren och erövraren Urian av Cibia. Kaya överger sin dotter Fanny för att bli Urians drottning, en position där de båda fienderna kan kontrollera varandra. Mot sin vilja utvecklar de en kärleksrelation. Men Fanny glömmer inte att Urian har tagit mamman ifrån henne och vill hämnas. Tillfälligtvis upptäcker hon vad som är Urians största svaghet och att hon bär nyckeln till att utnyttja den. 

  Finns även som hårdband.

  Den tryckta boken innehåller färgbilder.

 21. I blixtormens tunnlar

  I blixtormens tunnlar

  av Anna FogelbergGenre: , ISBN: 978-91-979125-2-5

  I blixtormens tunnlar (2012) är den tredje delen i serien Övervendarins lärling.
  När vintern kommer är det dags för Majra att följa med övervendari Aldra Svedundotter på midvinterstämma. Ett möte för landets alla magiker. Majra får i uppgift att ta hand om kistan med nycklarna till magins källa. Men har Majra verkligen de kunskaper som krävs för att hålla nycklarna bort från Stendalens illasinnade vresk Hazeck? Till sin hjälp har hon vännen Vildfred och tillsammans råkar de ut för ett riktigt vinteräventyr med stormar och blixtormar.

 22. I det okända bor rädslan

  I det okända bor rädslan

  av Genre: , ISBN: 978-91-980870-1-7

  Theklas lycka med Gabriel blir kortvarig och han försvinner allt oftare. När hon drabbas av en stor sorg drabbar hans svek henne hårdare och när han lämnar henne för ett liv i underjordentar mardrömmar över hennes tillvaro. Mardrömmar som ibland lämnar fysiska spår och skador på hennes kropp. Är det hans bröder som återigen vill henne illa och varför gör Gabriel i så fall ingenting för att stoppa dem?

  En oväntad spelare lägger sig i den urgamla maktkampen mellan fallna ägnar och demoner och placerar Thekla i dess epicentrum.

  I det okända bor rädslan är den spännande uppföljaren till I skuggan av ett ljus och avslutar serien om Thekla.

 23. I skuggan av ett ljus

  I skuggan av ett ljus

  av Genre: , ISBN: 978-91-980870-0-0

  Thekla känner i hela kroppen att hon är bevakad när hon och kompisgänget är på en sommarfestival men det skrämmer henne inte. Hon söker efter det som skapar känslan men den håller sig hela tiden utom räckhåll och när hon kommer hem försvinner känslan bara för att dyka upp när skolan börjar igen på hösten. 
  Det visar sig att den hänger ihop med den nya killen i klassen, Gabriel du Rietz. 

  Han drar in henne i en urgammal maktkamp mellan fallna änglar och demoner.

 24. Jag ropade

  Jag ropade

  av Frida HallbergGenre: ,

  Vilja möter en man som ger henne en chans att se att en annan verklighet är möjlig.

  Med nyförälskelsens mod följer hon med honom. Men snart inser hon att hon lämnat familj och vänner i en värld som sakta men säkert utplånar sig själv. Kan hon lämna dem åt det ödet? Eller vad kan hon göra för att hjälpa dem?

  En magisk relationsroman som frågar oss hur vi lever egentligen. Som tar oss med till en värld där Vinden talar och Jorden pulserar under fötterna. Där världsresenärer blir till kråkor och verkligheten inte alls behöver vara som vi kommit överens om.

 25. Kvinnan med silverhåret

  Kvinnan med silverhåret

  av Astrid AhlbergGenre: , ,

  I den tredje delen i serien om Ön får vi än en gång möta de välkända karaktärerna från Porten och Delad identitet. Men nu tillkommer ett par nya huvudpersoner, extremt olika varandra. Alec är en ung flicka från vår egen värld. Hon har haft en jobbig uppväxt och är van att klara sig själv. Ändå blir hon beroende av andras hjälp när katastrofen drabbar henne. Kvinnan Sherádme hamnar i Ö-världen av misstag. Hon har en mental egenhet som hon använder sig av i självförsvar. Frågan är om hon är vän eller fiende. Och var kommer hon ifrån? Är det möjligt att det finns ytterligare en annan värld?