web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Ny bok: In i Mörkret av Maria Campbell

Publicerat den av Tina Back Ämne: boktips, medlemmar

Om innehållet: Stadsflickan Jenny Ahlström har fått sin första tjänst som lärarinna i en småskola på landet. Det är 1920-tal och misstro och fördomar möter henne i socknen där ”alla känner alla” och hon som en främmande fågel inte passar in. Ett planerat giftermål med kusinen Harry går om intet.
Båda blir offer för omständigheter de egentligen inte kan råda över. Jennys strategi för att klara av en vardag utan ljus i sikte blir att gå in i en fantasivärld. Där finner hon tröst fram till det mörka slutet.

I romanen skildras de sista månaderna i Jennys liv med blickar tillbaka på en tid då hon ännu hoppades på en framtid. Noteringar i ett bortglömt skrtifvhäfte blev inspirationen till berättelsen om Jenny. Här möter vi en människa fången i den tidens värderingar om vad som är tillåtet eller inte för en kvinna.

 

ISBN 9789198341904

Adlibris | Bokus

 

Om författaren: Maria Campbell är även författare till Guffar på Gudsbacka och hans lille präst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *