web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Barnbok

 1. "Udda & Utsatt"

  "Udda & Utsatt"

  av Pauline WågströmGenre: , ISBN: 978-91-7611-625-8

  Aaron, 14 och Jimmy, 17, bor ensamma med sin alkoholiserade och oberäkneliga pappa. De lyder hans minsta vink för att undvika problem, och de försöker hålla sig hemifrån så ofta de kan. Sommaren är slut och Aaron och Jimmy ska tillbaks till skolan. Aaron ska börja i en ny klass, fast besluten om att denna gång inte mista sin stora chans till kompisar och Jimmy ska börja i gymnasiet. Det dröjer inte länge förrän de båda stöter på nya bekantskaper och personer som på kort tid kommer att förändra hela deras liv, både på gott och ont.

 2. Alvas önskehund

  Alvas önskehund

  av Genre: ISBN: 978-91-637-3917-0

  Alvas högsta önskan är en egen hund. När hennes granne bryter benet får hon plötsligt ta hand om terriern Cesar. Hon lär också känna Maja, Flisan och Tara som tränar agility, och snart är hon en i gänget.

  Men glädjen grumlas av oron att hon kanske måste flytta om hennes mamma blir arbetslös. Och inte blir det bättre av att hon ser Filip, som hon nästan trodde var kär i henne, tillsammans med en annan tjej. Fast mest undrar Alva över hur det ska bli när hon till slut måste lämna tillbaka Cesar igen. Då har hon varken någon hund eller några kompisar längre.

  Så en dag blir Cesar pappa till en kull valpar och Alva får ett erbjudande som hon aldrig hade kunnat drömma om!

 3. Alvas valpsommar

  Alvas valpsommar

  av Genre: ISBN: 978-91-637-3918-7

  Sommarlovet börjar helt perfekt. Nu är det rallylydnad som gäller för Alva och hennes kompisar. Dessutom har hon blivit fodervärd till Rufus, världens finaste valp.

  Men snart hopar sig problemen. Även den sötaste valp kan vara riktigt jobbig. Och hemma hos Maja är det kris. Måste hon göra sig av med Vito när han hugger efter hennes mammas nya kille?

  För att slippa eländet ger sig tjejerna ut och tältar i skogen med sina hundar. Men vad är det som krafsar på tältet mitt i natten? Kan det vara vargen som det stod om i tidningen? För varulvar finns väl ändå inte på riktigt?

 4. Annas oroliga mamma.

  Annas oroliga mamma.

  av Genre:

  "Annas mamma har en sjukdom som gör att hon alltid är rädd, men Anna förstår inte alls varför. Hon är inte ens rädd för riktiga saker, som ormar, spindlar och sådant. Nej, hon är mest rädd för saker som inte finns eller sådant som inte ens hänt. ”

   I boken får du följa Anna och hennes mamma Eva som har en ångestsjukdom. På ett enkelt sätt får du och ditt barn genom denna berättelse lära er mer om ångestproblematik.

  Barn och förälder kan tillsammans läsa boken för att diskutera kring rädsla, oro och ångest. Kanske blir boken en naturlig ingång till att presentera sina egna eller en anhörigs problem? Boken kan även användas som högläsning i grupp.

 5. Boken om Garnet

  Boken om Garnet

  av Catrin GenborgGenre: ISBN: 978-91-982999-0-8

  Illustrationer och text ursprungligen skapade av Catrin som barn på 80talet. Blev till bok våren 2016.

 6. Boken om Pedro

  Boken om Pedro

  av Pia LebsundGenre:

  Den här boken skrev och illustrererade jag när jag gjorde ett dataprogram för barn med autism "Vardag med Benji och polarna". Pedro lever i Mexico och hans liv är enklare som en jämförelse till vad barn måste göra i Sverige innan de går till skolan. dataprogrammet tog fem år att göra och blev klar 1997.

 7. Caliciens prinsessor

  Caliciens prinsessor

  av Genre: , ISBN: 978-91-7609-345-0

  Molly och Lisa är två unga prinsessor som lever i var sin del av kungariket Calicien. Landet lever under relativt lugn medan prinsessorna växer upp och allt mer följer sina egna vägar. De rider ut i vildmarken på olika äventyr och lär känna sig själva och världen runt omkring sig. Samtidigt vaknar ett hot från onda makter i Västmark till liv och mörka varelser börjar dyka upp. Lisa och Molly dras alltmer in i kampen mot ondskan. Det blir en lång resa med många äventyr, som tar dem till oväntade platser och leder till oväntade möten, ända till den slutliga striden, där de ska möta sitt öde.

  Provläs ett kapitel här:

  http://www.smakprov.se/bok/caliciens-prinsessor/bj%C3%B6rn-trepte/isbn/9789176093450

 8. De försvunna färgerna

  De försvunna färgerna

  av Tina BackMedförfattare: Carmen Blatter Pfluger, Beatrix Schmoker Genre: ISBN: 978-91-981568-1-2

  Konstiga saker händer med regnbågsmössen. En efter en försvinner deras färger och egenskaper. De måste ta reda på vad det är som händer – och snabbt! Kliv in i Regnbågsfamiljens värld där det finns en gåta att lösa och nya vänner att lära känna.

  En saga av klassisk typ, illustrerad med 35+ snillrikt detaljerade bilder.

 9. Den grå kastrullen (1)

  Den grå kastrullen (1)

  av Ann-Charlotte EnglundGenre: ISBN: 978-91-981071-0-4

  Det här är berättelsen om hur allting började i en mörk kartong för länge, länge sedan. Den tjänstvilliga kastrullen har en så bra och rymlig form att den får vara med om både det ena och det andra uppdraget. För det mesta är han glad. Det är klart att det gjorde ont i huvudet när han fick en bula på locket. Men en gång händer något riktigt sorgligt. Popcornen bränner vid! Vad ska hända nu med den grå kastrullen?

   Finns som inbunden, mjukpärm och ePub

 10. Den grå kastrullen får en ny kompis (9)

  Den grå kastrullen får en ny kompis (9)

  av Ann-Charlotte EnglundGenre: ISBN: 978-91-981071-9-7

  Kasper den grå kastrullen ska börja skolan. Det är lite läskigt. Men fröken är snäll och redan första dagen får klassens barn en läxa: att hitta på ett namn till klassens maskot som är en häst. Sedan blir det omröstning. Hästen skulle först bara ha ett namn, men det fick bli två: Sebastian Brunte. Å vad han är duktig! Hästen lär barnen att prata inför klassen och det är så lätt när man haft så roligt tillsammans på helgen. Sebastian får följa med överallt. Men en dag verkar det som att Sebastian har gjort sig illa. 

  Finns som mjukpärm och ePub 

 11. Den grå kastrullen gifter sig (3)

  Den grå kastrullen gifter sig (3)

  av Ann-Charlotte EnglundGenre: ISBN: 978-91-87633-46-1

  Kasper den grå kastrullen blev kär i Paris och nu har han träffat Karolina flera gånger. De är bästa kompisar. Men ska Kasper våga fria också? Det tar ett tag för honom att lyckas övertyga Karolina, men till slut verkar det som att det är hon som bestämmer att de ska gifta sig.

  När bröllopet planeras händer en del roliga saker. För Karolina och Kasper är ganska busiga, båda två. Deras mammor måste hjälpa till. Annars blir det nog aldrig bröllop.

  Finns som mjukpärm och ePub 

 12. Den grå kastrullen reser till Europa (5)

  Den grå kastrullen reser till Europa (5)

  av Ann-Charlotte EnglundGenre: ISBN: 978-91-981071-4-2

  Kasper den grå kastrullen och hans fru Karolina reser till Europa. De ska egentligen till Italien, men det får du läsa om i nästa bok. Det här är resan med bil genom Europa fram och tillbaka till Italien. Det är mycket man måste veta för att kunna köra på vägarna. I Tjeckien måste Kasper stanna och prata med farbror polisen. Alperna är mystiska och vackra. Och självklart måste kastrullerna stanna vid några kyrkor också som de tycker så mycket om. Undrar hur långt de har kört egentligen när de kommer tillbaka hem? Jag tror du måste hjälpa till och räkna ut det!

   Finns som mjukpärm och ePub

 13. Den grå kastrullen reser till Israel (7)

  Den grå kastrullen reser till Israel (7)

  av Ann-Charlotte EnglundGenre: ISBN: 978-91-981071-6-6

  Kasper och Karolina reser till Israel på bröllopsresa. Diamanter, båtturer, öknar som blommar, klippor som bär på hemligheter och en sjö som inte lever. Det verkar vara spännande i Israel. Dessutom får kastrullerna lära sig mer om de tre religionerna som finns i landet. Kanske Karolina har en hemlighet att berätta för Kasper?

  ePub

 14. Den grå kastrullen reser till Italien (6)

  Den grå kastrullen reser till Italien (6)

  av Ann-Charlotte EnglundGenre: ISBN: 978-91-981071-5-9

  Kasper och Karolina utforskar Toscanas vackra landskap i vackra, varma, underbara och spännande Italien. Kasper och Karolina bor i den vackra stenstaden Cortona i Toscana och gör utflykter runt omkring. Solrosor i Toscana, ett lutande torn och en flytande stad, med dofter av oregano och persikor. Följ med kastrullerna på alla roliga utflykter! 

  ePub

 15. Den grå kastrullen reser till London (4)

  Den grå kastrullen reser till London (4)

  av Ann-Charlotte EnglundGenre: ISBN: 978-91-981071-3-5

  Kasper den grå kastrullen och hans fru Karolina reser till England. Karolina får köra den hyrda bilen, för Kasper tycker det är lite läskigt med vänstertrafiken. De kommer till en gullig liten ort i Dorset, där de tittar på hus, en kyrka, hör lamm bräka och äter god mat. De kommer till Engelska kanalen. Därefter bär det av till London. Oj, vad mycket fint det finns att titta på där!

  Finns som mjukpärm och ePub

 16. Den grå kastrullen reser till Paris (2)

  Den grå kastrullen reser till Paris (2)

  av Ann-Charlotte EnglundGenre: ISBN: 978-91-981071-1-1

  Kasper den grå kastrullen sitter på flygplanet påväg till Paris i Frankrike. Då träffar han den söta flygvärdinnan Karolina. Faktiskt springer han på henne några gånger i Frankrike också. De har kul ihop. Jag tror att Kasper börjar bli lite kär. I kärlekens stad Paris. Han besöker en hel del slott och en känd nöjespark. Han är nog lite kär ...

   Finns som mjukpärm och ePub

 17. Drakgården

  Drakgården

  av Anna FogelbergGenre: , ISBN: 978-91-979125-0-1

  I Drakgården (2010) möter du driftiga barn, spanarvråkar, ovidianer och gigantiska drakar. En sagobok för dig som gillar äventyr i främmande världar eller bara vill fördriva tiden med lite skön drakfantasy.

  Tilia Emilia och Viljam har bott hos en elak mjölnare och hans familj ända sedan deras föräldrar försvann i den stora snöstormen för två år sedan. När boken börjar har de rymt från mjölnarfamiljen och är på väg till landet bortom de vita bergen som skymtar i horisonten. Men någonting korsar deras väg, det är en man med svart slängkappa som erbjuder dem skjuts genom den mörka skogen. Sätena i hans vagn har mjuka kuddar och han bjuder på äpplen och bröd ur en korg, men vad vill han egentligen?

 18. Energins Mysterier

  Energins Mysterier

  av Genre: ISBN: 978-91-633-8891-0

  Populärvetenskaplig bok för barn mellan 7 och 14 år.

 19. Fånge i Sömnlösa träsket

  Fånge i Sömnlösa träsket

  av Anna FogelbergGenre: , ISBN: 978-91-979125-3-2

  Fånge i Sömnlösa träsket (2013) är fjärde delen i serien Övervendarins lärling.
  En efter en försvinner nycklarna till magins källa. Övervendarin är bekymrad. Det vore en katastrof om alla nycklarna faller i händerna på hennes fiende vendari Artesia i Stendalen. Majra är en av landets få magiker som kan höra magiska föremål och Aldra vill ha henne med som nyckelväktare under en resa till Silverdalen.
  Majra ska stanna i Silverdalens slott och vakta den sista nyckeln. Men i skogarna runt slottet finns inte bara opålitliga stigar och odjur, där döljer sig även något annat och en dag är Majra oförsiktig och lämnar slottsträdgården.
   Fånge i Sömnlösa träsket är en riktig bladvändare.”  Siska Humlesjö, BTJ

 20. Fantasivandringar-Magiska-Mysiga-Meditationer

  Fantasivandringar-Magiska-Mysiga-Meditationer

  av Ingela Matilda Beausang WånggrenGenre: , , ISBN: 978-91-983754-0-4

  I denna bok kan alla få fantasivandra i både rymden och havet, bland regnbågar och cirkustält. Boken syftar till stärka inre egenskaper och känslor som t.ex. styrka, mod, glädje och hoppfullhet. Man får träna sig på att använda sin fantasi att uttrycka sin vilja och sina önskningar. Boken kan användas på många olika sätt, godnattsaga, lektionsmaterial eller helt enkelt en mysig sagostund. kalla det fantasivandring eller meditation, ivilket fall som helst, får du en spännande inre resa.

  Vi hoppas kunna inspirera alla till att fantasivandra och hitta sin inre skatt.

 21. Flickan i blått

  Flickan i blått

  av Torhild Elisabet SandbergGenre: ISBN: 978-91-984077-0-9

  Petra bor i ett höghus tillsammans med mamma, pappa och lillebror. En dag råkar en klasskompis illa ut men ingen vågar berätta vad som har hänt. Petra tar mod till sig efter att hon fått höra om sin granne Fredrikas hemlighet. En hemlighet som kommer fram när Fredrika berättar för Petra om flera hundra år gamla målningar.

  Flickan i blått är första, fristående delen i den unika bokserien "Petras bilder" som berättar om konst på ett spännande sätt för barn. I del ett möter åttaåriga Petra den första bildkonsten - kyrkans bilder. Fredrika lotsar Petra bland verken samtidigt som hon hjälper henne att förstå livets frågor.

 22. Frasse flyttar in

  Frasse flyttar in

  av Barbara KjellströmMedförfattare: Harald Kjellström Genre: ISBN: 978-91-978558-9-1

  Den lilla hundvalpen Frasse bor på en kennel med sin mamma och sina syskon. En dag kommer en familj på besök. De leker och gosar med Frasse. De verkar snälla och Frasse följer med dem hem. Frasse tycker att det är både spännande och läskigt att flytta in hos sin nya familj.

  Boken om Frasse är lämplig för barn i förskola/förskoleklass, grundskola åk 1-3, tränings- eller särskola. Boken är även lämplig för barn som har lässvårigheter eller dyslexi ...

 23. Frasses färgbok husdjur

  Frasses färgbok husdjur

  av Barbara KjellströmMedförfattare: Harald Kjellström Genre: ISBN: 978-91-981785-0-0

  Det är roligt att lära sig färger, men vilket husdjur kan kopplas till en färg? I Frasses första färgbok finns de traditionella grundfärgerna tillsammans med vanliga och ovanliga husdjur. Allt för att göra boken mer spännande och lärorik för det lilla barnet.

  Frasses färgbok som handlar om husdjur är lämplig för barn i förskola eller förskoleklass samt för barn som går i tränings- eller särskola. Med tydliga illustrationer och pedagogiskt upplägg får barnen öva sig på olika färger, husdjur och att räkna. I slutet av boken ges möjlighet till fördjupning. I serien om Frasse ingår böcker och målarböcker.

 24. Frasses flyttar in – målarbok

  Frasses flyttar in – målarbok

  av Barbara KjellströmMedförfattare: Harald Kjellström Genre: ISBN: 978-91-981785-2-4

  I Frasses målarbok – Frasse flyttar in, finns det många roliga bilder att färglägga från läseboken med samma namn. Boken är uppbyggd med bilder av varierande svårighetsgrad och passar alla barn i förskoleåldern. Genom att färglägga stimuleras motoriken vilket hjälper barnet i dess utveckling. Att öva med en penna eller krita ses som ett första steg i att lära sig skriva. Med hjälp av Frasses målarböcker blir lärandet en rolig lek. Böckerna om Frasse är skrivna för barn i förskoleåldern. Frasses målarbok – Frasse flyttar in, ingår i bokserien om hundvalpen Frasse.

 25. Frasses målarbok Husdjur

  Frasses målarbok Husdjur

  av Barbara KjellströmMedförfattare: Harald Kjellström Genre: ISBN: 978-91-981785-3-1

  I Frasses målarbok - Husdjur, finns det många roliga bilder att färglägga. Med tydliga illustrationer och pedagogiskt upplägg får barnet öva på olika färger, husdjur och siffror. Boken är uppbyggd med bilder av varierande svårighetsgrad och passar alla barn i förskoleåldern. Genom att färglägga stimuleras motoriken vilket hjälper barnet i dess utveckling. Att öva med en penna eller krita ses som ett första steg i att lära sig skriva. Med hjälp av Frasses målarbok blir lärandet en rolig lek. Böckerna om Frasse är skrivna för barn i förskoleåldern. Frasses målarbok – Husdjur, ingår i bokserien om hundvalpen Frasse.