web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Biografi

 1. "Om ett missfoster"

  "Om ett missfoster"

  av Pauline WågströmGenre: , ISBN: 978-91-7437-923-5

  Det här är en självbiografisk berättelse om ett annorlunda och svårt liv, om hur det känns att leva med selektiv mutism, autism och social fobi. Pauline Wågström beskriver en resa genom en skolgång som kantas av utanförskap, mobbning och en ständigt malande känsla av att vara konstig och misslyckad. I den här boken får vi komma in i Paulines huvud och hon delar med sig av sina innersta tankar och känslor, och det hela skildras nyktert och knivskarpt. Genom boken får man tankeställare och perspektiv - världen och livet kan uppfattas så otroligt olika för olika människor, och om hur mycket de flesta av oss faktiskt tar för givet. Detta är en unik inblick i ett annorlunda och plågsamt liv som berör och engagerar läsaren djupt!

 2. "Om ett missfoster"

  "Om ett missfoster"

  av Pauline WågströmGenre: ,

  Det här är den första, lättlästa versionen av min biografi som handlar om hur det är att leva med autism, selektiv mutism och social fobi.

 3. Dagarna som gick

  Dagarna som gick

  av Stefan NicolaisenMedförfattare: Hans Nicolaisen Genre: ,

  Min far hade i ett antal år sjukdomen ALS. Jag hjälpte honom att skriva om sitt mycket innehållsrika liv där sjukdomen bland annat gjorde att han inte kunde skriva själv eftersom händerna inte lydde. Det har varit en både jobbig och stimulerande uppgift. 

  Bland mycket annat finns avsnitt om ALS, Räddningskåren, Transair, Hemvärnet, rally och äldrevården. Ett rikhaltigt bildmaterial gör boken lättläst. En mycket tänkvärd och personlig bok med underfundig humor...

  Boken är tryckt i svartvitt på eget förlag och omfattar 164 sidor. 

 4. Det var nära…ett slut på vår planet

  Det var nära…ett slut på vår planet

  av Gunnar FossmoGenre: , , , , ISBN: 978-91-7565-434-8

  När jag var i tonåren fick jag en dröm att kunna resa ut i världen se mig omkring lite innan jag skulle bilda min familj i framtiden. Jag gjorde slag i saken gick till arbetsförmedlingen för att höra vad som krävdes för att bli sjöman. Tanken var att....

 5. Din värld är inte min värld

  Din värld är inte min värld

  av Monica PeterssonGenre: ISBN: 978-91-976088-1-7

  Detta är boken om min son som tog livet av sig en månad innan han skulle fylla 27 år.  Boken ger en vardagsskildring hur det är att leva med ett neuropsykiatriskt funktionshinder, samt ett föräldraperspektiv. Boken skildrar också de krockar som sker i mötena med ”Omsorgs-Sverige”, då man har ett osynligt handikapp som innebär ett inre kaos och bristande förmåga att hantera känslor, motgångar och de krav som samhället ställer på en.

 6. Early Swedish Emigration to America. THE PATRIARCH FROM HELSINGLAND Jonas Olson of Bishop Hill

  Early Swedish Emigration to America. THE PATRIARCH FROM HELSINGLAND Jonas Olson of Bishop Hill

  av Jan Erik HallströmMedförfattare: Översättning: Carina Johansson & Jan Erik Hallström Genre: , , , ISBN: 978-91-639-2188-9

  The picture on the cover shows Jonas Olson in Bishop Hill. Scarred by life but seemingly unbroken. Born the son of a farmer in Söderala parish, Helsingland, Sweden. A father who drank and was abusive. Jonas had to take over his parents’ homestead early in life. His first wife died during childbirth. Remarried, two daughters reached adulthood. Head of his household, local parish trustee, juror of the district court, salmon merchant, well-read, profound knowledge of the Bible, and used to writing. He was a so called reader (läsare in Swedish), a devotionalist and spokesman for temperance in southern Helsingland, and a leader of the pietists of his congregation. Unafraid, determined, and tactical – a sly leader. And a leading organizer of the emigration from Helsingland to America in 1846. (Vulkan 2017)

 7. Fallet Engeström. Mannen som plundrade det svenska kulturarvet

  Fallet Engeström. Mannen som plundrade det svenska kulturarvet

  av Genre: , , , ISBN: 978-91-637-7304-4

  Arkeologen Ragnar Engeström stal under hela sitt liv. Den första kuppen genomförde han i 13-årsåldern på Kungliga Myntkabinettet i Stockholm. Från 1971 till 1996 var han anställd på Riksantikvarieämbetets Gotlandsundersökningar. Som respekterad tjänsteman kunde han stjäla antikviteter i kyrkor samt på bibliotek, myntkabinett och museer över hela landet. Vid flera tillfällen iscensatte han fejkade inbrott i syfte att lura försäkringsbolagen på mångmiljonbelopp.

  Som ägare till ett av de mest exklusiva medeltidshusen i Visby var Engeström en man som stod över alla misstankar. Kultursektorns insiderbrottslingar är - särskilt om de sitter på höga positioner - svåra att avslöja. I ett par avslutande kapitel vidgas perspektivet och författaren diskuterar bland annat hur stöldsäkerheten kan förbättras.

 8. Farsan och flyget. Från Marmaverken till Mariehäll

  Farsan och flyget. Från Marmaverken till Mariehäll

  av Jan Erik HallströmGenre: , ISBN: 978-91-85487-91-2

  Atremi, Mjölby 2009. I Farsan och flyget berättar Jan Erik Hallström levande och intressant om sin far, Runo Hallströms liv. I skuggan av ett oroligt Europa hamnar Runo 1936 på F4, Jämtlands flygflottilj. Här får Runo sin första kontakt med flygplan. Flygplanen kommer sedan att dominera hans yrkesliv. Arbetet för honom ut i världen. Parallellt beskrivs det politiska läget i Europa och livet i en familj i Mariehäll, Bromma under efterkrigsåren. Boken är ett stycke svensk 1900-talshistoria.

 9. Förlorat förgånget

  Förlorat förgånget

  av Yvonne WaernGenre: ISBN: 978-91-86819-59-0

  Nina är bara fem år när hon första gången drabbas av de jordlösas hat mot den ryska överklassen. Hennes fasmilj lever ett till synes lugnt liv tills det första världskriget förändrar allt. Ninas förgångna gick förlorat i flytt och fattigdom. Detta är berättelser som är återkspade ur minnesfragment från 1900-talets början. Med autentiska fotografier, många från glasnegativ.

 10. Hallströmare 1800-2012

  Hallströmare 1800-2012

  av Jan Erik HallströmGenre: , ISBN: 978-91-637-2804-4

  Vulkan, 2013

 11. Jag är sjuk: om manisk överhälsosamhet – ortorexi

  Jag är sjuk: om manisk överhälsosamhet – ortorexi

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-7451-5

  Jag är sjuk är debutanten Lisa Jiseis berättelse om sin jakt på det perfekta, om att försöka uppnå omöjliga mål och ideal och nästan dö på kuppen. Att leva med en besatthet av att vara hälsosam kallas ortorexi, en sjukdom Lisa har upplevt och kämpar emot. Men det som syns på ytan, en fixering vid maten och träningen, är också symptom på något annat.

  Jag är sjuk består av två delar: en självbiografisk del ur Lisas perspektiv och en reflekterande del i vilken Lisa tillsammans med vänner och anhöriga, genom återblickar och eftertanke, hjälper läsaren till insikt och förståelse för livet med ortorexi.

 12. Kvinna i strid

  Kvinna i strid

  av Medförfattare: Lars Arenander Genre: ISBN: 978-91-981066-0-2

  Martha Arenanders kusligt närgångna beskrivning av arbetet som sjuksköterska under 1:a världskriget i öster, ryska revolutionen, fortsättningskrigen i Estland och Lettland vid eller framför fronten, finska vinterkriget, 2:a världskriget i öster och i Norge samt en strapatsrik färd över fjällen till Lappland får dig att rysa. Underverk gjorde Martha på plats och bakom fiendelinjen, mirakel tog lite längre tid då hon måste fly med kulorna från rysk militär vinande runt öronen med ihopsamlade sårade soldater. Martha sköt svensk officer i magen med oanade konsekvenser.

 13. Kyrkomålaren

  Kyrkomålaren

  av Maria CampbellGenre:

  utgiven 2011. En dokumentär roman om kyrkomålaren Johan Risberg, som målade många kyrkor i Västergötland på 1700-talet

 14. Lasse-Majas besynnerliga äventyr

  Lasse-Majas besynnerliga äventyr

  av Tina BackGenre: , ISBN: 978-91-981568-5-0

  Historien om bondpojken som blev Sveriges Robin Hood - om man nu kan lita på en oförbätterlig skurk och inpiskad lögnhals.

  Lasse-Maja, tjuv och bedragare i kvinnokläder, berättar osminkat om sina intet ont anande fästmän, vilda stöldturnéer och halsbrytande flykter undan lagens långa arm i 1800-talets mesta storsäljare. Äventyren avlöser varandra snabbt i ett liv levt än som kvinna, än som man, men aldrig inom lagens eller moralens råmärken.

  Lasse-Majas självbiografi blev Sveriges första bestseller när den kom ut 1833. Texten har redigerats typografiskt för att bli mera lättläst, men orden är oförändrade.

 15. Leva med SLE volym 1

  Leva med SLE volym 1

  av Sandra DahlbergGenre: , ISBN: 978-91-7463-362-7

  Visste du att det finns de som blir sjuka av solen?

  Nej, vi pratar inte om cancer utan om SLE.

  Leva med SLE handlar om att leva med denna kroniska sjukdom.

  Diagnosen är mer känd under sitt engelska namn Lupus.

  90 % som drabbas är kvinnor.

  Den syns inte utanpå ändå är det en allvarlig sjukdom.

  Boken tar även upp vad SLE egentligen är.

  ______________________________

  Patienthistorier både av drabbade och anhöriga.

 16. Leva med SLE volym 2 Livet, kärleken och föräldraskap

  Leva med SLE volym 2 Livet, kärleken och föräldraskap

  av Sandra DahlbergGenre: , ISBN: 978-91-7699-427-6

  Leva med SLE, volym 2 Livet, Kärleken och Föräldraskap riktar sig mer på hur livet kan se ut, relationer och föräldraskap.

  Låt dig inspireras! Livet är inte slut för att man får en kronisk sjukdom. Man behöver bara hitta ett verktyg och förhållningssätt som fungerar för just den man är.

  Acceptera din situation på ditt sätt och staka ut din egen väg. Dessa berättelser visar hur fem olika personer tacklar sitt liv med SLE.

  DU är bra som du är och du är INTE ensam.

 17. Livsberättelser ur ett Malmö i förändring; Elly Lagerborg

  Livsberättelser ur ett Malmö i förändring; Elly Lagerborg

  av Ljuba FredenmanGenre: , ISBN: 978-91-981508-0-3

  Detta är 92-åriga Elly Lagerborgs livsberättelse så som hon själv har valt att berätta den. I denna bok låter hon oss resa med på hennes snart hundraåriga vistelse i Malmö.
  Elly ger oss ett unikt underifrånperspektiv som speglar den "vanliga" människans tolkning av ett Malmö som under hennes levnad har genomgått en makalös förvandling.
  Ellys livsberättelse är den första ur en serie på tio böcker som syftar till att öka vår förståelse på Malmös nutida historia.

 18. Livsberättelser ur ett Malmö i förändring; Hans Pedersen Dambo

  Livsberättelser ur ett Malmö i förändring; Hans Pedersen Dambo

  av Ljuba FredenmanGenre: , ISBN: 978-91-981508-1-0

  Detta är 76-årige Hans Pedersen Dambos livsberättelse så som han själv valt att berätta den. I denna bok låter han oss resa med i sin livshistoria. Det ger oss ett unikt underifrånperspektiv som speglar den "vanliga" människans tolkning av det Malmö som under hans levnad har genomgått en makalös förvandling. Hans livsberättelse är den andra ur en serie på tio böcker, vilka syftar till att öka vår förståelse på Malmös moderna historia.

 19. Maktlös står hon kvar av Gunnar Fossmo

  Maktlös står hon kvar av Gunnar Fossmo

  av Gunnar FossmoGenre: , , ISBN: 978-91-984142-1-9

  Två ungdomar träffas i Sverige de blir kära i varandra och de reser åter till Norge till hans familj. Ungdomarna blir kvar i landet helt dåkriget bryter ut i Europa, Norge invaderas av tyska soldater på gatornaoch torg,krigsfartyg i norska fjordar samt tyska bombplan i luften. Allalandets gränser stänger...

  Beställ boken hos länk nedan !

  Bokus

 20. Min Whiplash-och Jag

  Min Whiplash-och Jag

  av Gunnar FossmoGenre: , , ISBN: 978-91-984142-0-2

  Av Gunnar Fossmo, Svenska, ISBN 9789198414202

  ”Min whiplash-skada är från 1969 och vi kommer fortfarande inte överens…”

   

  Så inleder Gunnar Fossmo boken som berättar om hur det är att vara en av de 70000 svenskar som drabbats av så kallad pisksnärtskada i nacken.

  Beställ boken hos länk nedan

  Adlibris

 21. När två världar kolliderar

  När två världar kolliderar

  av Anita LindholmGenre: ISBN: 978-91-7565-370-9

  Jag skulle sätta mig på köksstolen och hon skulle spå mig. Niko och hans far stod framför och hon bakom, de sa åt mig blunda och lägg händerna i famnen. Ingen sa någonting ytterligare och där satt jag precis så som de hade sagt och hans mor börjar rabbla en ramsa. Plötsligt känner jag att det kommer nånting i mitt hår och att nånting regnar över mig, så jag i min förskräckelse öppnar ögonen... Iraniern och finlandssvenskan, möt Nitta och Niko. Nitta kom till Sverige som 6-åring och Niko som ung man. Två livsöden som mötte varandra. En resa genom deras livsvandring tillsammans. Hur har de överlevt flera decennier tillsammans? 

 22. Profetens kurir. Från Ljusne älv till Bishop Hill

  Profetens kurir. Från Ljusne älv till Bishop Hill

  av Jan Erik HallströmGenre: , ISBN: 978-91-639-4057-6

  Har ni hört talas om gården Forsdahl i Söderala socken i Hälsingland? Den låg utefter gamla vägen från Söderala mot Ljusne. Där bodde för länge sedan en liten beskäftig skräddare som skulle komma att följa med de väckelsekristna Erikjansarna till Amerika. Hans namn var Nils Jonsson Hedin, och han var född i Långå i Härjedalen 1818. Efter stort rabalder tvingades jansarna 1846 emigrera till Amerika, där de grundade Bishop Hill. Hedin blev en av de 12 apostlarna. Det här är berättelsen om hans liv. (Solentro, 2017)

 23. Tidig svensk emigration till Amerika. Patriarken från Söderala. Jonas Olsson of Bishop Hill

  Tidig svensk emigration till Amerika. Patriarken från Söderala. Jonas Olsson of Bishop Hill

  av Jan Erik HallströmGenre: , ISBN: 978-91-639-0280-2

  Vulkan, 2016

 24. Varför händer det mig?

  Varför händer det mig?

  av Pia LebsundMedförfattare: Perl Lebovits Genre:

  En av mina tyngsta böcker som är en blanding av självbiografi, fiction och esoteriska värderingar. Jag återberättar starka berättelser som mina föräldrar berättat från koncentrationsläger och försöker ta mig ur medberoendet genom att ta upp Inanna myten. Jag kliver ned i underjorden och försöker förstå smärtan som min mamma och pappa återberättar. Jag försökte hjälpa min mamma och heala mig från smärtan. Jag hann inte vara ett barn. Jag berättar också om minnen som jag gick igenom fram till jag var ca trettio år gammal. Jag har ersatt namn och platser med andra. För att inte bli igenkänd har jag använt ett annat namn. De stigman som uppstod finns kvar och jag vill inte få mer trakasserier. Det tog åtta år att skriva boken.

 25. William Chalmers – Ett liv i reformer och affärer

  William Chalmers – Ett liv i reformer och affärer

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-5391-6

  ”De uppsatser som finns med i denna lilla skrift har delvis varit skrivna på uppdrag av Chalmers Tekniska Högskola i samband med testamentesjubiléet 2011, men finns här med betydligt i omarbetade och utvidgade former.

  Syftet med mitt arbete kring William Chalmers har inte varit den vanliga utgångspunkten med lyfta fram Chalmers gärning som affärsman, utan istället försöka närma mig honom som människa. Att försöka glänta på dörren för lära känna mer kring hans ursprung och familj, hans intressen, privatliv och livsfilosofi.”

  Ur inledningen