web analytics
Egenutgivarna logo Information in english English

Ny bok: Guffar på Gudsbacka och hans lille präst av Maria Campbell

Publicerat den av Tina Back Ämne: boktips, medlemmar

Om innehållet: Den unge Olof Fornander kommer tillbaka som präst till den lilla staden Brahe-Grenna efter sina studier i Åbo år 1677. Greve Per Brahe d y, suverän herre till Visingsborgs grevskap är en av dem som otåligt väntar på hans hemkomst. Han tog hand om honom som liten och lät honom studera. Greven är gammal och ensam och Olof har blivit hans tröst. Också Olofs leksyster från barndomen Marike Voss längtar och hoppas också att något äntligen skall bli sagt mellan dem. Hon är numera välbeställd krögerska på tavernan Två Liljor. Problemen hopar sig för den unge prästen då han försöker rädda en pojke som hamnat i fångkällaren på Visingsborg efter en silverstöld. Han drabbas av sin välgörares vrede o0ch riskerar att förlora sitt gäll, d v s sin tjänst som präst. Berättelsen utspelar sig under året 1677 och det avslutande kapitlet tre år senare.

 

ISBN 9789198341980

Adlibris | Bokus

 

Om författaren: Maria Campbell är även författare till In i mörkret.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *