web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

Genre: Antologier, Samlingsböcker

 1. Den magiska porten vid Färgargården

  Den magiska porten vid Färgargården

  av Yvette LissmanMedförfattare: Kim M. Kimselius, Åsa Persson, Tuula Löfborg, Anni Svensson, Leila Bramkvist, Tilde Lundin, Charlotta Mjellander, Ella Öhman, Michaela Larsson, Yvette Lissman, Pia Hansen, Lennart Andersson, Maria Joh Genre: , , , , ISBN: 978-91-86485-91-7

  Den här boken är portal till flera författares egna magiska världar. Låt dig inte luras av Färgargårdens idylliska skönhet. Det här är en plats som ingen annan på jorden, här finns öppningen till allt liv. Vid sällsynta tillfällen kan man stöta på något speciellt, ett skimmer, en dold väg, en port. Ta dig i akt, du har blivit varnad!

  Flera författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Finns där en magisk port? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

 2. Historier från Småland

  Historier från Småland

  av Genre:

  Novellsamling. Satir, sagor och berättelser som oftast utspelar sig i lantlig miljö.

 3. Kvinnor Berättar #metoo

  Kvinnor Berättar #metoo

  av Yvette LissmanGenre: , , , , ISBN: 978-91-639-5757-4

  En samlingsantologi kring kvinnors upplevelser i samband med #metoo. Utkom dec 2017

  Boken "Kvinnor Berättar #METOO" är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället När hashtaggen #metoo fullkomligt exploderade i allas sociala medier väckte den en stark vilja till förändring. Inte bara hos dem som blivit och blir utsatta, utan även hos många av dem som utsatt andra Helt plötsligt såg de med andra ögon på vad de hade gjort och vad de hade sagt. De förstod plötsligt att de inte var oskyldiga. Uppvaknandet började sprida sig, men det fanns också de som protesterade och ville värja sig och fortsätta normalisera kränkningar, sexism och sexuella övergrepp på olika plan. 

 4. Living the Rainbow – A gay family triptych

  Living the Rainbow – A gay family triptych

  av Genre: , , , ISBN: 978-91-87561-07-8

  “In this gripping triptych, Hans M. Hirschi presents three very different and deeply moving portraits of gay family life.

  While each is a complete story in its own right, all three share common themes, exploring the devastating impact of death, the deep wounds left by abuse, the damage wreaked by homophobia, and, ultimately, the power of love to overcome and heal.” - Debbie McGowan, Publisher Beaten Tack Publishing

  “An emerging master storyteller.”  - Diane Anderson-Minshall, Advocate magazine

  "Through all three books, the modern day characters are convincing, coping with the breakdown in relationships to celebrations of love and marriage. Suffering through loss of family members and lovers to great happiness with new beginnings and the challenges of parenthood. Teenagers living and surviving the experiences of abuse, fear, abandonment and homelessness for their sexuality." - Ursula

 5. Musiker & Mamma

  Musiker & Mamma

  av Catrin GenborgMedförfattare: 11 st musikermammor Genre: ISBN: 978-91-982999-2-2


  I den här antologin skriver elva kvinnor som är just musiker och mammor om hur de bollar sina liv mellan de båda livsstilsrollerna.

 6. Ödeland

  Ödeland

  av Genre: , , , , ISBN: 978-91-980139-9-3

  Ödeland är en novellsamling av Eva Holmquist som utforskar känslan av utanförskap från olika perspektiv och inom olika genrer som nutidsprosa, deckare, science fiction, fantasy och skräck. Vissa av novellerna har blivit publicerade i antologier, tidskrifter eller fått hedersomnämnande i novelltävlingar och andra är helt nyskrivna. 

  Eva Holmquists "Flykten från paradiset" överraskade mig. Jag imponerades över hur Holmquist kombinerat en viktig historia med återhållen humor. Duuu, det här var riktigt bra! - Swedish Zombie i recension av Maskinblod 

  Med fina penseldrag, stämningsmättad inramning och med utsökt temabehandling i impressionistisk anda skriver Eva Holmquist i "Lera på blanka skor"om ett av livets svåraste ögonblick. - Hedersomnämnande i novelltävlingen Nutidsnovellen.

 7. Pepp, Sickan & Krusberth i Nordpolen och andra noveller

  Pepp, Sickan & Krusberth i Nordpolen och andra noveller

  av Genre: , , , , ISBN: 978-91-7565-177-4

  Pepp, Sickan & Krusberth är tre starka karaktärer, som de berättas om i den här samlingsboken med tre berättelser om Pepp, Sickan & Krusberth, och 10+ fler noveller om svidande kärlek, fusk på prov, sorg, vänskap, sjukdom, humor och en mängd andra varierande, känslosamma berättelser av Tricia Furtado.

 8. Texter – kåserier och krönikor

  Texter – kåserier och krönikor

  av Eva BergengrenGenre: ISBN: 978-91-637-8973-1

  Kåserier och krönikor från 20 år på Hallands Nyheter. Nominerad till Selmapriset 2015.

  Om hur man får plats med en blåsorkester och en lång utrikesminister i en ganska liten handväska. Om hur man tämjer vargar med hjälp av Ahlgrens bilar. Om den högst uppmätta graden av fånighet någonsin på ett gym i Sverige. Och om livet, död’n, barn som växer upp och annat banalt och oerhört. 

  Under mina år på Hallands Nyheter hände det att tillvarons absurditeter och allvar sipprade ut i kåserier och krönikor– i ett sidoflöde till det egentliga jobbet med nyheter och debatt.