web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Deckare

 1. ANAGRAM

  ANAGRAM

  av Genre: ISBN: 978-91-7517-015-2

  "Morden på en medelålders dam och hennes granne förbryllar polisinspektör Annika Vester -erfaren 55+are och brottsutredare på Kriminaljouren. Annika är en rakryggad kvinna, samt klurig gåtlösare som ingen trampar på tårna.

  Hon vurmar för utsatta kvinnor och börjar nysta i morden där det ena har knytning till 60-talet.

  En äldre kommissarie har under alla år, på olika sätt, satt käppar i hjulet och sabbat hennes vidareutbildningar inom yrket. Han ska naturligtvis inte slippa undan detta.

  En gammal kärlekshistoria gör sig påmind när Annika möter en yngre, till synes sjabbig, man.

  Det finns en charmig kollega som tar Annika på allvar när intressanta och spännande saker poppar upp."

 2. Apotekarmordet

  Apotekarmordet

  av Bengt LundbladGenre: ISBN: 978-91-637-5690-0

  Det är midsommarafton 1940 och Henry Widman vandrar runt på Sundbyholmsåsen utanför Eskilstuna för att ta några fotografier till en broschyr som Eskilstuna stad har beställt då han upptäcker en bil stå parkerad vid Sigurdsristningen. Samma bil hittas en halvtimme senare nedkörd i vattnet nedanför slottet. Den nytillträdde kriminalkommissarien och Henrys barndomskamrat Tage Kroon, påbörjar sitt första fall i sin gamla hemstad Eskilstuna efter tio år i Stockholm. Det som först verkar vara ett självmord utvecklar sig till en historia kantad av hemliga dokument som skickas med kurirer, mord och kidnappning. Allt detta utspelar sig i Eskilstuna under tidigt 1940-tal där andra världskriget hänger som en skugga över människorna.

    

 3. Blåeld, änglavingar och blodnäva

  Blåeld, änglavingar och blodnäva

  av Owe LiljebergGenre: ISBN: 978-91-88263-22-3

  BRUTALA BROTT I SMÅSTADSIDYLLEN

  Tidigt en söndagsmorgon störs idyllen av en våldsam brand. Det som många trodde var en olyckshändelse visar sig vara början till ett av Salas största brott. Kriminalkommissarie Gustav Frank utreder fallet tillsammans med sitt team, men de jobbar i motvind då både politiska och polisiära krafter motarbetar dem. Någon vecka senare hittas en styckad kropp i en damm i centrala Sala och Gustav Frank anar ett samband mellan fallen. Hela hans karriär står på spel när en anställd hos polisen kidnappas.

  Kommissarie Frank står inför sitt livs svåraste beslut.

 4. Block : En deckare ur balans i tiden

  Block : En deckare ur balans i tiden

  av Genre: , , ISBN: 978-91-87858-05-5

  Josef Block är trettiosju år gammal.

  Cirka trettiosju år. Svårt att veta exakt när han större delen av sitt liv hoppat runt mellan olika tidsepoker på uppdrag av allehanda klienter som vill ha svar från det förflutna.

  Ty Josef Block är något så unikt som Sveriges enda metatemporala privatdetektiv.

  Vad hände egentligen med farfarsfarfadern som hittades livlös, dränkt i öl? Varför dog en rad för varandra okända människor under mystiska omständigheter – alla på olika konserter? Och vilket öde mötte egentligen Blocks gamla plågoandar från barndomens 1910-tal?

  Med sin unika förmåga att förflytta sig i tiden har Block vigt sitt liv åt att räta ut alla frågetecken hos de som vänt sig till honom, men även de från hans eget förflutna.

 5. BRYGGAN

  BRYGGAN

  av Genre: ISBN: 978-91-7517-365-8

  "En försvunnen man framkallar traumatiska känslor hos polisinspektör Annika Vester. Mötet med mannens sambo, den nertryckta Cecilia, gör att hon engagerar sig i ärendet trots att det inte är hennes ´bord´på Kriminaljouren.

  När Cecilia misshandlas blir Annika ännu mer inblandad i hennes privatliv.  Cecilias son, Matti, bär på hemligheter och hatar sin mamma.

  Även om Annika är trygg i sin roll börjar hon göra upp med Livet när hon konfronteras med olika händelser.

  Annika närmar sig sextio, men anser att åldern bara är en siffra i prästbetyget. Tills den dagen hjärtat säger ifrån.

  Och vad är det Cecilia inte berättar?"

  BRYGGAN innehåller även kapitel med verkliga mord i Skåne.

 6. Den gula giraffen

  Den gula giraffen

  av Eva HeljestenGenre: ISBN: 978-91-637-4874-5

  En man hittas mördad i ett skogsområde i Vaxmora norr om Stockholm. Emma Sjöö och Anders Hallberg får hand om fallet som har tyska förgreningar. Emma reser ner till Tyskland där hon tillsammans med Kriminaloberkommissar Konrad Stolz forskar vidare kring mordoffret och dennes bekantskapskrets. Vad hade han i en helt vanlig mellansvensk skog att göra? Och varför hade han en leksaksgiraff i jackfickan?

  Snart får utredningsgruppen ännu ett mord i Sollentuna på halsen. En framgångsrik affärsman som förlorat stora pengar under dotcom-eran hittas drunknad i poolen under en fest.

  Medan Emma fortsätter med tyskmordet får Hallberg fullt upp med det nya fallet. Polisen inser snart att den skyldiga troligen finns bland gästerna på festen.

  Läs mer och köp direkt (utgiven i ePub-format):

  heljesten.se

 7. Den som ger

  Den som ger

  av Mats LundgrenGenre: , ISBN: 978-91-637-8861-1

  Det här är en kriminalroman som till största delen utspelar sig i Nyköping, men handlingen är även förlagd till Uppsala och Västerås. Mitt mål har varit att skriva en trovärdig historia som både är spännande och lättsam.

  Historien börjar med att den något enkla blondinen Elin Jansson anmäler pojkvännen Roger saknad sedan ett par dagar då han skulle ta upp båten. Roger som är en fyrtiotvåårig lätt kriminell machokille visar sig vara spårlöst försvunnen.

  Huvudkaraktären är en civilanställd utredare som råkar hamna i utredningen och som kommer lite på kant med de "riktiga" poliserna.

   ”Den som ger” är en roman som berör hur uppväxten kan forma oss. Till offer och förövare. Och vilka konsekvenser det kan få.

 8. Det sjuka arvet

  Det sjuka arvet

  av Medförfattare: Carina Eriksson Genre: , , ISBN: 978-91-7465-904-7

  Gavs ut den 9/6 2015

  Vem är det som vandrar i trapporna i huset på Östra Tullgränd? Kan man verkligen vara så trygg som hoppas på få vara?

  Röster från det förflutna skriker allt högre, de vill inte längre tystas. Varför stör de honom? Kan de bara inte låta honom vara ifred? Mörkret faller och allt blir tyst, nästan…

  På skolan i Roma rådde ett beskedligt lugn… allt var som vanligt… än så länge. Men under ytan rådde ett kaos. Ingen kunde ha anat något, eller kunde de ha gjort det? Visst fanns det tecken, men det är lätt att vara efterklok.

 9. Det som blir över

  Det som blir över

  av Maths NilssonGenre: , ,

  Planerad utgivning augusti 2017

  En thriller om det smutsiga efterspelet till en miljökatastrof i Elfenbenskusten med kopplingar till Sverige. Helt fiktiv men inspirerad av verkliga händelser.

 10. Döden har sitt pris

  Döden har sitt pris

  av Jan-Eric BooGenre: ,

  En natt sprängs en serbisk lastbil som förvandlas till ett eldhav vid Netto i Hässleholm. I fö

  rarhytten hittas en skjuten man. Poliserna Michael Lundell och Mirka Salo, som arbetar 

  tillsammans på den nya enhet som har till uppgift att bekämpa den grövsta organiserade 

  brottsligheten, kopplas in på fallet. 

  Utredningen leder dem till Bosnien där Lundell upplevt fasansfulla händelser under sin tid i 

  internationell tjänst. En bild han får se chockar honom och ställer tillvaron på ända. Salo 

  brottas med svårigheter i privatlivet. Är hennes sambo verkligen den han utger sig för att 

  vara? Vem sprängde egentligen lastbilen? Och varför sköts mannen i förarhytten? 

 11. Domkyrkans duvor

  Domkyrkans duvor

  av Bengt LundbladGenre: ISBN: 978-91-88635-71-6

  I mitten av juli 1942 får Henry Widman chansen att bekanta sig med Strängnäs och dess domkyrka. Han har blivit kontrakterad av restaureringskommittén genom domprosten Elis Malmeström försorg att skriva ett litet informationshäfte samt en artikel över den omfattande renoveringen som har pågått en tid och som nu är på sluttampen. Han anländer till Strängnäs en tidig måndag förmiddag och börjar genast se egendomliga ljussken från kyrktornet, få mystiska kyrkohistoriska anekdoter till livs och hamna mitt i en stöld i kyrkan som river upp starka känslor. Därtill har delar av kollekten försvunnit under hela våren och sommaren, något som får den ständigt rödflammande klockaren att se rött.

 12. En fingervisning om mord

  En fingervisning om mord

  av Christina GustavsonGenre: ISBN: 978-91-88013-03-3

  I boken möter du färgstarka personligheter som ”Morsan”, en pensionerad bordellmamma, som nu söker andra vägar till försörjning, Bergman, ett gravt alkoholiserat original, samt kriminalkommissarie Joel Linder, som börjar känna sig låst i småstadstugget och kör motorcykel i sin längtan efter mer luft mellan sig och den sega sörjan på marken. 

  Brotten finns alldeles nära dig. Närmare än du någonsin skulle kunna tro. När det gäller möss eller råttor sägs det att det alltid finns minst en inom tre meters radie, fastän du inte anar det. Hur långt är avståndet till närmaste mördare? 

  Vem skulle kunna mörda? Hur väl känner du egentligen människorna runt omkring dig? 

 13. Frostbiten

  Frostbiten

  av Genre: , , ISBN: 978-91-87548-15-4

  Marie de Valgir hittas medvetslös på uppfarten till sitt hus i Bromma en tidig luciamorgon av ett tidningsbud. I huset återfinns hennes man och dotter brutalt mördade. Allt pekar mot att hon är skyldig. Mikael Falk, traumaläkare, kontaktas för att söka nå hennes medvetande och söka reda på vad som egentligen hände. Men den kontakt han får är med någon helt annan.

  Frostbiten är en nervkittlande  spänningsroman/thriller där ett arv sedan generationer håller framtiden i ett iskallt grepp. Frågan är om det återstår något när sanningen kommit fram?

 14. Hole In One

  Hole In One

  av Owe LiljebergGenre: ISBN: 978-91-88263-36-0

  EN SERIEMÖRDARE
  GÄCKAR SALAPOLISEN

  Tillsammans med kriminaltekniker Kristina Rosenius har Gustav Frank just avnjutit en bit mat och delat en flaska vin på Gruv Ettan. Förväntansfulla tar de plats framför scenen på Salafestivalen när det strax är tid för festivalens höjdpunkt – Amanda Jenssen. Precis innan artisten ska äntra scenen dränks festivalområdet av två explosioner. Lördagskvällen på Stora Torget övergår från glädje till skräck och tårar. 

  Nu sätts Franks team på nya prov då de får jaga en hänsynslös seriemördare. 

 15. Irrbloss

  Irrbloss

  av Bengt LundbladGenre: ISBN: 978-91-637-8053-0

  Henry Widman har hyrt stugan Dalsäng en knapp kilometer sydväst om stationssamhället Eklången i Ärla av fastighetsmäklaren Leo Wessler. Han har tänkt sig en semestervecka med avkopplande vandringar i markerna, fiske och bad.
  I samma stund som han sätter nyckeln i låset till stugan, dras han in i intriger med mord, stöld och svartabörshandel. Samtidigt som Midsommarkrisen har ebbat ut där resultatet av förhandlingarna mellan svenska regeringen och Nazityskland utmynnar i Engelbrechtdivisionens transport genom Sverige från Norge till norra Finland börjar egendomliga händelser ske som gör att både militären och svensk säkerhetspolis börjar röra sig bland stugorna i Ärla.

 16. Livet har sitt pris

  Livet har sitt pris

  av Genre: , , ISBN: 978-91-7517-441-9

  När den internationella kriminalitetens giriga klor når ner till tonårsflickor och tvingar dem till prostitution - då blir polisens arbete tungt och svårutrett. Kriminalinspektör Michael Lundell får på nyårsafton ta hand om en ung flickas självmord och blir mycket illa berörd - han känner flickan som tidigt i livet utsatts för övergrepp av flera slag. Hennes självvalda död visar sig ha kopplingar till organiserad trafficking. Kort därpå sker ett nytt självmord, där kopplingarna liknar de i det första fallet. Tillsammans med sin kollega Mirka Salo försöker Lundell reda ut sambanden och identifiera gärningsmännen bakom människohandeln. Till sin fasa finner han en gammal bekant - den onde lägerlöjtnanten från Balkan, där Michael gjort en insats som polis och suttit som gisslan med löjtnanten som plågoande.

 17. Livet har sitt pris

  Livet har sitt pris

  av Jan-Eric BooGenre: ,

  Två unga flickors plötsliga död. En luttrad polis, Michael Lundell med en ung kollega, Mirka 

  Salo, får i uppdrag att utreda huruvida det är självmord eller ej. Ganska snart hittar de 

  kopplingar till människohandel och prostitution. Vidare leder spåren mot Balkan där Lundell 

  arbetat som polis för FN under kriget. Detta har gett honom stora problem i privatlivet efter 

  att ha suttit som gisslan hos Arkans Tigrar. Dessa traumatiska minnen gör sig nu påminda 

  under utredningen av dödsfallen. Det leder till slut till problem för honom att skilja på 

  privatlivet och tjänsten. En våldsam urladdning blir till slut resultatet och för Lundell väntar 

  stora konsekvenser. 

 18. Marionetten – Boksläpp 10/4-18

  Marionetten – Boksläpp 10/4-18

  av Louise BjörnlundGenre: , ISBN: 978-91-979845-6-0

  »Han sprang fortare än någonsin tidigare. Han snubblade på en trädrot som stack upp ur gräset och ramlade framstupa. Han hörde hur hon skrattade bakom honom. Det skrämde honom så vansinnigt. Han reste sig upp. Hjärtat bultade hårt och gjorde honom yr. Han hörde hur hon närmade sig. Hans ben tappade farten och han kände hur hela hans kropp verkade ge upp. Tårarna brände innanför ögonlocken. Han ville inte. Han måste springa fortare, ännu fortare.«

  En psykologisk kriminalroman där en ung man hittas mördad och lemlästad på en skärgårdsö. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt på gärningsmannen och polisen påminns om ett ouppklarat fall i England. En roman om ett brott där svaren sträcker sig decennier bakåt i tiden.

 19. Miljardbrevet

  Miljardbrevet

  av Genre: , ISBN: 978-91-633-9996-1

  Lisa Arwald, journalist på Dagens Tidning, skickas till en av USA:s elitskolor för att försöka hitta en bok som lär ha förutspått den omvälvande finanskrisen 2008. Det udda med boken är att den bara fanns i ett exemplar och att den skrevs redan 1989. Men boken försvann från skolans bibliotek strax efter att den hade publicerats.

  Carl Friedam, tidigare elev på elitskolan, leder ett av USA:s mest framgångsrika investmentföretag. Verksamhetens framgångar bygger helt och hållet på bokens förutsägelser och Carl är i desperat behov av en uppdaterad trendanalys.

  På var sitt håll börjar Carl och Lisa leta efter bokens författare. Lisa vill veta om boken är sann och Carl vill ha modellen som gör det möjligt att förutsäga börsens rörelser.

  (Utgiven med tillstånd från Finansinspektionen)

 20. Minotauros Tårar

  Minotauros Tårar

  av Maths NilssonGenre: , , ISBN: 978-91-7575-188-7

  Två äldre män närmar sig slutet av sina liv. Walter var soldat i den tyska armén under andra världskriget. Georgios var bara barnet när tyskarna kom till Kreta. Något hände.

  Walter måste åka tillbaka för att försöka göra något åt saker han förträngt i hela sitt liv innan det är försent.

  Boken handlar om kärlek och ondska. Brott och straff. Vem är ond eller god?

  Finalist i Selmapriset 2015 (bästa egenutgivna bok).

 21. Morden i Yttsäter

  Morden i Yttsäter

  av Staffan ÖbergGenre: ISBN: 978-91-981645-6-5

  Vad händer med befolkningen i en by när harmonin och gemenskapen bryts av en våldtäkt och ett bestialiskt trippelmord? Plötsligt är all trygghet borta och ersätts av rädsla. Vem har dödat och varför på detta sätt? Är det någon från byn eller är det någon långt bort ifrån?

  Diskussionerna går varma i kiosken där folket samlas för att höra det senaste. Kan det vara någon som tänker slå till igen? Finns det anledning att vara rädd om sitt liv? Hur blir framtiden i Yttsäter? Blir den ännu mörkare än man någonsin kan ana?

  Polisen gör allt för att utreda morden och hitta mördaren. Byn besöks av en av huvudstadens journalister som är ett ständigt irritationsmoment för polisen. Han är ofta steget före och får kontakt med människorna i byn. 

 22. Ödeland

  Ödeland

  av Genre: , , , , ISBN: 978-91-980139-9-3

  Ödeland är en novellsamling av Eva Holmquist som utforskar känslan av utanförskap från olika perspektiv och inom olika genrer som nutidsprosa, deckare, science fiction, fantasy och skräck. Vissa av novellerna har blivit publicerade i antologier, tidskrifter eller fått hedersomnämnande i novelltävlingar och andra är helt nyskrivna. 

  Eva Holmquists "Flykten från paradiset" överraskade mig. Jag imponerades över hur Holmquist kombinerat en viktig historia med återhållen humor. Duuu, det här var riktigt bra! - Swedish Zombie i recension av Maskinblod 

  Med fina penseldrag, stämningsmättad inramning och med utsökt temabehandling i impressionistisk anda skriver Eva Holmquist i "Lera på blanka skor"om ett av livets svåraste ögonblick. - Hedersomnämnande i novelltävlingen Nutidsnovellen.

 23. Prästens lilla flicka

  Prästens lilla flicka

  av Genre: ISBN: 978-91-981095-2-8

  16-åriga Josefin kommer aldrig hem efter sin sånglektion. En skallgång med frivilliga söker efter den kände Modotränarens dotter. Situationen försvåras ytterligare av den snöstorm som lamslår Höga Kusten.

  Fallet med den försvunna flickan sätter polisstyrkan i Örnsköldsvik på prov. Ju djupare den oerfarna polisaspiranten Kajsa Nordin gräver i fallet, desto fler hemligheter verkar det finnas kvar att upptäcka.

  Samtidigt dras den kända konstnären Zeta på Mariatorget i Stockholm in i dramat när en ung, utlandsfödd man ringer på hos henne. Mannen är på flykt, men från vad? För Zeta, själv nyss hemkommen från New York i ett desperat försök att rädda sin dalande stjärna, behövs verkligen inga fler problem.

 24. Psykologen

  Psykologen

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-3766-4

  Året är 2010. Sommaren har kommit till Umeå, Norrlands residensstad. Psykologen Thomas Erlander fyller år och blir uppvaktad med en utekväll med sin sambo Michelle. I samma stund blir kriminal-kommissarie Martin Edström förbryllad över det nya offret hittas strypt i duschen. Offret har blivit tatuerad av tillsynes okända tecken på kroppen. Därefter hittas det fler offer med liknande tecken. För att lösa gåtan med morden tar Martin till sin hjälp Psykologen Thomas Erlander. När Martin och Thomas gräver djupare i offrens förflutna är dem tvungen att vara beredda på de mörka konsekvenserna som sakta uppbådas...

 25. Ruta Ett (nytt projekt under arbete)

  Ruta Ett (nytt projekt under arbete)

  av Christer WallgrenGenre: ,

  Narkotika förstör liv, det nog nästan alla överens om. Därför finns lagar som skall förhindra den här kriminaliteten. Att bekämpa kriminalitet av det här slaget där mycket pengar står på spel, är som att slåss mot en väderkvarn. En "never Ending story". 

  Boken kommer att handla om hur Per Åström försöker att stoppa en av kanalerna för den här smutsiga hanteringen, men dramatiska händelser stoppar honom i stället. 

  Följ gärna projektet på Wattpad: https://www.wattpad.com/story/112552464-ruta-ett-deckarroman