web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Medlemmarnas böcker

 1. "En flicka som heter Anna"

  "En flicka som heter Anna"

  av Genre: ISBN: 978-91-637-1306-4

  Anna föds på en gård i Delsbo som dotter till Thore Härdelin, kapten vid Hälsinge regemente, och hans hustru Sally. Det här är berättelsen om hennes liv.

  Människorna i boken har levat, och en hel del är känt om deras liv. Men författaren använder också sin fantasi. Hon ger här ett porträtt av Anna som barn och ung, som maka och mor i en tid då kvinnans roll diskuterades alltmer, och kvinnor började ta plats på ett annat sätt än tidigare inom politik, vetenskap och kultur.

  Boken ger bland annat en bild av Söderhamn under 1880-talet. Staden höll på att byggas upp efter den stora stadsbranden 1876. Det var en tid av stark utveckling. Kommunikationer förbättrades, telefonbolag öppnade, nya sträckningar av järnvägen drogs,

 2. "Klippa Vingarna", 1992

  "Klippa Vingarna", 1992

  av Ingemar H. DrogellGenre:

  Hur man kan lösa akuta kriser i sitt liv.

 3. "Lycklig och Fri Företagare", 2011

  "Lycklig och Fri Företagare", 2011

  av Ingemar H. DrogellGenre:

  Ytterligare utveckling av boken "Må Bra som Företagare" från 2006. Mål i Företaget och Privat, Människan bakom Chefen, Rådgivare, Säkerhet, Kompanjonskap etc. etc.

 4. "Lycklig och Fri Senior", 2011

  "Lycklig och Fri Senior", 2011

  av Ingemar H. DrogellGenre:

  Hur gammal är du egentligen?, Planering Ensam-Vänner-Släkten, Pengar, Din kompetens, Hobbies, Mål och Tankar osv. osv.

 5. "Må Bra – Även som Företagare", 2006

  "Må Bra – Även som Företagare", 2006

  av Ingemar H. DrogellGenre:

  Tema: Kompetens, Tankar, Mål i Företaget och Privat, Osv. osv.

 6. "Nästan en familj"

  "Nästan en familj"

  av Eva-Lena BjarneborgGenre: ISBN: 978-91-639-2131-5

  Petra kallar sig evighetssingel och är rädd att komma för nära män som hon dejtar. Men mest skrämmande är den genomskinlige mannen i hennes fåtölj.

  Jonas är nybliven tvillingpappa och odlar livsfilosofiska tankar – tills en omskakande händelse förändrar tillvaron helt.

  Sedan Nova var liten kan hon lystra efter faror som en hare. Men faror kan närma sig ljudlöst. När hon råkar avslöja en hemlighet öppnas nya perspektiv.

  När deras öden möts i Göteborg och vardagen övergår i något annat, är det omöjligt att förutse om de kommer att växa tillsammans eller låta sig överskuggas.

  http://ordkanalen.com

 7. "Om ett missfoster"

  "Om ett missfoster"

  av Pauline WågströmGenre: , ISBN: 978-91-7437-923-5

  Det här är en självbiografisk berättelse om ett annorlunda och svårt liv, om hur det känns att leva med selektiv mutism, autism och social fobi. Pauline Wågström beskriver en resa genom en skolgång som kantas av utanförskap, mobbning och en ständigt malande känsla av att vara konstig och misslyckad. I den här boken får vi komma in i Paulines huvud och hon delar med sig av sina innersta tankar och känslor, och det hela skildras nyktert och knivskarpt. Genom boken får man tankeställare och perspektiv - världen och livet kan uppfattas så otroligt olika för olika människor, och om hur mycket de flesta av oss faktiskt tar för givet. Detta är en unik inblick i ett annorlunda och plågsamt liv som berör och engagerar läsaren djupt!

 8. "Om ett missfoster"

  "Om ett missfoster"

  av Pauline WågströmGenre: ,

  Det här är den första, lättlästa versionen av min biografi som handlar om hur det är att leva med autism, selektiv mutism och social fobi.

 9. "Udda & Utsatt"

  "Udda & Utsatt"

  av Pauline WågströmGenre: , ISBN: 978-91-7611-625-8

  Aaron, 14 och Jimmy, 17, bor ensamma med sin alkoholiserade och oberäkneliga pappa. De lyder hans minsta vink för att undvika problem, och de försöker hålla sig hemifrån så ofta de kan. Sommaren är slut och Aaron och Jimmy ska tillbaks till skolan. Aaron ska börja i en ny klass, fast besluten om att denna gång inte mista sin stora chans till kompisar och Jimmy ska börja i gymnasiet. Det dröjer inte länge förrän de båda stöter på nya bekantskaper och personer som på kort tid kommer att förändra hela deras liv, både på gott och ont.

 10. 14 december

  14 december

  av Kristina SjögrenGenre:

  Ungdomsroman

 11. 365:an – En utmaning för soffliggare

  365:an – En utmaning för soffliggare

  av Ludvig JanssonGenre: ISBN: 978-91-7611-775-0

  Detta är historien om en resa. En resa om en utmaning som fyra personer antog. En resa för att må bra. Dom flesta skulle kunna genomföra den och många skulle behöva det. Många uttrycker att dom vill förändra sig, sitt beteende och sin vardag för att må bättre. Ändå gör dom inte det.

  Denna bok kan vara till hjälp då.
  Den kan också vara en bra ge-bort-bok.

  Som en röd tråd genom boken finns utmaningen att för egen maskin ta sig fram 365 mil inom 365 dagar. Utöver utmaningen är boken kryddad med olika inlägg av författarens egna erfarenheter, livsiakttagelser och råd.

 12. Adventures in Crowd Funding

  Adventures in Crowd Funding

  av Genre: , ,

  An account, a guide and an interview book:  How and why to crowd fund your publishing project - and perhaps why and how not to go about it!

 13. Akrobaten

  Akrobaten

  av Jenny ForsbergGenre: ISBN: 978-91-637-5486-9

  ”Nu får det vara nog!” skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet.

  Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilden av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.

  Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sina hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastikhallen och knut på sig själv för att dölja att han är mobbad i skolan. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som följer efter familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten.

  Akrobaten är en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum.

 14. Albanens Arv, Release mars-2018

  Albanens Arv, Release mars-2018

  av Rolf RådénGenre: ISBN: 978-91-976455-5-3

  Vad är det för en hemlighet som finns där uppe på ödegården bredvid vindelälvens brus?

  Vem är Ami som nu bor i gården?

  Kan en rädd och kuvad flyktingpojke som befinner sig illegalt i en liten by göra skillnad?

  Detta medan Sigge försöker komma underfund med vad han vill göra med sitt fortsatta liv.

  Romanen är en bok om motorcyklar, drömmen om frihet och framför allt svårigheten med syskonkärlek.

  Romanen är om att sakta skala bort alla de lappar som sitter upptejpade på en spegel. Lappar som säger vem du är, lappar som döljer den du verkligen är, lappar som kan förfölja dig i ett helt liv.

  För du kan alltid välja vad du vill göra, svårare är att ta beslutet vem du verkligen vill vara.

 15. Alla andra är zombies (GML 2015)

  Alla andra är zombies (GML 2015)

  av Genre: ISBN: 978-91-87247-96-5

  Min tredje nu föreliggande diktsamling, Alla andra är zombies, markerar en tydlig återgång till modernismens rötter. Såväl ton och stil som motiv är råare och djärvare. Dikternas bildmässiga scener gestaltar fortfarande tankar kring nödvändigheten av kreativitetens etos, humanism och kritik av omedvetenhet och konsumism. Men synen på dikten som gåta har därtill tagit sig ett allt distinktare uttryck.

 16. Alvas önskehund

  Alvas önskehund

  av Genre: ISBN: 978-91-637-3917-0

  Alvas högsta önskan är en egen hund. När hennes granne bryter benet får hon plötsligt ta hand om terriern Cesar. Hon lär också känna Maja, Flisan och Tara som tränar agility, och snart är hon en i gänget.

  Men glädjen grumlas av oron att hon kanske måste flytta om hennes mamma blir arbetslös. Och inte blir det bättre av att hon ser Filip, som hon nästan trodde var kär i henne, tillsammans med en annan tjej. Fast mest undrar Alva över hur det ska bli när hon till slut måste lämna tillbaka Cesar igen. Då har hon varken någon hund eller några kompisar längre.

  Så en dag blir Cesar pappa till en kull valpar och Alva får ett erbjudande som hon aldrig hade kunnat drömma om!

 17. Alvas valpsommar

  Alvas valpsommar

  av Genre: ISBN: 978-91-637-3918-7

  Sommarlovet börjar helt perfekt. Nu är det rallylydnad som gäller för Alva och hennes kompisar. Dessutom har hon blivit fodervärd till Rufus, världens finaste valp.

  Men snart hopar sig problemen. Även den sötaste valp kan vara riktigt jobbig. Och hemma hos Maja är det kris. Måste hon göra sig av med Vito när han hugger efter hennes mammas nya kille?

  För att slippa eländet ger sig tjejerna ut och tältar i skogen med sina hundar. Men vad är det som krafsar på tältet mitt i natten? Kan det vara vargen som det stod om i tidningen? För varulvar finns väl ändå inte på riktigt?

 18. AMBASSADÖREN – en fri fantasi om framtiden

  AMBASSADÖREN – en fri fantasi om framtiden

  av Genre: , ISBN: 978-91-637-3060-3

  Mikael ber ingen bön, men det sista han tänker innan han glider ner i det kalla vattnet är: ”Jag undrar om Gud finns?” Livsgnistan har slocknat på grund av ensamhet och sjukdom och Mikael tar sitt liv. Men det är bara kroppen som dör. Hans själ och personlighet räddas i sista sekund.

  Oförmågan att leva i fred och i harmoni med naturen, parat med en framrusande teknisk utveckling, gör mänskligheten till det största hotet mot möjligheterna att leva på Jorden. Mikael erbjuds att återfödas som baby och bli AMBASSADÖREN. Han får fria händer och betydande resurser för att vända Jordens utveckling mot ett hållbart samhälle utan krig och miljöförstöring. Men tiden är begränsad. Berättelsen, som startar i Uddevalla men förflyttar sig snabbt ut i internationell miljö, är en spänningsroman.

 19. ANAGRAM

  ANAGRAM

  av Genre: ISBN: 978-91-7517-015-2

  "Morden på en medelålders dam och hennes granne förbryllar polisinspektör Annika Vester -erfaren 55+are och brottsutredare på Kriminaljouren. Annika är en rakryggad kvinna, samt klurig gåtlösare som ingen trampar på tårna.

  Hon vurmar för utsatta kvinnor och börjar nysta i morden där det ena har knytning till 60-talet.

  En äldre kommissarie har under alla år, på olika sätt, satt käppar i hjulet och sabbat hennes vidareutbildningar inom yrket. Han ska naturligtvis inte slippa undan detta.

  En gammal kärlekshistoria gör sig påmind när Annika möter en yngre, till synes sjabbig, man.

  Det finns en charmig kollega som tar Annika på allvar när intressanta och spännande saker poppar upp."

 20. Animals

  Animals

  av Pia LebsundGenre:

  Animals can be in all three modules. Sensory stimulation, moving and social skils in my method Module 1,2,3.

 21. Änkenådens hemlighet

  Änkenådens hemlighet

  av Yvonne WaernGenre: ISBN: 978-91-7517-195-1

  Änkenåden Charlotta träder fram med hjälp av kyrkoböcker och bilder från Undenästrakten. Året är 1779 och hon har blivit änka. Ensam sitter hon på Krsjöhult, en utgård till Fräckestad säteri. Tiveden omkring henne är så gott som väglöst land. I skogen ylar vargar, i kyrkan domderar präster. Charlotta är på jakt efter spåren av sin hemlighet. Motgånger möter henne, från kyrkan likaväl som från hennes egna släktingar.

 22. Annas oroliga mamma.

  Annas oroliga mamma.

  av Genre:

  "Annas mamma har en sjukdom som gör att hon alltid är rädd, men Anna förstår inte alls varför. Hon är inte ens rädd för riktiga saker, som ormar, spindlar och sådant. Nej, hon är mest rädd för saker som inte finns eller sådant som inte ens hänt. ”

   I boken får du följa Anna och hennes mamma Eva som har en ångestsjukdom. På ett enkelt sätt får du och ditt barn genom denna berättelse lära er mer om ångestproblematik.

  Barn och förälder kan tillsammans läsa boken för att diskutera kring rädsla, oro och ångest. Kanske blir boken en naturlig ingång till att presentera sina egna eller en anhörigs problem? Boken kan även användas som högläsning i grupp.

 23. Anteckningar från vinden

  Anteckningar från vinden

  av Jan Erik HallströmGenre: , ISBN: 91-631-5261-4

  "Så förspiller vi våra liv, i väntan, på det som trots allt... "

  Uppsala, 2004

 24. Äntligen senior

  Äntligen senior

  av Staffan ÖbergGenre: ISBN: 978-91-981645-0-3

  Har du lust att följa med Terje och hans gäng på en båtkryssning? Här finns det spänning, intriger och romantik.

  Vill du veta hur det går för det nyförälskade paret Inger och Roger?

  I dansens virvlar kan mycket hända, Gösta dansar så svetten rinner men han söker alltid efter något mer.......

  Gösta, Terje och hans gäng och många fler får du lära känna i denna rafflande berättelse om livet som senior.

  I slutet av boken dyker en mystisk liten dam upp. Vem är hon? Vad gör hon där? Får vi svar på våra frågor?

  Äntligen senior är den första feelgood-boken i en serie om hur roligt det kan vara att leva som senior.

   

 25. Apotekarmordet

  Apotekarmordet

  av Bengt LundbladGenre: ISBN: 978-91-637-5690-0

  Det är midsommarafton 1940 och Henry Widman vandrar runt på Sundbyholmsåsen utanför Eskilstuna för att ta några fotografier till en broschyr som Eskilstuna stad har beställt då han upptäcker en bil stå parkerad vid Sigurdsristningen. Samma bil hittas en halvtimme senare nedkörd i vattnet nedanför slottet. Den nytillträdde kriminalkommissarien och Henrys barndomskamrat Tage Kroon, påbörjar sitt första fall i sin gamla hemstad Eskilstuna efter tio år i Stockholm. Det som först verkar vara ett självmord utvecklar sig till en historia kantad av hemliga dokument som skickas med kurirer, mord och kidnappning. Allt detta utspelar sig i Eskilstuna under tidigt 1940-tal där andra världskriget hänger som en skugga över människorna.