web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Ny bok: Mordoffret som var med på saken av Jan Eric Arvastson

Publicerat den av Tina Back Ämne: boktips, medlemmar

Om innehållet: Casim, 16−17 år, emigrerar med en stor del av sin familj till Sverige. Familjen bosätter sig i olika lägenheter i en ytterstadsdel. På några andra håll i Sverige finns redan andra familjer som hör till släkten. Casim får småningom biträdesjobb på ett sjukhus i en närliggande stadsdel. Där träffar han Sissi Blomster, också biträde. De förälskar sig i varandra. Men det finns ett problem: Familjen/släkten har bestämt att Casim ska gifta sig med Mira, en flicka från hembyn. Mira ska också flytta till Sverige, för att få vård för den sjukdom hon lider av. Casim nekar – men övertygas, eller tvingas. Ganska snart får Mira också en liten flicka, Selene. Den växande kärleken – passionen − mellan Casim och Sissi kräver alltmera sitt. Casim säger att han inte kan fortsätta vara gift med Mira. Han måste få leva ihop med den han älskar. Casims släkt avvisar helt detta. Då planerar Casim och Sissi att göra sig av med Mira.

 

ISBN 9789198361117

Adlibris | Bokus

 

Om författaren: Jan Eric Arvastson föddes i Storuman, Västerbotten, dit fadern, som var skånskfödd posttjänsteman, förflyttats. Yrkesvalet som journalist stod tidigt klart sedan familjen flyttat vidare till Kalix och Arvastson där knutits till Norrbottens-Kurirens lokalredaktion som sport- och notisskribent. Efter studentexamen i Luleå blev det dock studier i Uppsala där Arvastson också arbetade med teater. Under Uppsala-åren började han skriva noveller som publicerades i Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Stockholms-Tidningen. Han avbröt studierna och tog jobb som journalist i Stockholm, först på TT och Expressen och senare på Sveriges Radio där han kom att stanna i 26 år. Jan Eric Arvastson är bosatt i Johanneshov, Stockholm.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *